Έρχεται ο «κομήτης του αιώνα»

0

komet1Ένας δυνητικά εκθαμβωτικός κομήτης πλησιάζει τον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος και οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα γίνει ορατός με γυμνό μάτι. Μάλιστα οι ειδικοί λένε ότι θα είναι ο πιο λαμπερός κομήτης που έχει δει ποτέ ανθρώπινο μάτι. Πρόκειται για τον κομήτη ISON που ανακαλύφθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο και προς το παρόν έχει καταταχθεί στην κατηγορία «αστεριού 8», δεν μπορεί δηλαδή να τον δεί κάποιος με γυμνό μάτι, μπορεί όμως να τον εντοπίσει εύκολα με κιάλια ή με ένα μικρό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

komet2
Αυτή τη στιγμή, ο παγωμένος κομήτης που κινείται με 377 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου και αναμένεται να φτάσει στο κοντινότερο στον ήλιο σημείο στις 28 Νοεμβρίου. Τότε η θερμοκρασία του θα ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα είναι και το μεγάλο τεστ επιβίωσης του, αφού αν καταφέρει να περάσει από εκείνο το σημείο θα γίνει ορατός αργότερα και από τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν θα τα καταφέρει, αφού αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

komet3
Οι επιστήμονες παρακολουθούν, όπως αναφέρει το NBC με μια ποικιλία μέσων τον κομήτη, τόσο από τη Γη, όσο και από το διάστημα, σε μια προσπάθεια να μάθουν τη σύνθεση του. Ο ISON ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 από δύο Ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους.
(lifo.gr)

Προηγούμενο άρθροΓ.Μιχελάκης: “Να τιμήσουμε τους νεκρούς στην Marfin”
Επόμενο άρθροΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Δείτε σε Μαγνητοσκόπηση ΟΛΟ το Δ.Σ. με τον Προϋπολογισμό και όχι μόνο!(Videos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.