Δημοτικές εκλογές: “Κλείδωσε” η αλλαγή νόμου – Αντιπαράθεση κομμάτων!

0

fx-news-eklogesΌπως γράψαμε στο fx την Τρίτη, ερωτηθείς σχετικά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Στο Κόκκινο») ο υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε: «Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική. Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη».

  • Οι αντιδράσεις για αρχή σε κομματικό επίπεδο ήταν:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογομαγειρέματα
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι στην κυβέρνηση “αναζητούν σωσίβιο με εκλογομαγειρέματα” και καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι “τα κίνητρα του κ. Μιχελάκη, αλλά και του πρωθυπουργού, είναι προφανή ακόμα και για τους πλέον καλόπιστους”.

«Μόνος στόχος τους -λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- να αποπολιτικοποιήσουν τις εκλογές, προκειμένου να διασώσουν τους υποψήφιούς τους από τη λαϊκή οργή που θα τους καταδικάσει και στις αυτοδιοικητικές κάλπες, μέσα από μία πλαστή επιχειρηματολογία περί ανάδειξης κάποιων δήθεν ‘άξιων’ και ‘ικανών’ “.

Απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Μιχελάκης σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σήμερα από τις ύβρεις για ‘βλαχοδημάρχους’ στις φαντασιώσεις για… ‘εκλογομαγειρέματα’!” και προσθέτει: «Αποδεικνύει ότι παραμένει αιχμάλωτος στο παρελθόν και φοβάται το καινούριο. Ανησυχεί επειδή θα επικρατήσουν οι ικανοί και οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες. Ενώ κομπάζει πως θα σαρώσει, στη πραγματικότητα τρέμει πως θα σαρωθεί».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, επισημαίνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει, άλλη μια φορά, ότι εκφράζει τη στείρα αντίδραση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σε κάθε αλλαγή. Εκφράζει το συντηρητικό, το ξεπερασμένο, το παρωχημένο, το φθαρμένο. Έχουμε άλλη άποψη και άλλη θέση. Θέλουμε τους ικανούς, τους άξιους, τους καταξιωμένους παντού. Θέλουμε αποφασιστικά βήματα που να οδηγούν μπροστά. Θέλουμε αλλαγές για μια σύγχρονη Αυτοδιοίκηση που να υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Θέλουμε οι πολίτες να κάνουν πράξη τις επιλογές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, σχολιάζοντας πως «οι δηλώσεις του κ. Παπαμιμίκου και του κ. Μιχελάκη, καθώς και τα σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές».

«Αυτοί που εξέθρεψαν και στήριξαν ένα διεφθαρμένο σύστημα αιρετών εκπροσώπων από τον κ. Ψωμιάδη μέχρι τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τώρα θυμήθηκαν τους ‘ικανούς’ και τους ‘άξιους’, αυτοί που υποβάθμισαν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες της, τώρα καμώνονται τους θιγμένους καινοτόμους” καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.

«Δεν έχει γίνει συζήτηση σε επίπεδο Αντώνη Σαμαρά- Ευάγγελου Βενιζέλου, άρα δεν υπάρχει τίποτα», σχολίαζαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, αναφορικά με την υπό εξέταση αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν επίσης ότι, εφόσον γίνει πρώτα αυτή η συζήτηση και σε κάθε περίπτωση πριν ανακοινωθεί κάτι, θα έχει προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

  • Το συμπέρασμα από τις δηλώσεις του κ.Μιχελάκη καθώς και οι απαντήσεις των κυβερνητικών προς την αντιπολίτευση είναι, ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει “κλειδώσει” τις αλλαγές στις Δημοτικές εκλογές!!!

 

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Μπουλντόζες στις 10 Φεβρουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΒλαντιμίρ Πούτιν: Ναι σε επέμβαση στη Συρία αλλά μόνο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.