“Λουκέτο” έβαλαν οι Η.Π.Α.!

0

USA-LOCKΔραματικές ώρες στις ΗΠΑ, όπου με αφορμή τη διαφωνία για το σχέδιο Ομπάμα που προέβλεπε παροχή ασφαλιστικής κάλυψης σε περισσότερους Αμερικανούς (Obamacare), δεν εγκρίθηκε ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός που εξασφάλιζε χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων ως τις 15 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να δώσει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διακόψουν μέρος της λειτουργίας τους.

“Το έκαναν στ΄αλήθεια!”, έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυκτα.

Το Κογκρέσο δεν διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρώτης διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης εδώ και 17 χρόνια.

Περίπου ένα εκατομμύριο υπάλληλοι τίθενται από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού.

Η σημερινή αποτυχία του Κογκρέσου αποτελεί το επιστέγασμα μίας αναμέτρησης που διαρκεί εδώ και 33 μήνες με θέμα τον προϋπολογισμό ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο 2011 με την εκλογή δεκάδων υποψηφίων του Tea Party.

Η αμερικανική κυβέρνηση περιορίστηκε στη διαπίστωση του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει το Κογκρέσο κατά την έναρξη χρήσης του οικονομικού έτους 2014, ακριβώς τα μεσάνυκτα. Πριν την εκπνοή της προθεσμίας, το Κογκρέσο όφειλε να έχει εγκρίνει τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Όμως οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.

Μήνυμα Ομπάμα

“Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο”, δήλωσε ο Ομπάμα για το μερικό “λουκέτο” στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης ετοιμάζει την ιστορική παρουσίαση
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ακούσετε σειρήνες βομβαρδισμού την Τετάρτη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.