Νίκος Γκάλης… Έτσι άρχισαν όλα!!!

0

2 Δεκεμβρίου 1979. Το πρώτο βήμα μίας μεγάλης διαδρομής που έμελε να σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία μίας ομάδας, ενός αθλήματος και μίας χώρας έγινε σαν σήμερα. Ήταν η ημέρα που ο Νίκος Γκάλης για πρώτη φορά έμπαινε στο παρκέ του Αλεξάνδρειου με τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος ομογενής, ονόματι Νίκος Γεωργαλής (το κανονικό του όνομα), που μιλούσε ελάχιστα και σπαστά ελληνικά, με άφρο μαλλί και μπόι που δεν προκαλούσε… τρόμο, έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Οδήγησε τους κιτρινόμαυρους στη νίκη με 79-78 έχοντας 30 πόντους κι αυτό αποτελούσε απλώς πρόγευση για ό,τι θα ακολουθούσε.

 

«Είσαι Θεός, μοναδικός»
«Είσαι Θεός, μοναδικός»

Ο κόσμος του Άρη φώναζε: «Είσαι Θεός, μοναδικός». Οι αντίπαλοι υποκλίνονταν στις ικανότητές του, οι Έλληνες τον …προσκυνήσαμε το 1987 και ακόμη και σήμερα μερικοί αναφερόμενοι σε αυτόν τον αποκαλούν «Θεό». Ο Γκάλης άλλαξε ολόκληρη την ιστορία του Άρη, του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα στην χώρα μας.

«Θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, να δείξω ποιος είμαι… Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον Σακελλαρίου», αναφέρει ο ίδιος…

Η κριτική από τον Τύπο
Η κριτική από τον Τύπο

Το παράδοξο είναι πως ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός δέχτηκε κριτική από τον Τύπο γιατί ήταν άστοχος, με πολλά λάθη και πολύ ατομιστής.

Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια…!!!

Προηγούμενο άρθροΤρόικα: «Αμα θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα για τους αστέγους!»
Επόμενο άρθροΜιχελάκης: Κλείνουν οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις – Απολύονται οι υπάλληλοι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.