Ανακοίνωση Δήμου Φ.Χ. για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα

0

DimarheioΚατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, στην χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση της 13ης Νοεμβρίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για το οικ. έτος 2014, ο οποίος συντάχθηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ (οικ. 30842/31-07-2013) του Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών και θα υλοποιηθεί κάτω από τη μηνιαία παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών από το Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών μέσω του κόμβου Διαλειτουργικότητας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, προηγήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και ακολούθησε η ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Γιώργος Καραβίας, εισηγούμενος το θέμα του Προϋπολογισμού τόνισε το γεγονός ότι o Προϋπολογισμός του 2014 παρουσιάζει και φέτος τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη του Δήμου, και περιορίζεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ λόγω μειώσεων τεχνικών έργων, μειώσεις στην μισθοδοσία (μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων) και την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της κρατικής επιχορήγησης. Ολοκλήρωσε την εισήγηση του χαρακτηρίζοντας τον φετινό προϋπολογισμό ως ρεαλιστικό και πραγματικό.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Παπανικολάου τόνισε κατά την εισήγηση του σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα, ότι πρόκειται για ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κυρίως χρηματοδοτούμενα έργα από ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικές επιχορηγήσεις σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. «Μέλημα μας είναι η ολοκλήρωση των Παιδικών Σταθμών στη πόλη μας, ένας στη Φιλαδέλφεια και ένας στη Χαλκηδόνα και να δοθούν το συντομότερο δυνατό για χρήση στους κατοίκους του Δήμου μας» επισήμανε ο κ. Παπανικολάου.

Η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη δήλωσε τη μεγάλη της ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας : «Εμείς ασχολούμαστε με την ουσία, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και θα διασφαλίσουμε την εκτέλεσή του με βασικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της πόλης μας. Δεδομένου των περικοπών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δεν σταματάμε σαν Διοίκηση να διεκδικούμε, να εξασφαλίζουμε και να αξιοποιούμε ευρωπαϊκά κονδύλια και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.  Σκοπός μας είναι η δημιουργία κοινωφελών δομών και η παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους κατοίκους αυτής της πόλης. Σε αυτή την λογική και με αυτό το αίσθημα της απόλυτης ευθύνης πιστεύω ότι κινήθηκαν χθες και όσοι συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας».

Προηγούμενο άρθροO Σωτήρης Τσόγκας στο Π.Π.Ι.Ε.Δ την Δευτέρα!
Επόμενο άρθροΙωνικός Ν.Φ.: Σε Δύσκολη κατάσταση ο Ιστορικός!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.