Μικρασιάτες Φ.Χ.: Επιστολή-Απάντηση για την Φιλιώ Χαιδεμένου

0

filio-xaidemenoy-moyseio-nea-filadelfeia-fx-news-afieroma-2Λάβαμε και δημοσεύουμε την παρακάτω επιστολή των Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

 ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ  5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Παρατηρήσεις και αγανάκτηση μετέφεραν μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών, στο Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου καθώς μας πληροφόρησαν ότι σε εκδήλωση που  παρευρέθησαν  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο ΠΠΙΕΔ, ο καλεσμένος ομιλητής κ. Μιχάλης Βάρλας  κατέκρινε δημόσια πρόσωπα –σύμβολα όπως τη Φιλιώ Χαιδεμένου, η οποία συν τοις άλλοις δεν βρίσκεται εν ζωή για να απαντήσει, ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ εκείνα που κατά καιρούς έχει διηγηθεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή δεν τα έχει ζήσει η ίδια, αλλά τα έχει ακούσει, υπονοώντας πως τα γεγονότα είναι διαφορετικά από τα λεγόμενά της.

 Πέρα από το γεγονός  ότι όσα έχουν διηγηθεί εκείνοι που ζούσαν στην Καταστροφή αποτελούν μαρτυρίες και ως τέτοιες έχουν κατατεθεί για να κριθούν από την Ιστορία και όχι από τον καθένα μας, θεωρούμε ότι οι αναφορές σε αυτές τις Μαρτυρίες πρέπει να γίνονται με προσοχή και αφού ερευνηθούν με προσοχή.

Οι καιροί δεν είναι εύκολοι και ούτε αθώοι. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο τα λεγόμενα ιστορικών, ιδίως όταν είναι καλεσμένοι σε χώρους που φυλάσσονται οι παρακαταθήκες  του Μικρασιατικού Ελληνισμού,   να τύχουν εκμετάλλευσης … «ρεπούσειας» φύσεως.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

 

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 

«ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Προηγούμενο άρθροΣίντνεϊ Ράιλι (1874 – 1925)
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ο Δ.Μελισσανίδης απαντά σε ερώτηση του Fx, για λογαριασμό δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.