Μιχάλης Ρούσσος: “Της Λίστας…”

0
Μιχάλης Ρούσσος
Μιχάλης Ρούσσος

Η σημαντικότερη λίστα που γνώριζα μέχρι τώρα ήταν αυτή που ετοίμαζε η γυναίκα μου για super market, χασάπη και λαϊκή…

Σχολαστικά κατηρτισμένη από το βράδυ της Παρασκευής, αναθεωρημένη και διορθωμένη το πρωινό του Σαββάτου, αποτέλεσε για χρόνια πυξίδα ευτυχίας και αρμονίας της εβδομάδας. Τυχόν παραποίησή της ή παράλειψη αγοράς περιγραφόμενου είδους δε, επέσυρε αυτοδίκαια ποινές και επιπτώσεις, τόσο σοβαρές που τέτοια φαινόμενα δεν άργησαν να εξαλειφθούν τελείως. Άρα, υπήρχε μία λίστα, την ακολουθούσαμε, κι όλοι ήταν χαρούμενοι.

 Επιβάλλεται, άλλωστε, απ΄ το σύγχρονο τρόπο ζωής με τη διάχυτη πληροφορία και την πολυπραγμοσύνη, να απομονώνουμε ό,τι μας αφορά, να το απαριθμούμε και ταξινομούμε, και φυσικά να το εκτελούμε. Έτσι όλοι έχουμε μια λίστα στο συρτάρι, το στικάκι ή το μυαλό μας.

Μια λίστα περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρουσα…

Μια λίστα που μπορεί να πονάει εμάς που τη διαβάζουμε, όπως η βαθμολογία της super league αφού φέτος ψάχνουμε την ΑΕΚΑΡΑ σε χαμηλές επικίνδυνες ζώνες, ή αυτούς που περιέχει, όπως η λίστα Lagarde…

Με αυτή την τελευταία βέβαια, τους χειρισμούς και τα σενάρια που την περιάπτουν, χάθηκε το μέτρο της υποκρισίας των κρατούντων από κυβερνητική θέση μέχρι στήλη εφημερίδας:

“Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόκρυψη φορολογητέας ύλης μιας ελίτ κάστας, δυσθεώρητα νούμερα καταθέσεων, φοροδιαφυγή, ηθικές και πολιτικές ευθύνες, σπίλωση ονομάτων, οικογενειών και συνειδήσεων μπήκαν στην ημερήσια διάταξη των ειδήσεων και του δημόσιου διαλόγου. Κακός χαμός, εθνικός διασυρμός και η χώρα στη σέντρα ακόμα μια φορά“…

 Δυστυχώς όμως, τα υπόλοιπα νέα είναι και παραμένουν άσχημα για όσους δεν βγάλατε τα εκατομμύριά σας στην Ελβετία. Όσο κι αν ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα βλέποντας τον Παπακωνσταντίνου αμήχανο να απολογείται σε βουλευτές, όσο κι αν αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες από τις οποίες μόνο παραθυράκια του Συντάγματος μπορούν να τον αθωώσουν τελικά, η κοινή ελληνική νοημοσύνη, το σπάνιο αυτό δοκιμαζόμενο πλην αντιστεκόμενο είδος, πιστεύω τελικά θα αποκρούσει το πέναλτυ του αποπροσανατολισμού και θα επικεντρωθεί στα άλλα.

Στα ουσιώδη και τα πραγματικά…

 Γι αυτό κύριε Παπακωνσταντίνου, προσωπικά από εμένα, έχεις πλήρη άφεση αμαρτιών…

Πιο κακομοίρης αποκλείεται να φαινόσουν στα μάτια του λαού που σ’ εμπιστεύτηκε…

Και στην τελική, με τη λίστα της Christine θα βγεις λάδι…

Αν πείραζες τη λίστα της Γεωργίας να σ έβλεπα…

Προηγούμενο άρθροΙωνικός Ν.Φ.: Στο “μάτι” με νέες κλοπές έχουν βάλει τον “Ιστορικό”, θρασύτατοι διαρρήκτες!!!
Επόμενο άρθρο“Μάσα τσίχλα σαν κατσίκα” και γίνε πιο έξυπνος!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.