Οι Μικρασιάτες Φ.Χ. στο μουσείο Μπενάκη!(photos)

0

4Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η επίσκεψη των μελών και φίλων του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»  στο Μουσείο Μπενάκη για την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ σε σχέση με το Διωγμό και την Ανταλλαγή των πληθυσμών της Τουρκίας και της Ελλάδας το 1922-1924» της Μαρίας Ηλιού.
Το αμφιθέατρο του μουσείου γέμισε από μέλη και φίλους του Συνδέσμου, αφού η συγκεκριμένη προβολή του ντοκιμαντέρ ήταν αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Η σκηνοθέτης μας ταξίδεψε στα παράλια της Μικράς Ασίας, στον Πόντο, την Καππαδοκία, αλλά και τη βόρειο Ελλάδα και την Κρήτη, παράλληλα έκανε μια συγκινητική αφηγηματική αναδρομή στον κόσμο που έχασε τις εστίες του το 1922-1924.

Ιστορικοί από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Τουρκία, μίλησαν  για την μικρασιατική περιπέτεια του Ελληνισμού, ενώ πρόσφυγες, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου απόλαυσαν τον καφέ τους στην ταράτσα του μουσείου, με θέα το Λυκαβηττό  και το Ζάππειο και έδωσαν ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 19:00 στο ΠΠΙΕΔ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Τριανταφύλλου                                                                      Κωνσταντίνα Μυλωνά

1 2 3

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Γιάννης Καλαμίτσης
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ξεκούφαναν… τους αρχηγούς οι νέοι της ΣΜΥ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.