Το κριτήριο της ευτυχισμένης σχέσης είναι…τα αντανακλαστικά!

0

sxesisΝέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι το μυστικό για να παραμείνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο βρίσκεται στις αυθόρμητες και ενστικτώδεις αντιδράσεις.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι οι εκδηλώσεις αγάπης και στοργής δεν αποτελούν αξιόπιστη ένδειξη ευτυχίας για ένα παντρεμένο ζευγάρι. Αντιθέτως, οι αυθόρμητες αντιδράσεις μπορούν να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια αν ένας γάμος θα αντέξει στο χρόνο.

Ο επικεφαλής της μελέτης Τζέιμς Μακ Νάλτι δήλωσε πως «οι ‘αυτόματες’ αντιδράσεις δεν επηρεάζονται από αυτά που σκεφτόμαστε και πιστεύουμε κι έτσι αποτελούν αντικειμενικό κριτήριο».

Είναι πολλοί οι παράγοντες που συντελούν στον ευτυχισμένο γάμο, όμως η στάση που κρατούν οι νεόνυμφοι απέναντι στο σύντροφό τους είναι ένας από τους βασικότερους. Αυτό ακριβώς μελέτησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 135 νιόπαντρα ζευγάρια και μελετήθηκαν τα επίπεδα ικανοποίησής τους από το γάμο για περίοδο τεσσάρων ετών. Αρχικά, τα ζευγάρια συμμετείχαν σε πείραμα όπου μετρήθηκαν ποσοτικά οι αυθόρμητες αντιδράσεις του ενός συντρόφου προς τον άλλο στη θέα μιας φωτογραφίας.

Οι φωτογραφίες προβάλλονταν σε μια οθόνη υπολογιστή και οι συμμετέχοντες έπρεπε να πατήσουν ένα κουμπί που αντιστοιχούσε σε ένα θετικό ή αρνητικό σχόλιο. Η ταχύτητα αντίδρασης των συμμετεχόντων χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς για τις υποσυνείδητες και ενστικτώδεις σκέψεις τους.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science και υποδεικνύει ότι τα θετικά, αυθόρμητα συναισθήματα μπορούν να δώσουν άμεσα και με ακρίβεια μια «πρόγνωση» για την εξέλιξη του έγγαμου βίου.

(onmed.gr)

Προηγούμενο άρθροΠρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Παστέρ!
Επόμενο άρθροΕυτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη: “Θα είμαι πάλι υποψήφια Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας”!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.