Σε Υγεία και Πολιτισμό ανοίγουν θέσεις για τους σχολικούς φύλακες

0

sxolikoi filakesΤην κοινή απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας για την τοποθέτησή τους σε κενές θέσεις στο χώρο της Υγείας, κυρίως σε θέσεις τραυματιοφορέων, περιμένουν οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και πέντε μήνες.

Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του συντονιστικού τους Χάρης Μπάστας μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας να βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε σχολικούς φύλακες να τοποθετηθούν σε θέσεις τραυματιοφορέων που ξεπερνούν τις τριακόσιες.

Επιπλέον, στη συνάντηση των σχολικών φυλάκων που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε τους σχολικούς φύλακες ότι είναι εφικτό να ανοίξουν θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, που αφορούν κυρίως φύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα κάλυψης θέσεων σε κέντρα φύλαξης μεταναστών και σε υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης  του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το αίτημά μας παραμένει: όλοι να τοποθετηθούν σε θέσεις γιατί θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Όμως, μέχρι χθες δεν υπήρχε μέλλον και τώρα γίνεται ένα ξεκίνημα για μας. Θέλουμε δουλειά για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» τονίζει ο κ. Μπάστας, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των σχολικών φυλάκων.
(in.gr)

Προηγούμενο άρθροΜε τη “Δύναμη Πολιτών” η Ευτυχία Παπαλουκά & ο Χρήστος Δημακόπουλος???
Επόμενο άρθρο20.000 θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα..
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.