Εκδήλωση-συζήτηση: Φασισμός, χθες και σήμερα στην Ελλάδα

0

syneleysi_fasismos_23-10-13

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ

Τούτες τις μέρες έχεις ακούσει πολλά για τον φασισμό. Και θα εξακολουθείς να ακούς. Πλησιάζει και εκείνη η ημερομηνία βλέπεις. Ήταν αυτές τις μέρες που πριν από εξήντα τέσσερα χρόνια, ένας λαός αποφάσισε να αντισταθεί. Βέβαια, όπως γινόταν πάντοτε, σε κάθε επέτειο, εμφανίζονται όλοι εκείνοι που είναι απόντες από τον καθημερινό αγώνα του ελληνικού λαού. Η κυβερνητική συμμορία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αφού έχει φροντίσει με την άθλια και αντεργατική πολιτική της, να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους και τους νέους αυτού του τόπου, θα στηθεί καμαρωτά στις εξέδρες να παρακολουθήσει τις παρελάσεις κάνοντας μάλιστα στο τέλος δηλώσεις για το πόσο τους εντυπωσίασαν τα νιάτα της πατρίδας. Τα ίδια αυτά νιάτα που μαστίζονται κατά 60% από την ανεργία. Που αν πιάσουν δουλειά θα είναι κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη. Που θα πάρουν τελικά τον δρόμο για την ξενιτιά, αφού η… πατρίδα, φρόντισε να τσακίσει τα όνειρά τους. Αλλά όπως φαίνεται, πατρίδα γι’ αυτούς είναι τα συμφέροντά τους και όχι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτό τον τόπο.

ΓΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ

Τούτες τις μέρες θα ακούσεις και άλλα. Θα σου πουν για το πόσο κακή είναι η βία «απ’ όπου κι’ αν προέρχεται» και θα εννοούν την απεργία και τη διαδήλωση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός – όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος – θα εννοεί όποιον έχει διαφορετική γνώμη από τον ίδιο, για το τι σημαίνει σωτηρία της πατρίδας και θα μιλάει για εξτρεμιστές. Θα βλέπεις οκτώ καλοπληρωμένους ρουφιάνους κάνοντας την… «ανατροπή» τους, να επιτίθενται σε έναν που δεν συμφωνεί μαζί τους.

ΓΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ

Θα δεις και τηλεοπτικά πλάνα με σβάστικες, κρυμμένα όπλα και κυρίως με ανθρώπους που πέφτουν από τα σύννεφα! Δεν το περίμεναν! Δεν ήξεραν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία νταβατζήδων, δολοφόνων νεοναζί! Και φυσικά θα τους δεις, όλους αυτούς, στην πρώτη γραμμή(!) του υποτιθέμενου αντιφασιστικού αγώνα. Ποιούς; Αυτούς που δεν δίστασαν τα τελευταία χρόνια να καταστρέφουν το λαό μας, να τον καταδικάζουν στην πείνα και την εξαθλίωση. Παρέα με τους πρόθυμους ρουφιάνους από τα δελτία ειδήσεων που συκοφαντούσαν – και εξακολουθούν να το κάνουν – όποιον αγωνίζεται. Όμως όχι! Δεν ήξεραν!

Εμείς όμως ξέραμε και ξέρουμε. Ποιός είναι υπεύθυνος για την πολιτική που στρώνει το έδαφος, πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η μαύρη προπαγάνδα των φασιστών.  Ξέρουμε ότι δε μπορούν να καμώνονται ούτε τους αθώους, ούτε τους ξαφνιασμένους. Και επειδή  δεν έχουμε καμμιά αυταπάτη για την ειλικρίνειά τους, δεν μας κάνει εντύπωση η στάση τους. Όμως δεν υπάρχουν πια εύκολες απαντήσεις. Για το φαινόμενο του φασισμού, που σήκωσε κεφάλι ξανά στον τόπο μας, συζητάμε και αγωνιζόμαστε. Η Λαϊκή Συνέλευση σας καλεί να το συζητήσουμε μαζί και να δράσουμε στη γειτονιά μας, που τη χτίσαν οι παπούδες μας, κατατρεγμένοι πρόσφυγες και οι πατεράδες μας, που έφυγαν μετανάστες γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν.

« …λοιπόν παιδιά μου, συλλογιέμαι τώρα
να βρω μια λέξη να ταιριάζει στο μπόι της λευτεριάς
μήτε πιο ψηλή, μήτε πιο κοντή –
το περίσσιο είναι ψεύτικο,
το λιγοστό ειναι ντροπαλό,
και γω δεν τόχω σκοπώ να καμαρώσω
για τίποτα πιότερο, για τίποτα λιγότερο από άνθρωπος … »

Σε καλούμε να έρθεις στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα :

« Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΧΘΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ »

όπου θα μιλήσουν οι :

Κ.ΠΑΛΟΥΚΗΣ    Γ. ΕΛΑΦΡΟΣ

Ιστορικός    Δημοσιογράφος
Εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
& Εφ. ΠΡΙΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 / 10 / 2013 & ώρα 7:30 μ.μ.

Σε περιμένουμε στη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Προηγούμενο άρθρο“ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” & επίσημα από τον Απόστολο Κόντο!
Επόμενο άρθροΑύξηση της χρηματοδότησης των δήμων από το Πράσινο Ταμείο ζητά η ΚΕΔΕ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.