Video με την “Αρένα του Δημοτικού συμβουλίου μας”… την Δήλωση Σ.Κόντου και τον “έρμο” προϋπολογισμό της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!

0

4.3.2013-ds-fxΚαι φυσικά όλα έγιναν στην 3η επαναληπτική συνεδρίαση(4/3/2013) του “Δημοτικού συμβουλίου” της Πόλης μας για τον Προϋπολογισμό του 2013…

Και ήταν επόμενο να γίνει μιά και τις προηγούμενες μέρες πριν την συνεδρίαση η “ατμόσφαιρα” στην πόλη μας ήταν τεταμένη, με δημοσιεύματα, τακτικές, παπαγαλάκια κλπ…

Και φυσικά η συνεδρίαση από την αρχή της μύριζε μπαρούτι..

Μπαρούτι που πήρε φωτιά…

Δείτε ΕΔΩ το video του Fx  με τα “καλύτερα” αποσπάσματα της συνεδρίασης(Την οποία το Fx κάλυψε με ζωντανή-Live μετάδοση):

Και λίγα λόγια για την συνεδρίαση από την Φωνή της Πόλης μας:

 Η Είδηση της βραδιάς φυσικά και δεν είναι οι αντιπαραθέσεις για την μη ψήφιση του Δημοτικού Προϋπολογισμού, KONTOSστο 3ο επεισόδιο του έργου που συνεχίζεται, αλλά η επίσημη δήλωση του πρώην Δημάρχου Σταύρου Κόντου!

Ο κ. Κόντος ανέφερε ρητά πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν και ότι ανακοινώνει αυτή του την πρόθεση μέσα από το θεσμικότερο όργανο που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο ανέφερε ότι θα ασκεί κανονικάτατα τα καθηκοντά του που απορρέουν από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, μέχρι την λήξη της θητείας του.

Μετά την παραπάνω δήλωση τον λόγο έλαβαν η κ. Κοσμά, ο κ. Μπόβος αλλά και ο κ. Καραβίας οι οποίοι μίλησαν με θερμότατα λόγια για τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Νέο ΌΧΙ στην εισήγηση της διοίκησης για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2013.   
Επί της ουσίας οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν ούτε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ…
Οι 10 εναπομείναντες υπό την σημαία… της Νέας Προοπτικής υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό ενώ υπήρξε ομοβροντία καταψήφισης από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, συν τους ανεξάρτητους!

Ωστόσο η 3η απόπειρα… ίσως να ήταν και η “φαρμακερή”… αφού διαφαίνεται χαραμάδα λύσης του δισεπίλυτου… μέχρι σήμερα γρίφου -ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 2013-, μετά από πρόταση του Στ. Κόντου.

Τι αναφέρει η πρόταση; Κάτι πολύ απλό! Να ψηφιστεί ένας προϋπολογισμός που θα περιλαμβάνει μόνο τις βασικές για την λειτουργία του Δήμου δαπάνες και τίποτα εκτός αυτού του πλαισίου. Για όποιες άλλες δαπάνες προκύπτουν, να ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τις τακτικές του συνεδριάσεις.

Με αυτή την πρόταση συμφώνησε τόσο ο Χ. Τομπούλογλου και η “Καλημέρα” όσο και οι 3 ανεξάρτητοι (Δ. Κανταρέλης, Φ. Νικολόπουλος και Π. Λαζαρίδης). Αργότερα διαφάνηκε ότι συμφωνούν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους, με αυτή την πρόταση.

Πλέον μένει να δούμε αν αυτή η χαραμάδα θα οδηγήσει σε οριστική λύση… ή η Δήμαρχος και η διοίκηση θα επιμείνουν στην δική τους εισήγηση.

Τα νεότερα αναμένονται λίαν συντόμως…

Πέραν αυτού σημαντική ήταν η αναφορά του Στ. Κόντου, για μία σειρά δαπανών που μπορεί να πληρώσει κανονικά ο δήμος μέχρι το τέλους Μαρτίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες πχ για τα καύσιμα των απορριμματοφόρων. Φυσικά αν ισχύει η παραπάνω άποψη θα πρέπει να υπάρξει μία σαφέστατη εξήγηση από την πλευρά της διοίκησης για τον λόγο που από την Παρασκευή δεν μαζεύονται τα σκουπίδια σε πολλούς από τους δρόμους της πόλης μας…
 
Τέλος ο Χ. Τομπούλογλου, διάβασε απαντητικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε “…ότι έπρεπε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να είχε συνταχθεί ο προϋπολογισμός ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο να είχε συζητήσει και να έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό…”. Για να συμπληρώσει ότι η μη τήρηση των προθεσμιών αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
 
Αυτά από το 3ο επεισόδιο και σίγουρα έπεται συνέχεια…άλλωστε την Τετάρτη ακολουθεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με 49 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι ορισμοί νέων μελών στα Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, των σχολικών επιτροπών κτλ…

Προηγούμενο άρθροΔήμος Φ.Χ.: «Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας»
Επόμενο άρθροTimes και Ελλάδα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.