Β.Βέττος: Oι Πανελλαδικές, η Απεργία και οι καρότσες των Αγροτικών…

0

olmeΤο τελευταίο διάστημα όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τον «τραγέλαφο», με τις απεργιακές κινητοποιήσεις «μερίδας» καθηγητών αλλά και της επίταξης τους από την κυβέρνηση…

Απεργιακές κινητοποιήσεις που θέλουν να κάνουν στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων…
Απεργιακές κινητοποιήσεις (δεν εξετάζουμε αν γίνουν ή όχι κλπ, παρά μόνο το σκεπτικό) οι οποίες θα «φυλακίσουν» χιλιάδες μαθητές και φυσικά τους γονείς τους…
Και φυσικά κατανοώ κάποια από τα λογικά επιχειρήματα της ΟΛΜΕ όπως αναφέρονται στην επιστολή που μοίρασε(!) η ΟΛΜΕ στους μαθητές:
«Ο μισθός μας μειώθηκε μέχρι το μισό, το διδακτικό μας ωράριο αυξήθηκε (κατά 2 ώρες την εβδομάδα), οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών σταμάτησαν. Ταυτόχρονα, πολλά δημόσια σχολεία καταργούνται και συγχωνεύονται, άλλα δεν έχουν θέρμανση, εξοπλισμό, αίθουσες και εργαστήρια.»

Αλλά ρωτώ εγώ ο αδαής…

Τα παρακάτω προβλήματα τα γνωρίζουν???

  • Για τους μαθητές που μεταφέρονται στο σχολείο σε καρότσες αγροτικών, επειδή καταργήθηκε η επιδότηση τής μεταφοράς τους.
  • Για σχολική λειτουργία που επιτελείται σε διαλυμένες, λυόμενες, χωρίς θέρμανση αίθουσες, σε ακατάλληλα κτίρια.
  • Για τις χιλιάδες αποσπάσεις ημετέρων σε γραφεία άσχετα με την εκπαίδευση που δημιουργούν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.
  • Για τις οριζόντιες περικοπές των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, για την διακοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας και της λειτουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών, λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής.
  • Για την αθλιότητα του να διδάσκονται ξενόγλωσσα μαθήματα από αμειβόμενους δημόσιους λειτουργούς αλλά όλοι οι μαθητές να μαθαίνουν ξένες γλώσσες στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
  • Για την διπλή ζωή πολλών συναδέλφων τους που χάσκουν στο μάθημα, κρατώντας τις δυνάμεις τους για τα απογευματινά, παράνομα, πανάκριβα, αφορολόγητα και ενίοτε εκβιαστικά «ιδιαίτερα», τα οποία συνολικά επιβαρύνουν δισεκατομμύρια τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
  • Για, για, για...

Νομίζω πως Ναι… και μάλιστα εδώ και πολλά πολλά χρόνια…
Και τα γνωρίζουν και τα γνώριζαν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013…
Γιατί τότε δεν έκαναν τις κινητοποιήσεις τους???
Γιατί δεν τις κάνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, «επιβάλλοντας» στην κυβέρνηση με λουκέτο στα σχολεία, να λύσει όλα τα ζωτικά αυτά προβλήματα και φυσικά με την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας???
Γιατί???

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Στα μονοπάτια της football league 2…
Επόμενο άρθροΣήμερα η παρουσίαση του βιβλίου της Ρούλας Πατίλη…
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.