Χ.Τσούλας: Αναπλάσεις στην πόλη ενόψει γηπέδου…

0
Γράφει ο Χάρης Τσούλας
Γράφει ο Χάρης Τσούλας

Αναμφίβολα η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ που έγινε και επίσημα πριν λίγες μέρες έβγαλε  ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με την ανάπλαση που πρόκειται να γίνει σε όλη την περιοχή, πέρα από το ιστορικό γεγονός του κτισίματος της “Αγια-Σοφιάς”.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν από τους αρμοδίους (τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Μελισσανίδη, τη Δημοτική Αρχή αλλά και τους υπεύθυνους κατασκευής του γηπέδου) αναμένονται σημαντικότατες εξελίξεις και στους περιβάλλοντες χώρους.

Πρώτη εξ αυτών θα είναι η υπογειοποίηση και πεζοδρόμηση  της οδού Φωκών (ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά από την παλιά “Σκεπαστή” και απέναντι από την Αγία Τριάδα) και η ανάλογη υπογειοποίηση και πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου (από τη δυτική πλευρά του γηπέδου). Παράλληλα προβλέπεται πεζοδρόμηση μέρους της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (που οδηγεί προς το γήπεδο) από το ύψος της συμβολής με την Αγίας Τριάδος ως την συμβολή με Φωκών.

Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή θα είναι η αξιοποίηση του χώρου της “Μπριτάνια” και των γειτονικών τμημάτων ως υπαίθριο πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους και τους κατοίκους της περιοχής. Εκτός αυτού προβλέπεται η ενοποίηση των πεζοδρόμων που θα προκύψουν μπροστά από το γήπεδο με πεζόδρομο που θα φτάνει ως το σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό καθώς και η ανάπλαση του Άλσους από την άλλη πλευρά του γηπέδου.  Εφόσον και όταν  όλα αυτά υλοποιηθούν, θα αλλάξουν ριζικά σημαντικό κομμάτι της πόλης μας.

Η Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε και στην όψη και στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό. Ασφαλώς και είναι προτιμότεροι οι  καλλωπισμένοι πεζόδρομοι και οι υπογειοποιημένοι δρόμοι σε σχέση με το σημερινό κυκλοφοριακό και αισθητικό χάλι, ειδικά της Φωκών (που είναι ελλιπής και σε οδοσήμανση).

Εκτός της μεγάλης αλλαγής και της ανάπλασης που θα φέρει η δημιουργία του γηπέδου καθώς και της συναισθηματικής αξίας που θα έχει η κατασκευή του για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αναμενόμενη είναι και η ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της αγοράς της περιοχής που καταμαρτυρούν όλοι οι τοπικοί επιχειρηματίες και παράγοντες, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια είναι βέβαιο πως θα αλλάξουν τις ζωές όλων μας και την περιοχή μας προς το καλύτερο. Θα περιμένουμε λοιπόν την ολοκλήρωσή τους το χειμώνα του 2015!

 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Fx-news.gr (τ. Νοεμβρίου)

 

Προηγούμενο άρθροΤα επαγγέλματα που… σκοτώνουν -Οι οκτώ δουλειές που προκαλούν το μεγαλύτερο στρες [λίστα]
Επόμενο άρθροΟ Μελισσανίδης θα κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων και της Νέας Φιλαδέλφειας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.