Στον αέρα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ!!!

0

BOHTHIA-STO-SPITIΣτον αέρα βρίσκονται τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΗΦΗ, καθώς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, συζητούν και ξανασυζητούν το θέμα αλλά δυστυχώς δεν έχουν καταλήξει σε αποφάσεις.

Το μεν πρόγραμμα των ΚΗΦΗ έληξε στις 31/12/12. Αν και εγκαίρως τέθηκε θέμα παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων και της χρηματοδότησης του προγράμματος, σήμερα ένα μήνα μετά τη λήξη του δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα περιορίζονται σε ατέρμονες συζητήσεις, χωρίς αποφάσεις και αποτέλεσμα για τους ωφελουμένους και τους εργαζόμενους σ΄ αυτές τις δομές.

Τα πράγματα δεν βαίνουν καλύτερα και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου. Και για αυτό δεν έχει  ληφθεί καμία απόφαση για τη συνέχισή του, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία για τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ζητά να αναληφθούν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές και  θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και ζητά συνάντηση.

Ωστόσο προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών  από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων,  «γιατί, όπως υπογραμμίζει. οι πόροι αυτοί  έχουν τόσο πολύ μειωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε δεν αρκούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών των δήμων».

KEΔE

Προηγούμενο άρθροΗ Εκδήλωση της ‘Τ.Ο.Ν.Δημοκρατίας Ν.Φ.’ με “Άρωμα Δημοτικών εκλογών”!(video+photos)
Επόμενο άρθροΔημοσκοπήσεις MRB & ALCO: Προβάδισμα σε ΝΔ και Σαμαρά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.