Ανατροπή σκηνικού στις Δημοτικές Εκλογές λόγω της λίστας?

0

Autodioikhtikes_EklogesΑλλάζουν τα δεδομένα στις δημοτικές εκλογές του προσεχή Μάη, εάν επαληθεύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη  Μιχελάκη.

“Δύο ενιαίες λίστες για την εκλογή των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων σκέφτεται ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του, το πρωί της Τρίτης,  στο ραδιοσταθμό « Στο Κόκκινο».

Ο κ. Μιχελάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται ακόμη για σκέψεις, τις οποίες του έχει επικοινωνήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ωστόσο ώριμες θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, καθώς το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο  από την ίδια την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και μάλιστα ξεκάθαρα.

Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών  τόνισε ότι σκέψη του πρωθυπουργού είναι η  εφαρμογή δύο ενιαίων λιστών για την εκλογή των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και εφαμρογή της απλής αναλογικής για την εκλογή τους, προκειμένου να μπορεί ο πολίτης «να επιλέξει ικανούς και άξιους από όλες τις παρατάξεις με απλή αναλογική και όλοι να δουλέψουν για το καλό του τόπου».

Ο κ. Μιχελάκης διευκρίνισε ότι πριν από όποια απόφαση θα υπάρξει διαβούλευση για το θέμα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.”

Λογικά στην περίπτωση που ισχύσει το σύστημα με τις λίστες, ο δήμαρχος θα μπορεί εκλέγεται από την πρώτη κυριακή σε περίπτωση που συγκεντρώσει ποσοστό 42%…

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος ΚΕΔΕ – Τσίπρα για τους «Βλαχοδημάρχους»!!!
Επόμενο άρθροΑλλαγές στις Δημοτικές εκλογές 2014: Δείτε πως θα εκλεγεί ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.