4.469.103 επιχορήγηση παίρνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για εξόφληση χρεών!!!

0

Διακόσια πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε 42 δήμους, που έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του άρθρου 262 του Καλικράτη, για να εξοφλήσυν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους . Θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, εφόσον πρώτα ελεγχθούν. Σημεώνεται όττο ι σύνολο των ληξιπρόθεσμων μέχρι το τέλος του 2011 οφειλών των δήμων ξεπερνούν τα 850 εκ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκαν περίπου 8,5 εκατ. ευρώ για  την κάλυψη λειτουργικών, επενδυτικών δαπανών των Περιφερειών καθώς και την εξόφληση δαπανών που αφορούν στη λειτουργία εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.

Όπως έγινε γνωστό και από το υπουργείο Εσωτερικών οι εν λόγω Δήμοι εξοφλούνται κατά προτεραιότητα καθώς έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010. Την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, θα σταλεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους. Ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και δεύτερη εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί και για τους υπόλοιπους δήμους που έχουν λαμβάνειν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για την εκταμίευση των χρημάτων έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός (ΚΑΕ) από το Γενικό Λογιστήριο και η εκταμίευση θα γίνει τις προσεχείς μέρες με την υπογραφή μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και των δικαιούχων ΟΤΑ του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο υπουργός Εσωτερικών Στυλιανίδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική γιατί μέσα από επίπονη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών  και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, επετεύχθη ο στόχος να είμαστε έτοιμοι, να εισπράξουμε πρώτοι χρήματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές

40. O  ΔΗΜΟΣ    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ    ΑΤΤΙΚΗΣ    4.469.103,00

Προηγούμενο άρθροΟι 6 αλήθειες του Σεξ…
Επόμενο άρθρο“Αμαρτωλή” ΜΚΟ έκανε συνέδρια έν πλω!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.