ΔΗΜΟΙ: Ιστορίες για γέλια και κλάματα…

0

dimoi-kopanesΣπαρταριστές “ιστορίες” για γέλια και για κλάματα εκτυλίσσονται σε πολλούς δήμους της χώρας μας…

Δείτε μερικές από αυτές…:

Στο Δήμο Αθηναίων σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης έχουν παραπεμφθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 60 άτομα και προέρχονται κυρίως από την καθαριότητα, το πράσινο ,τα νηπιαγωγεία ή τα βρεφοκομεία.

Αίσθηση και πολλά χαμόγελα έχει προκαλέσει η υπόθεση υπαλλήλου ο οποίος για πολλούς μήνες είχε εξαφανιστεί. Όταν οι αρμόδιοι τον κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις – μετά από πολλές προσπάθειες καθώς επικαλούνταν πάντα σοβαρό οικογενειακό λόγο- αποκάλυψε στους έκπληκτους συναδέλφους του ότι έμενε σπίτι διότι έπρεπε να συμπαρασταθεί στη σύζυγό του που έχασε τον πατέρα της. Στο ερώτημα πότε συνέβη αυτό, τους αποκάλυψε ευθαρσώς «κάποιους μήνες πριν».

Σε άλλη περίπτωση όταν διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος είχε εξαντλήσει όλα τα μέσα που προσφέρει ο νόμος όπως αδικαιολόγητη απουσία 5 ημερών και 40 ημέρες αναρρωτικής άδειας από ιδιώτη γιατρό τότε δήλωσε ότι «δεν μπορεί να έρχεται καθημερινά στο δήμο καθώς μετά την απώλεια του αδελφού του, πρέπει να κρατά πλέον το πρακτορείο του ΟΠΑΠ». Οι περιπτώσεις αυτές παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Τα κόλπα των πολυμήχανων υπαλλήλων δεν έχουν τελειωμό. Στον Πειραιά υπάρχει ο θεσμός του «καρτάρχη» του υπαλλήλου που αναλαμβάνει να χτυπά έως και δέκα κάρτες συναδέλφων του. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Δήμου -που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του- το φαινόμενο είναι διαχρονικό και περίπου ανεξέλεγχτο. Εντοπίζονται μάλιστα περιπτώσεις σε τομείς όπως η καθαριότητα που αγνοούνται εργαζόμενοι για μεγάλο διάστημα.

Πολλοί εφαρμόζουν το σύστημα «μια έρχομαι μια δεν έρχομαι» και συχνά είναι υπότροποι. Στο Δήμο Περιστερίου τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν την υπόθεση υπαλλήλου που εμφανίζεται, χτυπά κάρτα και ύστερα παίρνει ένα βιβλίο -επικαλούμενη λόγους υγείας που δεν τεκμηριώνονται- και περνά ένα οχτάωρο άνετης… ανάγνωσης. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό και σταμάτησε η μισθοδοσία. Συνολικά ο τομέας της καθαριότητας έχει απώλειες 5-6 εργαζομένων καθώς δεν απάντησαν ούτε στις θυροκολλημένες προσκλήσεις.. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ καθώς προηγήθηκε το αναλυτικό οργανόγραμμα και παρακολούθηση από τους επόπτες εργασίας ώστε κάποιοι να μην αποχωρούν πριν την λήξη του ωραρίου για τα παρακείμενα καφενεία.

Η κατάσταση παλιότερα ήταν για γέλια και για κλάματα καθώς σε αναζήτηση υπαλλήλου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο βρέθηκε να έχει «θέση» εντός των δημοτικών εγκαταστάσεων εκτροφέα κουνελιών και κοτόπουλων με τα προιόντα των οποίων κερνούσε όλους τους υπαλλήλους του δήμου για να εξασφαλίζει την σιωπή τους…

parapolitika.gr

 

Προηγούμενο άρθροΘετική σκέψη POWER…
Επόμενο άρθροΦ. Ε. Α.: 3ο τουρνουά «ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ»! Δείτε το πρόγραμμα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.