Ι.Νοταράς: “Η Φουκουσίμα νίκησε Τούρκους και …Μέσι!!!”

0

 

notaras11
Γράφει ο Ιωάννης Νοταράς

Οι «Αθάνατοι» ψήφισαν και πήραν την απόφαση ότι η πόλη που θα έχει την ευθύνη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα είναι το Τόκιο. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που για αρκετούς ήταν το φαβορί, επικράτησε της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης στην ψηφοφορία της ΔΟΕ.

Ήταν, όμως, μια …εύκολη νίκη για το Τόκιο;;; Κι όμως όχι!!! Η ιαπωνική πόλη είχε εκτός τους αντιπάλους της να αντιμετωπίσει και να νικήσει δύο μεγάλα της μειονεκτήματα. Την Φουκουσίμα και την πεποίθηση στην ΔΟΕ ότι οι Ιάπωνες δεν ασχολούνται ζεστά με τους αγώνες.

Το πυρηνικό ατύχημα, στις 11 Μαρτίου του 2011 ήταν το μεγάλο αγκάθι, κυρίως από τη στιγμή που πρόσφατα έγινε γνωστό για ραδιενεργή μόλυνση του ειρηνικού ωκεανού και μάλιστα πως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι Ιάπωνες διαβεβαίωναν με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχει θέμα, ενώ για να πείσουν τους «Αθάνατους» ότι όλοι στη χώρα θέλουν τους Αγώνες, παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας ότι περίπου το 96% του πληθυσμού επιθυμεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών, ενώ επιστράτευσαν και την Πριγκίπισσα Χισάκο που έκανε πραγματικά ιδιαιτέρως θετική εντύπωση.

Το νερό είχε μπει ήδη στο αυλάκι για το Τόκιο και το μόνο που έλειπε ήταν ένα ακόμα κλικ. Κι αυτό ήταν το Ολυμπιακό Στάδιο. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει άμεσα και θα κοστίσει 1,4 δις ευρώ, την Tokio2020στιγμή που η έτερος υποψήφια Μαδρίτη, έλεγε στον φάκελό της ότι ο προϋπολογισμός της δικής της διοργάνωση θα φτάσει μόλις τα 5 εκ. ευρώ!!!

Αφού …πέταξε τους Ισπανούς εκτός τελικού, οι οποίοι επιχείρησαν να δελεάσουν την ΔΟΕ βασιζόμενοι στην αθλητική τους παράδοση, αλλά και την επιστράτευση των μεγάλων αθλητικών αστεριών της χώρας, τους Ναδάλ, Γκασόλ έως και τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι ξεχνώντας την οικονομική κρίση που τους έχει χτυπήσει την πόρτα, επόμενος αντίπαλος ήταν η Κωνσταντινούπολη.

Τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ, οι καταγγελίες για περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίας, τα πρόσφατα κρούσματα ντόπινγκ, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους «Αθάνατους».  Οι Τούρκοι πάντως το είχαν πιστέψει πολύ, αλλά στο τέλος έμειναν με την πίκρα στα χείλη.
Έτσι λοιπόν το Τόκιο έχοντας μάλιστα και την επιτυχημένη διοργάνωση του 1964 ως παρακαταθήκη, θα διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
«Είναι μεγάλη τιμή για το Τόκιο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις επιστρέψω θα είναι να ευχαριστήσω όλη την Ιαπωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, Τσονεκάζου Τακέντα.

Προηγούμενο άρθρο3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας! Μία καθαρίστρια 60 ετών για 10.000τμ!!!
Επόμενο άρθροΑΕΚ: “Όχι” του Ο.Σ.Κ.στην κατασκευή προπονητηρίου στο “Φουγάρο” στην Νέα Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.