Η Ολυμπιακή δάδα πήγε… διάστημα και επιστρέφει τη Δευτέρα

0

olimpiaki dada111Ρωσικό σκάφος Σογιούζ απογειώθηκε τις στέπες του Καζακστάν με τριμελές πλήρωμα μεταφέροντας στο διάστημα την ολυμπιακή δάδα για τους χειμερινούς Oλυμπιακούς Aγώνες του Σότσι.

Η δάδα, που δεν θα ανάψει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για λόγους ασφαλείας, θα φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το προσωπικό του οποίου θα με αυτήν κάνει «διαστημικό περίπατο» γύρω από τον Σταθμό.

Αν και η δάδα είχε ταξιδέψει στο διάστημα και το 1996, με τον διαστημικό περίπατο γύρω από τον ΔΔΣ θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο «ανοικτό» διάστημα.

Το Σογιούζ εκτοξεύθηκε μαζί με τους τρεις κοσμοναύτες, το Ρώσο Μιχαήλ Τιουρίν, τον Αμερικανό Ρικ Μαστράκιο και τον Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 04:14 ώρα Γκρίνουιτς, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Το Σογιούζ φέρει ένα λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2014 και τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους.

Το Σογιούζ θα φθασει στο διεθνή διαστημικό σταθμό ύστερα από έξι ώρες πτήση. Η δάδα θα επιστρέψει στη Γη τη Δευτέρα.
(in.gr)

Προηγούμενο άρθροΠοιοι νέοι άνεργοι δικαιούνται «επιταγές εισόδου» ως 2.700 ευρώ
Επόμενο άρθροΦτιάχνει ο καιρός ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.