Γήπεδο ΑΕΚ-Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας… διπλή ανάπλαση???

0

sgouros111Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιάννης Σγουρός σε συνέντευξη του στον «Sentra 103,3» είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τους δημότες της πόλης μας:

Για το ότι «ξεπαγώνει» το πρότζεκτ του γηπέδου: «Πριν 3 χρόνια είχε έρθει Αδαμίδης-Παππάς κι εξέφρασε η τότε νομαρχία της Αθήνας να συμβάλλει στο γήπεδο. Τότε η Νομαρχία το έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο με την προϋπόθεση η μελέτη να είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια σε χώρο του δήμου για να προχωρήσει το έργο. Συμφωνήσαμε όλοι πλην ενός και πέρασε. Πήγε στον προϋπολογισμό. Ο κωδικός υπήρχε και είχαν μπει χρήματα.

Στη συνέχεια αναθερμάνθηκε το θέμα με την παρέμβαση της κας Αποστολάκη. Κάναμε εκτελεστική επιτροπή πριν 10 μέρες και συμφωνήσαμε στον πίνακα εκτελεστέων έργων, στον οποίο υπάρχει και το γήπεδο της ΑΕΚ. Μπήκε μετά στον προϋπολογισμό των εκτελεστέων έργων και και δεσμεύτηκε το ποσό με την προϋπόθεση να γίνει με την δημοτική αρχή ή μέσω της γενικής γραμματείας ή και με την Γ.Γ.Α. ή με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως γίνεται σ’ όλη την Ευρώπη.

Εκτός χθες που ήταν παγκόσμια ημέρα των προσφύγων, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την πατρίδα τους και αναγκάζονται να μετακινούνται. Έτσι και οι συμπατριώτες μας άφησαν τις χαμένες πατρίδες. Έχουμε υποχρέωση και στην ιστορία και στην αναθέρμανση της τοπικής κοινωνίας γιατί θα δώσει ζωντάνια στη νεολαία και στην πόλη το γήπεδο της ΑΕΚ γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο και δεν έχει σχέση ο επαγγελματικός αθλητισμός με το γήπεδο».

Για το τι τον ρώτησε δήμαρχος στην επιστολή: «Συμβάλλει η περιφέρεια με 20 εκατ. ευρώ που είναι χρήματα που έχει από το αποθεματικό, όπως κάνει σε Π. Φάληρο, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους με γήπεδα, κολυμβητήρια για τους νέους.

Για το ότι έχει ήδη επικριθεί για τα 20 εκατ. ευρώ: «Είναι χρήματα των πολιτών και τους τα επιστρέφουμε. Μέσα στη μιζέρια των καιρών δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός τον αθλητισμό. Είναι αναγκαιότητα το λέει και το σύνταγμά μας δεν είναι είδος πολυτελείας».

Ποια θα ήταν η στάση του σ’ ένα συνολικό πρότζεκτ να προχωρήσει στην συνολική ανάπλαση όλου του άλσους: «Είναι 100% σωστό το ότι οι αναπλάσεις και κυρίως των αλσυλίων και όλων των χώρων αναψυχής να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι και να συμβάλει η Πολιτεία γιατί στην τσιμεντούπολη θέλουν ανάσες. Μέσω του συστήματος που επικρατεί στην Ευρώπη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν γιατί ο ένας έχει τον άλλο ανάγκη. Έχουν κοινό στόχο να μειώσουν το κόστος για τον δημόσιο τομέα και ο ιδιωτικός τομέας να επιβαρύνεται και να έχει κέρδη από άλλες χρήσεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Μιλάω για το δήμο Φιλαδέλφειας, την ΓΓΑ που είναι για να φτιάχνει γήπεδα και το τρίτο η περιφέρεια Αττικής κι όλες οι περιφέρειες, εφόσον μπορούν πρέπει να συμβάλουν. Είχα ζητήσει να μεταφερθούν κλειστά και ανοιχτά γυμναστήρια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα χρήματα που διαθέτει το κράτος να φτάνουν στον αθλητή. Τα θέματα συντήρησης και των εγκαταστάσεων δεν περιλαμβάνουν τα λειτουργικά έξοδα. Αρα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη για τον χώρο του γηπέδου να σεβαστούν οι νόμοι κι από εκεί και μετά το πώς θα το αξιοποιήσει η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με όσα σας είπα».

Για την δήλωσε Μελισσανίδη ότι φοράει παντελόνια και τα σέβεται: «Ό,τι είπα πριν 3-4 χρόνια σε Παππά, Αδαμίδη τα κάναμε πράξη και το τότε και το υπάρχον συμβούλιο γιατί η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει πολλά. Κάνει από χθες μια μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει η ΑΕΚ από το τέλμα στο οποίο την είχαν ρίξει. Είναι ειλικρινής η προσπάθειά μας. Και την άλλη φορά είχα πικραθεί γιατί ήταν ειλικρινής η προσπάθεια. Αλλά τους είπαμε να φέρουν μελέτη για 28.000 για να γίνει κι όχι για 35.000-36.000 γήπεδο που δεν μπορούσε να γίνει. Μελέτη δεν έχω πάρει στα χέρια μου».

Για την εκτέλεση του έργου: «Είναι ευθύνη πλέον του Δήμου, της ΓΓΑ, του υφυπουργείου και της Ερασιτεχνικής να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν την πιο πρόσφορη λύση για να γίνει το γήπεδο όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να δώσει χαρά σε όλη την περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΑΟΝΦ Άτταλος: Δείτε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου…
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Χρήματα(?) Θα βάλει και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.