Δήμος Φ.Χ.: «Αποκαταστάθηκε και μεταφέρθηκε το Μνημείο Αντιστάσεως»

0

mnhmeio-ethnikhsΠραγματοποιήθηκε λιτή τελετή, το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου για το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Δημοκρατίας (Εθνικής Αντιστάσεως – Αρκαδίου και Κανάρη).

Μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, το μνημείο ανακατασκευάστηκε και μεταφέρθηκε από χώρο πρασίνου στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Νέα Χαλκηδόνα.

Θυμίζουμε ότι άγνωστοι, πριν ένα χρόνο περίπου, προσπάθησαν να αποσπάσουν το γλυπτό ή μέρος του μνημείου, προφανώς να το πουλήσουν για παλιοσίδερα και να καρπωθούν το ανάλογο ποσό λόγω του βάρους του ορείχαλκου, υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένο.

Στη προσπάθειά τους να το αποσπάσουν κατάφεραν να αποσχίσουν το μεγαλύτερο μέρος του, αφήνοντας μόνο το πάνω μέρος του ανάγλυφου – που αναπαριστά τα κεφάλια δύο Αγωνιστών.

Σε αντικατάσταση του κλεμμένου, τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκας στις ίδιες με αυτό διαστάσεις, στην οποία ενσωματώθηκε το διασωθέν μέρος του ορειχάλκινου γλυπτού. Την εκδήλωση χαιρέτισε, μεταξύ άλλων η κα Μαίρη Σταθάκου Πρόεδρος του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (Π.Ε.Α.Ε.Α.)

Προηγούμενο άρθροTα ΟΧΙ που μας πόνεσαν. Στο γυμνό…
Επόμενο άρθροΚώστας Καρυωτάκης (1896 – 1928)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.