Θεοφάνεια στην Παναγίτσα (photos)

0

panagitsa-theofaneia2Με την πρέπουσα τιμή και μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου και με την συμμετοχή προϊσταμένου του Ι.Ν. π.Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη και των συνεφημερίων του τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός με την συμμετοχή πλήθους πιστών από την ενορία αλλά και από όλη την περιοχη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμων Ραπτέας.

Μέτα το τέλος της εορτής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Παντελεημων Ραπτέα και τον διάκονο Ιωάννη τέλεσαν τον Αγιασμό των Υδάτων στην Λίμνη του Άλσους της Ν.Φιλαδέλφειας  όπου ομάδα κολυμβητών έπεσε στα παγωμένα νερά για να τον πιάσει.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος ευχήθηκε τα «Χρόνια Πολλά», πρόοδο, αγάπη και δημιουργία στους παριστάμενους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – στην κυρία Δήμαρχο, στα μέλη της Αντιπολιτεύσεως, στους δημοτικούς συμβούλους – και σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι παρά το ψύχος, παρέστησαν στην τελετή.

photos: Χρήστος Αμπατζόγλου

Προηγούμενο άρθροΒ.Βέττος: Τα Θεοφάνεια, οι Δημαιρεσίες και το «έγγραφο-φωτιά»…
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα Δημαιρεσιών Δήμου Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.