Νέα γενιά σε δράση !

0

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 26 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου 2013. Πέραν από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, τα Κράτη Μέλη καλούνται να διοργανώσουν τις δικές τους δραστηριότητες σε τοπικό ή/και εθνικό επίπεδο. Οι εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ” Νέα γενιά σε δράση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λίγα λόγια:

Το πρόγραμμα “Νέα γενιά σε δράση” έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους με γενικό στόχο την προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων ως πολιτών που αφορά επίσης την προώθηση της ιδιότητάς τους ως Ευρωπαίων πολιτών. Προάγει την κινητικότητα εντός και εκτός των συνόρων της Ε.Ε. ,τον διαπολιτισμικό διάλογο και ενθαρρύνει την απασχόληση και την ένταξη όλων των νέων, ανεξάρτητα από το μορφωτικό, το πολιτισμικό και το κοινωνικό τους υπόβαθρο. Κάθε χρόνο, χιλιάδες σχέδια υποβάλλονται από δικαιούχους, εκ των οποίων επιλέγεται το καλύτερο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα.

Δράσεις Προγράμματος:

  • Η δράση «Νεολαία για την Ευρώπη» αποβλέπει κυρίως στην ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ νέων μέσα στην προοπτική αύξησης της κινητικότητάς τους ενδυναμώνοντας την αίσθησή τους ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

 

  • Η δράση «ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία» αποσκοπεί στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε διάφορες μορφές εθελοντικών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός της Ε.Ε. , στο πλαίσιο της προοπτικής για ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων, της προαγωγής της ενεργού συμμετοχής τους ως πολιτών και της αμοιβαίας κατανόησής τους.

 

  • Η δράση «Νεολαία στον κόσμο» συμβάλλει στην ανάπτυξη της αμοιβαίας κατανόησης και στην ενεργό δέσμευση των νέων σε ένα πνεύμα ανοίγματος στον κόσμο.

 

  • Η δράση «Συστήματα υποστήριξης των νέων»

 

  • Η δράση «Υποστήριξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας» αποσκοπεί στη διοργάνωση ενός οργανωμένου διαλόγου μεταξύ των διαφόρων παραγόντων του κόσμου της νεολαίας, δηλαδή των νέων, των οργανώσεων και των προσώπων που εργάζονται στον τομέα αυτό καθώς και των πολιτικών υπευθύνων.

 

Το 2013 έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών από την Ε.Ε. ενώ παράλληλα είναι η 25η επέτειος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Νεολαία.

Όσοι νέοι (13-30 ετών) επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.youth.org.cy και να υποβάλλουν την αίτηση τους.

Προηγούμενο άρθροΣτους ρυθμούς της Eurovision !!
Επόμενο άρθροΗμέρα περιβάλλοντος στο 1ο ΓΕ.Λ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.