Νέα εφαρμογή της Google για τον εντοπισμό θυμάτων του Μαραθωνίου στην Βοστώνη…

0

originalΣυγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη με την χθεσινή αποτρόπαιη επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Η Google σε μία προσπάθεια να βοηθήσει όσους αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που ήταν στη Βοστώνη έθεσε σε εφαρμογή το Person Finder ώστε να διευκολύνει τον εντοπισμό τους.

To Google Person Finder είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν και να αναζητούν την κατάσταση των συγγενών ή φίλων που επλήγησαν από κάποια καταστροφή. Στο παρελθόν μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί για το τσουνάμι στην Ιαπωνία και στο σεισμό της Αϊτής.

Το πρόγραμμα παραθέτει επίσης ειδησεογραφικά πρακτορεία, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλες βάσεις δεδομένων ώστε ο χρήστης να λαμβάνει ενημερώσεις για το άτομο το οποίο αναζητά.

Αυτή τη στιγμή το Google Finder, είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 40 γλώσσες ενώ είναι χτισμένο με λογισμικό ανοικτού κώδικα και τρέχει στην πλατφόρμα Google App Engine. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει Google Person Finder αμέσως μετά από μία καταστροφή, ενώ πρέπει να ορίσει μία ημερομηνία μετά το πέρας της οποίας το Person Finder για τη συγκεκριμένη καταστροφή θα «κατέβει» μόνο του.

 iefimerida.gr 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΚΛΗΣΗ-Tουρκίας: “Η Ελλάδα θα πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα”!!!
Επόμενο άρθροΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ: Δείτε τηλεοπτικά στιγμιότυπα για τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου!(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.