11χρονος Νικίτα: Φόβοι ότι θα μείνει Παράλυτος! Ευχαρίστησε Τομπούλογλου ο Υπουργός Υγείας…

0

11xronos-kriti-Ο 11χρονος Νικίτα από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και τα μεσάνυχτα υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι θα του μείνει σοβαρή αναπηρία στα κάτω άκρα από τα δύο χτυπήματα που δέχτηκε ο μικρός από τον 20χρονο ανιματέρ.

Το παιδί αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχει προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Τον άτυχο 11χρονο ο οποίος διεκομίσθη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, κ. Αναστάσιο Λιάσκο, από τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παναγιώτη Ευσταθίου, και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου, κ. Χάρη Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «επισκεφθήκαμε τον μικρό Ρώσο και ενημερωθήκαμε για την κατάστασήfoto4 του. Εντός ολίγου πρόκειται να χειρουργηθεί. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή προσφέρει την φροντίδα και τις υπηρεσίες του. Είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διότι έγινε αμέσως η διακομιδή και ανταποκρίθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Κράτους. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο, για τη διάθεση του αεροσκάφους, τους πιλότους οι οποίοι μετέφεραν το παιδί, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Ευσταθίου, το ΕΚΑΒ και φυσικά τον Πρόεδρο του  Νοσοκομείου, κύριο Χάρη Τομπούλογλου και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους».

«Θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού. Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση – σε κάθε περίπτωση – το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν συνομίλησε με τη μητέρα του απάντησε «Βεβαίως συνομιλήσαμε. Είναι κοντά στο παιδί. Της παρέχεται και της ιδίας κάθε φροντίδα και θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Εξωτερικών για τη διαμεσολάβησή του. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές της παρέχουν κάθε πληροφόρηση και στήριξη».

Fx με πληροφορίες και από το star.gr

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Κόντος: “Υπάρχει ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές”…
Επόμενο άρθροΒίντεο & Φωτορεπορτάζ, από την παρουσίαση του Βιβλίου “Τα τείχη της Μελίνας”! (video+photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.