«ΑΛΕΛΛΟΥΙΑ» & Video με την Ψήφιση του Προϋπολογισμού! Σχόλιο Fx…

1

13.3.2013-video-proypologismos-«ΑΛΕΛΛΟΥΙΑ»! Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και «Δόξα σοι ο Θεός», ήταν ο τίτλος του Fx μετά την λήξη της έκτακτης συνεδρίασης της Τετάρτης(13/03) με μοναδικό θέμα(για 4η φορά!) τον προϋπολογισμό του 2013…

 Προϋπολογισμός… του “κακόμοιρου” δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που “κατάντησε” να ψηφιστεί στα μέσα Μάρτη…, να γεμίσει η Πόλη σκουπίδια, να γίνουμε “ρόμπες” στο πανελλήνιο από “προσβλητικά” για τον δήμο και φυσικά για την Πόλη δημοσιεύματα, για… για…!

 Η στάση του Fx από την αρχή ήταν ξεκάθαρη: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…

 Όχι από τον Μάρτη του 2013, αλλά από τον Οκτώβριο του 2012, όπως είναι και το λογικό…

 Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα  μας για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες της διοίκησης που φτάσαμε έως εδώ…

 Και για τις πολύ μικρότερες ευθύνες της αντιπολίτευσης… (άλλωστε δεν είναι διοίκηση)

 Σήμερα και πριν σας παρουσιάσουμε το video-απόσπασμα που ετοιμάσαμε από την συνεδρίαση, θα θέλαμε να κάνουμε ένα ερωτήμα προς:

 Τις αριστερές ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ παρατάξεις, “Λαϊκή συσπείρωση” και “Δύναμις Πολιτών” και τους δημοτικούς τους σύμβουλους,  που εκπροσωπούν ένα μέρος των ΔΗΜΟΤΩΝ της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:

 “Εαν ο Δήμος δεν είχε προϋπολογισμό, τα σκουπίδια έπνιγαν την πόλη, τα προνοιακά επιδόματα δεν πληρωνόντουσαν και η πόλη γινόταν έρμαιο της τρόικας του μνημονίου και έμπαινε αναγκαστικά σε επιτήρηση από τον κο Ραϊχενμπαχ, τι θα έλεγαν μετά???

Μήπως έχουμε μπερδέψει το δημοτικό συμβούλιο και την Πόλη μας με την Βουλή των Ελλήνων??? Μήπως επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε, έστω κάποιες φορές, να “παράγουμε” κομματική “κατευθυνόμενη” κεντρική πολιτική μέσα στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου??? Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξετε γύρω σας, ότι την ώρα που μιλάτε “κομματικά”, ο κόσμος γύρω σας δυσανασχετεί, πάει για τσιγάρο, αγανακτεί…, γιατί ο σκοπός που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι να ακούσει για κομματικές θέσεις, γραμμές, κορώνες κλπ (αυτά τα ακούει συνέχεια στην βουλή , στην Τv κλπ), αλλά για το πως θα λυθούν τα μικρά ή μεγάλα καθημερινά του προβλήματα στην πόλη???

Δείτε το Video:

Προηγούμενο άρθροΠώς θα βγουν στη σύνταξη 250.000 μητέρες ανηλίκων
Επόμενο άρθροΚαρλ Χάινριχ Μαρξ: “Ο θεμελιωτής του κομμουνισμού…”
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και γιατί παρακαλώ είναι υπεύθυνη η σημερινή διοίκηση του δήμου και λιγότερο η αντιπολίτευση; Όταν γνωρίζουμε ότι ο νέος προϋπολογισμός που έφεραν και ψηφίσθηκε είναι ίδιος με τον προϋπολογισμό του δήμου;
    Σας αντιγράφω μερικά ερωτήματα ( δεν έχει τόση σημασία αυτή τη στιγμή από ποιον ) .
    ……η διοίκηση είναι μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Σώωωπα. Ευτυχώς και μας το είπαν, γιατί εμείς δεν ξέραμε να μετρήσουμε ως το 17, έπρεπε να μας το πουν όσοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη λαϊκή ψήφο κι αντιπολιτεύονται με λύσσα και σε βάρος της λειτουργίας του δήμου (αυτό έδειξε το χθεσινό τους όχι) τη δήμαρχο ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
    Ωραία. Η διοίκηση είναι μειοψηφία διότι η ομαδούλα αποστάτησε. Αλλά για να πάρουμε τα μέλη της έστω και για μια στιγμή στα σοβαρά, έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ έναντι των πολιτών να εξηγήσουν τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- όχι τους προσωπικούς- λόγους που τους οδήγησαν στην αποστασία. Δηλαδή να πουν καθαρά, συγκεκριμένα κι απερίφραστα ποια κομμάτια από το πρόγραμμα της Νέας Προοπτικής δεν εφαρμόζει η ιδοίκηση, και που τους έκαναν να διαχωρίσουν τη θέση τους.
    Η επίκληση -το λέω και για την κανονική αντιπολίτευση- του ότι η διοίκηση είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς περιττή. Πρώτον διότι ακόμα κι ο Παναγιωτάκης μου που πάει πρώτη δημοτικού καταλαβαίνει ότι ο αριθμός 10 (δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν τη δήμαρχο) είναι μικρότερος του αριθμού 23 (οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν στηρίζουν τη δήμαρχο). Δεύτερον και σημαντικότερο, λείπει η πολιτική τεκμηρίωση της διαφωνίας. Σε ποια ακριβώς σημεία του πολιτικού προγράμματος της Νέας Προοπτικής διαφώνησε ο κ. Γρετζελιάς; ΟΦΕΙΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βγει να το πει καθαρά στους πολίτες. Όχι επιθετικούς προσδιορισμούς (ανίκανη, άπειρη διοίκηση κι άλλες πομφόλυγες με τις οποίες μας μπουχτίζει κάθε φορά που παίρνει το λόγο). Πολιτικές διαφωνίες επί του συγκεκριμένου περιμένουμε.
    Πάμε πιο κάτω: Διαφοροποιήθηκε και η κυρία Παπαλουκά. Μάλιστα. Πρώτο ερώτημα: Πολιτικά διαφώνησε; ή προσωπικά αποφάσισε να ακολουθήσει τον κ. Γρετζελιά; Αν διαφώνησε πολιτικά πρέπει να απαντήσει στα εξής: α) σε ποια ακριβώς σημεία του προγράμματος της Νέας Προοπτικής είδε απόκλιση έργων και λόγων; β) Είναι τα ίδια με εκείνα που έκαναν τον κ. Γρετζελιά να διαχωρίσει τη θέση του; γ) Αν είναι τα ίδια, να συμπεράνουμε ότι το πολιτικό αισθητήριο της κυρίας Παπαλουκά τελεί εν υπνώσει ή εν ανυπαρξία, κι απλώς ακολουθεί τα πολιτικά αισθητήρια άλλων; Αν πάλι η νεαρή δημοτική σύμβουλος απλώς αποφάσισε σε προσωπικό επίπεδο να ακολουθήσει τον κ Γρετζελιά, τότε προδίδει τη λαϊκή ψήφο, βιάζει το αποτέλεσμα της κάλπης και συνεπώς είναι ανάξια να εκπροσωπεί το λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας όχι στο δημοτικό συμβούλιο (ακόμα και με αυτή τη σύνθεση) αλλά σε οποιδήποτε αντιπροσωπευτικό όργανο. Εκλέγεστε με συγκεκριμένη εντολή, κύριοι και κυρίες των αποστατών, όχι με λευκή επιταγή από τους πολίτες για να παίζετε παιχνιδάκια.
    Πάμε πιο κάτω. Βούλα Μαυράκη. Ισχύουν τα ερωτήματα που τέθηκαν και στην κυρία Παπαλουκά. Η παλαίμαχη δημοτική σύμβουλος, ποια ακριβώς σημεία του προγράμματος του συνδυασμού είδε να μην εφαρμόζονται; Πολιτικά ή προσωπικά διεφώνησε; Προσωπικά ισχύουν τα όσα ανεφέρθησαν για την κυρία Παπαλουκά (παρεμπιπτόντως: κάποιος ας πει στον κ. Γρετζελιά ότι με το οικογενειακό δίκαιο του 1982 ΔΕΝ υπάρχουν πια δεσποινίδες, έλεος… Πείτε του το εσείς κυρία Παπαλουκά, εσάς θα σας ακούσει). Αν η κα Μαυράκη, μας πει ότι διεφώνησε πολιτικά, ερωτάται: Πότε είδε την απόσταση λόγων κι έργων; Γιατί δεν μπήκε μπροστά στη διαφωνία, αλλά απλώς ακολούθησε τους υπόλοιπους; Έχει αναλάβει την ευθύνη της για το ότι στήριξε και υπερψήφισε την Έφη Γαϊτανά για επικεφαλής της Νέας Προοπτικής και για δήμαρχο; Πιστεύει στ’ αλήθεια ότι με ένα απλό “συγνώμη” -ούτε αυτό δεν έχουμε ακούσει από κανέναν αποστάτη- ξεμπλέκει; αποσείει τις πολιτικές της ευθύνες; Και στην άλλη στροφή θα μας ζητήσει να την (ξανα)εμπιστευτούμε με το σταυρό προτίμησής μας; Σα να μην τρέχει τίποτα; Και στην επόμενη γκέλα, πάλι με ένα “συγνώμη” θα ξανακαθαρίσει; Πόσο κρετίνους μας θεωρείτε κύριοι και κυρίες αποστάτες;
    Προχωρούμε: Ζάχος Χωρινός. Εδώ, δεν ρωτάω τίποτα, τσάμπα χώρο θα ξοδέψω…
    Πιο πέρα: Χρήστος Δημακόπουλος. Ισχύουν για να μην τα επαναλαμβάνω, όλα τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματα έθεσα στην κυρία Παπαλουκά και στην κυρία Μαυράκη. Ένα προς ένα.
    Πιο πέρα: Καίτη Παπανίκα. Η σχέση της με τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας ήταν πάντα αυθεντική. ΧΡΩΣΤΑΕΙ απαντήσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ερωτήματα. Τις περιμένουμε, ειδικά από την Παπανίκα.
    Συνεχίζω: Βάσω Αγαγιώτου. Τα ίδια ερωτήματα, ένα προς ένα. Ποιες προγραμματικές διαφοροποιήσεις εντόπισε; πότε; τι έκανε για να διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος του συνδυασμού χωρίς να τον διασπάσει; πότε και πώς θα αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες για την επιλογή Γαϊτανά που τώρα καταγγέλλει; Ειδικά η Βάσω Αγαγιώτου, πρέπει πέρα από αυτά να εξηγήσει πειστικά στους πολίτες τη σχέση της στάσης της στο δημοτικό συμβούλιο με τις εξελίξεις στον επαγγελματικό της τομέα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν σχετίζονται, αλλά πρέπει εκείνη να το αποδείξει, καθώς στην πολιτική ισχύει το ότι η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει να είναι τιμία, αλλά και να φαίνεται.
    Ας μας απαντήσουν οι αποστάτες σε ΟΛΑ τα παραπάνω ερωτήματα, και μετά να μας κουνάνε το δάκτυλο μιλώντας για “τη μειοψηφία της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.