30 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων…

0

nigeria-Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής της Νιγηρίας, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η επικήδεια πομπή ενός παραδοσιακού αρχηγού της εθνότητας Τζουκούν, τα μέλη της οποίας είναι στην πλειονότητά τους χριστιανοί, διέσχισε μια μουσουλμανική συνοικία φωνάζοντας συνθήματα που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προκλητικά.

Οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες έχουν αναζωπυρωθεί από το Φεβρουάριο στο Βουκάρι, μια πόλη με κυρίως χριστιανούς κατοίκους, όταν ξέσπασαν φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους έπειτα από καβγά για τη χρήση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου από τις ομάδες των δύο κοινοτήτων, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Πηγή:ΑΠΕ,Reuters

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό ευχετήριο μήνυμα του Παντελή Γρετζελιά
Επόμενο άρθροΣυγκινούν δύο γκράφιτι με θέμα την προσευχή στην Αθήνα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.