Ότο Ρεχάγκελ: Ο νέος “Πρέσβης” της Μέρκελ στην Ελλάδα…

2

assets_LARGE_t_420_54176151Αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Ότο Ρεχάγκελ και ο υφυπουργός Εργασίας, Χανς  Γιόακιμ Φούχτελ.

Το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος σε μία μικρή τελετή βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την συμβολή του στην άνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών «το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Έλληνες.

Παράλληλα, όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους για να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και  στην πολιτική». Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Ρεχάγκελ  «να ξαναφορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και να μεταφέρει στη γερμανική κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σέβονται τις συμφωνίες τους, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και υφίστανται με υπομονή απίστευτες θυσίες διότι πιστεύουν στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης που σέβεται την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία».

Ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Πρέσβη Καλής Θελήσεως για την ελληνογερμανική συνεργασία  Ότο Ρεχάγκελ «να συμβάλλει  στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Νωρίτερα το πρωί ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Χ.Γ. Φούχτελ είχαν συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ωστόσο η πρώτη εμφάνιση του Ο. Ρεχάγκελ ως «επίτιμου πρέσβη» της Γερμανίας ήταν τηλεοπτική. Το πρωί ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση, μαζί με το γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε πριν από ένα χρόνο με την Α. Μέρκελ η οποία και του ζήτησε “Μαζί με τον κ. Φούχτελ να έρθει  στην Ελλάδα, να ζωντανέψει λίγο τη σχέση Ελλάδας-Γερμανίας”.

Προηγούμενο άρθροΚρέας Αλόγου: Δείτε τις νέες ανακλήσεις προϊόντων από τον ΕΦΕΤ…
Επόμενο άρθροΞεπεράσεις την πρώτη σου αγάπη???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας ακόμη Δούρρειος Ίππος στην προσπάθεια της Μερκελικής επέλασης για την εγκαθίδρυση του Δ΄Ράιχ στην Ελλάδα… Καλά θα κάνει αντί να φωτογραφίζεται δίπλα στον γουρουνόμορφο βαψομαλλιά Φούχτελ να μείνει σε αυτό που ήξερε να κάνει, να προπονεί ποδοσφαιρικές ομάδες… Η ενασχόληση με την πολιτική σε αυτό τον ύποπτο και σκοτεινό ρόλο να κοιμίσει τους Έλληνες μόνο κακό θα κάνει στην εικόνα που θέλουμε να θυμόμαστε…

  2. Ένας ακόμη Δούρρειος Ίππος στην προσπάθεια της Μερκελικής επέλασης για την εγκαθίδρυση του Δ΄Ράιχ στην Ελλάδα… Καλά θα κάνει αντί να φωτογραφίζεται δίπλα στον γουρουνόμορφο βαψομαλλιά Φούχτελ να μείνει σε αυτό που ήξερε να κάνει, να προπονεί ποδοσφαιρικές ομάδες… Η ενασχόληση με την πολιτική σε αυτό τον ύποπτο και σκοτεινό ρόλο να κοιμίσει τους Έλληνες μόνο κακό θα κάνει στην εικόνα που θέλουμε να θυμόμαστε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.