“Πανικός” στην Ευρώπη με το κρέας αλόγου!!!

0

kreas-alogoyΕίναι ίσως από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει ποτέ στην Ευρώπη και το οποίο όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει εδώ.

Όλα άρχισαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA) δημοσίευσε ότι οι εταιρείες Findus και Aldi απέσυραν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας, επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά DNA αλόγου, τα οποία είχαν προμηθευθεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel.

Στη συνέχεια αυτής της αποκάλυψης επτά αλυσίδες γαλλικών σούπερ-μάρκετ, μεταξύ των οποίων και η Carrefour, απέσυραν κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας. Και ενώ όλοι μιλούσαν για ίχνη κρεάτος αλόγου στα γεύματα αυτά, ήρθε η ανακοίνωσε της βρετανικής αλυσίδας σουπερ-μάρκετ Tesco να σκάσει σαν «βόμβα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κατεψυγμένα γέυματα που διεθέτε περιείχαν 100% κρέας αλόγου. Στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός, καθώς εγείρεται μεγάλο θέμα στο θέμα της ασφάλειας των τροφίμων και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, στις Βρυξέλλες των αρμόδιων υπουργών από όλη την ευρωπαϊκή ένωση.

Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών, το κρέας ξεκίνησε από σφαγείο της Ρουμανίας και μέσω εμπόρων από Κύπρο και Ολλανδία, έφτασε στο εργοστάσιο της γαλλικής Comigel στο Λουξεμβούργο.

Από εκεί στις συσκευασίες της Findus

Πόσο ασφαλές όμως είναι το κρέας αλόγου; Το newpost επικοινώνησε με τον καθηγητή Χημείας και Τοξικολογίας Τροφίμων Κωνσταντίνο Σφλώμο, ο οποίος τόνισε πως το κρέας του αλόγου είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση αρκεί να πρόκειται για άλογο που προορίζεται για σίτιση και όχι για κάτι άλλο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά άλογα που προορίζονται για αγώνες ή για άλλου είδους εργασίες, δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση, μιας και παίρνουν, ορμόνες, δυναμωτικά φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής ακόμη και αντιβιοτικά, υπολλείμματα των οποίων μπορεί να υπάρχει στο κρέας που καταναλώνεται.

Αυτό που μένει λοιπόν να δούμε είναι αν το κρέας αλόγου που περιείχαν τα προϊόντα αυτά προήλθε από νόμιμους παραγωγούς και ασφαλή σφαγεία.

newpost.gr

Προηγούμενο άρθρο“ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ” η αναβολή και μετάθεση των δημοτικών εκλογών για το 2015…
Επόμενο άρθροΓράμμα 12χρονου που νίκησε τον καρκίνο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.