Σπάνιο video: 47.5°C στη Νέα Φιλαδέλφεια…

0

1Σχεδόν κάθε καλοκαίρι σε περιόδους ζέστης έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τα ΜΜΕ και γενικότερα τον Τύπο πως η Νέα Φιλαδέλφεια σπάει τα θερμόμετρα και φτάνει πολύ συχνά σε δυσθεώρητες θερμοκρασίες. Είναι γνωστό εξάλλου στους περισσότερους Αθηναίους πως η περιοχή είναι ένα πραγματικό καμίνι το καλοκαίρι λόγω της κεντρικής θέσης της μέσα στο Λεκανοπέδιο και τη μεγάλη απόσταση της από τη μετριαστική επιρροή της θάλασσας καθώς βρίσκεται ακριβώς στο γεωγραφικό κέντρο του Λεκανοπεδίου.

Όμως μέχρι πόσο έχει δείξει ο υδράργυρος στη περιοχή ; To καλοκαίρι του 2007 ο ισχυρότατος καύσωνας που χτύπησε την Ελλάδα εκτόξευσε το θερμόμετρο στους 47.5°C και 46.2°C αντίστοιχα στους 2 επίσημους σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 26-06-2007.

Δείτε λοιπόν παρακάτω το σπάνιο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel στις 26-06-2007 με αναφορά στους 47°C που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα από τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό της Ε.Μ.Υ στη Νέα Φιλαδέλφεια.Νωρίτερα στο μεσημβρινό δελτίο του σταθμού ο τότε Διευθυντής της ΕΜΥ κ.Κολυδάς είχε επιβεβαιώσει πως η ακριβής θερμοκρασία που είχε σημειώσει η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν 47.5°C εκείνη την ημέρα καθιστώντας την Αθήνα τη θερμότερη πόλη στον κόσμο στις 26-06-2007.Αυτή η θερμοκρασία αποτελεί ως και σήμερα το θερμοκρασιακό ρεκόρ Ευρώπης για τον μήνα Ιούνιο.Το βίντεο επίσης έχει υποτιτλιστεί και στα Αγγλικά.

ΠΗΓΗ: Nea Filadelfeia Heat Team

Προηγούμενο άρθροΜελισσανίδης: “Θα φωνάζει ΑΕΚ το νέο Γήπεδο…”!
Επόμενο άρθροΑποσύρεται η εγκύκλιος για την αύξηση των Δημαρχιακών συντάξεων!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.