Δήμος Φ.Χ.: “ΜΗΔΕΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ” στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές του!!!

0

ETHNOS-KYRIAKHS-DHMOIΑπό τους δήμους που έχουν μηδενική απορροφητικότητα σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος «Έθνος της Κυριακής».
Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο Δημοσιογράφος Νίκος Β. Τσίτσας αναφέρονται μεταξύ άλλων: “Την ίδια στιγμή όμως που οι δημοτικές αρχές διαμαρτύρονται για τον ασφυκτικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των δήμων αλλά και τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που καταβάλλονται από το κράτος, οι περισσότεροι ΟΤΑ αδυνατούν να απορροφήσουν τα ποσά για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι δήμοι σε προμηθευτές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτοδιοικητικών στελεχών, σε αρκετούς δήμους οι οικονομικές υπηρεσίες δεν έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντεπεξέλθουν με συνέπεια στη γραφειοκρατία που απαιτείται για την πληρωμή των οφειλομένων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι διοικήσεις δεν έχουν ρίξει το απαιτούμενο βάρος στην ανάληψη των συγκεκριμένων υποχρεώσεων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η μη καταβολή των ληξιπροθέσμων διατηρεί την «τρύπα» στους απολογισμούς των ΟΤΑ, που εκτιμάται ότι θα αποβεί μοιραία στην τελική αξιολόγηση των οικονομικών τους”.

Τώρα στον αντίποδα και δη στους Δήμους με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφητικότητας και δη 0 % … είναι και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, βάση του δημοσιεύματος. Και βέβαια όλοι όσοι περιμένουν χρήματα από τον Δήμο διερωτούνται τι συμβαίνει όταν ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκε στην συγκεκριμένη ρύθμιση...

 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων 1ου Γ.Ε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΓιώργος Καραβίας(αντ.Οικονομικών): “Έχουμε πληρώσει προμηθευτές και μέχρι τέλος Ιουλίου θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με όλους*”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.