Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φ/Ν.Χ για τη φασιστική επίθεση στην πόλη μας

0

syriza-f.x.Στις 7 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, δύο νέοι φιλαδελφειώτες δέχτηκαν φραστική και σωματική επίθεση από δύο νεαρά μέλη (ο ένας μάλιστα ανήλικος μαθητής) της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.

Δυστυχώς πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου. Το τελευταίο διάστημα, ως τοπική οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ, έχουμε δεχθεί καταγγελίες από πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας, που αγωνιούν για την κατάσταση όπως εκτυλίσσεται στην περιοχή μας, για αρκετά παρόμοια περιστατικά: όπως επιθέσεις σε μετανάστες από ανήλικους μαθητές απαιτώντας να τους επιδείξουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα (!) που κάποιες φορές συμπληρώνονται από αρπαγή χρημάτων, κινητών τηλεφώνων κ.λπ.

Είναι ολοφάνερο ότι η φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής προσπαθεί να ριζώσει μέσα στα σχολεία και να στρατολογήσει νέα παιδιά, παρακινώντας τα σε βίαιες, παραβατικές – εγκληματικές δράσεις.

Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα!

Οι φασίστες της χρυσής αυγής εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές τα τρία τελευταία χρόνια στις ζωές όλων μας, με την ανεργία, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας υγείας, την έλλειψη προοπτικής για τη νεολαία, προσπαθώντας να στρέψουν την οργή μας, όχι σε αυτούς που πραγματικά φταίνε, αλλά στους πιο αδύναμους (τώρα πια και σε όσους αγωνίζονται για να ανατρέψουν αυτή την εξαθλίωση) επειδή τάχα νοιάζονται για τους Έλληνες. Είναι ψεύτες!

Αυτές τις μέρες στη Γερμανία διεξάγεται η δίκη των νεοναζί για τη δολοφονία εννέα μεταναστών, ανάμεσα τους κι ένας έλληνας…

Είναι τουλάχιστον τραγικό αν συνυπολογίσει κανείς την αύξηση ροών μετανάστευσης νέων ανθρώπων προς άλλες χώρες, για μιά θέση εργασίας.

Η δράση των νεοναζί είναι κοινή παντού!

Είναι οι εκφραστές της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Στοχεύουν στον ολοκληρωτισμό.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να αποπροσανατολίζουν και να δηλητηριάζουν τη νεολαία -αλλά και κανέναν μας- με τη φασιστική ιδεολογία.

Όλοι οι συλλογικοί φορείς της πόλης μας –σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες που εναντιωνόμαστε στον φασισμό, χρειάζεται να συνεργαστούμε για να σταματήσουμε τη δράση τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια με την ιστορική της παράδοση, έχει αναδείξει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της, όποτε χρειάστηκε.

Τώρα –περισσότερο από ποτέ- χρειάζεται να συνεργαστούμε συστηματικά, γιατί στην πόλη μας δεν χωράνε οι φασιστικές, εγκληματικές συμμορίες.

Προηγούμενο άρθροΑκόμη και οι… ιερόδουλες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος!!!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής – “ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.