Αντίο εξάμηνο…

0

panepisthmioΑπομακρύνεται η τελευταία ελπίδα να μην χαθεί το εξάμηνο σε Πολυτεχνείο και Καποδιστριακό, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πείστηκαν από τις δεσμεύσεις Αρβανιτόπουλου ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν μία ακόμα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή (29/11) και τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία -Δευτέρα και Τρίτη- που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους.

Στο ΕΚΠΑ, όπου συνεδρίασαν επίσης οι διοικητικοί, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες και σε νέα συνέλευση την Τρίτη.

Αποφάσισαν επίσης να συγκροτήσουν επιτροπή με εκπροσώπους από όλο το φάσμα των περιπτώσεων (απογραφέντες, μη απογραφέντες κ.α.) επιδιώκοντας μία νέα συνάντηση με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Πληροφορίες του nooz αναφέρουν ότι η συνεδρίασε διεξήχθη σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα και λίγο έλειψε μερίδα υπαλλήλων και συνδικαλιστών να έρθουν στα χέρια.

Σε ένα ποσοστό των διοικητικών υπάρχει ο φόβος ότι δεν υπάρχει σαφής δέσμευση από το υπουργείο Παιδείας και πως η όλη προσπάθεια γίνεται για να τους παγιδεύσουν και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Πολλοί πάντως νιώθουν κόπωση, ωστόσο αρκετοί είναι όσοι δεν πιστεύουν ότι έχει εξασφαλιστεί κάτι και πως απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Στη συνεδρίαση ειπώθηκε ότι στη συνάντηση με τον Κ. Αρβανιτόπουλο επιτράπηκε μόνο σε δύο άτομα από το προεδρείο τους να εισέλθουν στο γραφείο και συγκεκριμένα αυτοί που είχαν κατηγορηθεί για συναλλαγή με το υπουργείο στην υπόθεση της απογραφής.

Με την απόφαση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν επίσης να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση περί διαθεσιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκαν την πρόταση πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη.

Αν πάντως δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.

Ο υπουργός Παιδείας θα έχει νέα συνάντηση τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.

Προηγούμενο άρθροΟ Μελισσανίδης θα κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων και της Νέας Φιλαδέλφειας!
Επόμενο άρθροΣυννεφιά, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά για αύριο Παρασκευή..
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.