ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Ποιοι εξαιρούνται…

0

dimosioi-efedreia660_34Για τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα ενημέρωσε με επείγουσα εγκύκλιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πολύτεκνοι, ανάπηροι και όσοι έχουν υπό την προστασία τους ανήλικα, παιδιά που σπουδάζουν ή άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ορισμένες από τις κατηγορίες που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρύθμιση στην κατηγορία των πολυτέκνων εμπίπτουν οι γονείς με τέσσερα και άνω παιδιά, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και είναι έως 25 ετών. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι γονείς χωρίς σύζυγο με τρία παιδιά, εφόσον είναι 23 ετών, άγαμα, σπουδάζουν ή υπηρετούν στο στρατό

Στους ανάπηρους εντάσσονται υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Εξαιρούνται επίσης όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67%, και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ. Απαιτείται πιστοποιητικό αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας που να είναι σε ισχύ. Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Εξαιρούνται ακόμη οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες και έχουν χαμηλό εισόδημα.

Τέλος εξαιρείται ο ένας σύζυγος στην περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Προηγούμενο άρθροΙ.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου(Παναγίτσα): Δείτε το πρόγραμμα της Πανήγυρις(14 & 15 Αυγούστου)
Επόμενο άρθροΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Δήμαρχοι κάνουν αύξηση στις συντάξεις τους με μία εγκύκλιο!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.