Χαιρετίζω την υποψηφιότητα…

0

_DSC0158Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Σε αυτό το άρθρο μας θα κάνουμε μία mini έκπληξη. Συνεχίζοντας τον τίτλο του κειμένου θέλω να επισημάνω ότι «χαιρετίζω την υποψηφιότητα… Βασιλόπουλου, για τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας». Πολλοί ίσως εκφράσουν την απορία τους για το πώς και το γιατί. Ο λόγος όμως είναι απλός. Παρ’ ότι προσωπικά κινούμαι σε έναν τελείως διαφορετικό πολιτικό-ιδεολογικό χώρο και ανεξάρτητα από το δεδομένο ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστηρίξω μία τέτοιου είδους υποψηφιότητα, αλλά θα σταθώ απέναντί της με όλες μου τις δυνάμεις, θεωρώ θετικό αυτό καθεαυτό το γεγονός.

Διότι πρόκειται για μία υποψηφιότητα με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που φαντάζομαι πως δεν θα επιδιώξει να «ψαρέψει» σε θολά νερά, με μοναδικό απώτερο στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των συμπολιτών μας. Βάσει λοιπόν αυτών των παραμέτρων είναι πολύ πιθανό στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση με φόντο τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η κουβέντα να λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία και θα οδηγήσει όλους όσους «εκτεθούμε» στην κρίση των συμπολιτών μας, να διατυπώσουμε δημόσια τις απόψεις μας. Είναι άλλωστε καιρός να σταματήσουμε να κινούμαστε έχοντας ως προμετωπίδα υποψηφιότητες «πασαρέλας» ή υποψηφιότητες κενές περιεχομένου που το μόνο που κομίζουν στο προεκλογικό σκηνικό είναι τις ψήφους ενδεχομένως του ονόματός τους και τίποτα άλλο από εκεί και πέρα.

Η πολιτική κατάσταση, η γενικότερη που αφορά την χώρα μας, αλλά και η ειδικότερη, που αφορά τις τοπικές μας κοινωνίες, πρέπει να μας οδηγήσουν ως πολίτες στο να ψαχνόμαστε πολύ περισσότερο για το ποιους ψηφίζουμε και να μην το κάνουμε ελαφρά τη καρδία. Όσοι διεκδικήσουν την ψήφο μας θα πρέπει να αναγκάζονται από όλους εμάς, να μας διατυπώνουν τις θέσεις τους, τις προτάσεις τους και τους τρόπους υλοποίησής τους. Φυσικά τα κριτήρια του καθενός σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διαφέρουν και αυτό είναι θεμιτό. Όμως η «αυστηροποίηση» αυτών μας των κριτηρίων μάλλον αποτελεί μονόδρομο…

Κλείνοντας, επανερχόμενος σε αυτά που ανέφερα στην αρχή του κειμένου, προσωπικά αν είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα ήταν χαρά μου να αντιμετωπίσω σε ανοιχτές συζητήσεις κατά πρόσωπο, είτε τον ίδιο τον κ. Βασιλόπουλο (αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο λόγω του ότι ο κ. Βασιλόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος), είτε τον κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της δικής του ή οποιασδήποτε άλλης παράταξης, ώστε να καταθέσουμε στον κόσμο τις απόψεις μας, επί όλων εκείνων των θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα, τόσο την δική μας, όσο και των συμπολιτών μας. Άλλωστε φαντάζομαι πως ο διάλογος, οι ανοιχτές συζητήσεις, η κατάθεση απόψεων κτλ θα αποτελούν επιθυμία όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

www.arvanitis-renos.blogspot.gr

 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Fx-news.gr (τ. Νοεμβρίου)

Προηγούμενο άρθροH Google αναπτύσσει έναν «εικονικό σωσία» για τα social media
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και την Πέμπτη..
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.