Δικαστική απόφαση αναστέλει μείωση μισθών λόγω μνημονίου!

0

dikasthrio-anastolh meioshs-misthon-
Αναστέλλεται η  μείωση των μισθών των υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), που προβλέπεται από το τελευταίο μνημόνιο, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η ΔΕΥΑΗ κλήθηκε να μειώσει περαιτέρω τις αμοιβές των εργαζομένων έως και 50 %, την ώρα που ο νόμος αναστέλλει επιπλέον μειώσεις έως το 2016 για δημοσίους υπαλλήλους, στο μισθολογικό καθεστώς των οποίων εντάσσονται οι παραπάνω υπάλληλοι από την 1- 01- 2013.

Οι υπάλληλοι της Επιχείρησης κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και πήραν προσωρινή διαταγή αναστολής των παραπάνω μειώσεων μέχρι την κύρια συζήτηση επί της αίτησης τους που θα γίνει στις  8 Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνουν η ΔΕΥΑΗ λειτουργεί με  καθεστώς των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οι όποιες μειώσεις μισθών από τις περικοπές δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος για τα ταμεία του κράτους.

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από τις εκλογές της Πολιτιστικής Αναγέννησης!
Επόμενο άρθροΓ.Καραγιάννη: Έναρξη θεραπευτικής ομάδας αυτογνωσίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.