Η “Κατάρα” του Προϋπολογισμού…

0

13.3.2013-video-proypologismos-Μετά τα παρατράγουδα, τις καθυστερήσεις, τα σκουπίδια στους δρόμους και τελικά την ψήφιση κοινού προϋπολογισμού Διοίκησης και μέρος της αντιπολίτευσης, η περιφέρεια αποκεντρωμένης διοίκησης μετά από έλεγχο του,  τον επέστρεψε ζητώντας αλλαγές και μάλιστα αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών κατά 30% ή μείωση εξόδων!!!
(Δείτε: «ΑΛΕΛΛΟΥΙΑ» & Video με την Ψήφιση του Προϋπολογισμού! Σχόλιο Fx…)
Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι αυτό έχει γίνει σε πολλούς δήμους της χώρας. Βέβαια οι περισσότεροι από τους δήμους έχουν επιλύσει εδώ και καιρό αυτά τα ζητήματα, για τον απλούστατο λόγο ότι έφεραν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τον δικό μας δήμο, το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού στα δημοτικά τους συμβούλια…

Τώρα όσον αφορά το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, οι διορθώσεις πρέπει να έχουν γίνει εντός δεκαπενθημέρου.

Με βασικότερη αλλαγή, τα ποσά που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη, διότι όπως μάθαμε το ύψος των ανταποδοτικών που εγγράφεται στο φετινό προϋπολογισμό δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό που εισπράχθηκε πέρυσι…

Επομένως 2 δρόμοι υπάρχουν για την δημοτική αρχή. Είτε θα μειώσει το ύψος των δαπανών κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ, είτε θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη!

Η δεύτερη λύση… μάλλον πολύ δύσκολα θα υπερψηφιστεί στο δημοτικό μας συμβούλιο, άρα μάλλον η διοίκηση πρέπει να βρει τρόπους ώστε να μειωθούν οι σχετικές δαπάνες.

Φυσικά με ενδιαφέρον αναμένουμε και τις απόψεις εκείνων που ζητούσαν μειώσεις στο ύψος των φετινών δημοτικών τελών… Σήμερα λοιπόν μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Ε. Γαϊτανά, είχαμε στο δημαρχείο… και νέα “συνάντηση κορυφής”. 

Σε αυτήν ανταποκρίθηκε και πάλι ο Χάρης Τομπούλογλου, ενώ δεν συμμετείχαν λόγω ανειλλημμένων υποχρέωσεων ο Στ. Κόντος και ο Δ. Κανταρέλης.  

 Παρόντες ήταν επίσης οι Χρήστος Κοπελούσος-Kαλημέρα Όμορφη Πόλη, Πέτρος Λαζαρίδης-ανεξάρτητος, και από την διοίκηση η δήμαρχος, ο Γ. Καραβίας, ο Ν. Παπανικολάου, και ο κ. Λαρδής από την οικονομική υπηρεσία. 

 Σε πρώτη φάση ο Χ. Τομπούλογλου, ζήτησε να κρατηθεί επίσημο πρακτικό από την συνάντηση. Αίτημα που έγινε δεκτό από την δήμαρχο. 

Επίσης ρώτησε για το αν υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι δεν χρειάζεται να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τον καθορισμό του ύψους των δημοτικών τελών. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι όλα είναι νόμιμα.

 Έπειτα συζητήθηκε το πως θα μειωθούν τα έξοδα του προϋπολογισμού κατά 1 εκ. ευρώ. Πάνω σε αυτό το θέμα η διοίκηση πρότεινε να μειωθεί το αποθεματικό κατά 400.000 ευρώ. Σημείο στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των παρευρισκομένων. 

 Έπειτα προτάθηκε από την δημοτική αρχή η  περικοπή των υπολοίπων 600.000 ευρώ να γίνει από τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες καθαριότητας κτλ. Εκεί ο κ. Τομπούλογλου διαφώνησε και αντιπρότεινε μείωση των μη ανελαστικών δαπανών κατά 600.000 ευρώ. 

 Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε ήρεμο κλίμα, ενώ η διοίκηση θα μελετήσει όλες τις προτάσεις και εντός των ημερών θα παρουσιάσει την τελική της πρόταση. 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή-απάντηση του Προέδρου των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ν.Φ. σε δημοσίευμα
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ! Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 8.00μμ για τον… ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.