“Τα παιδιά μας Θυσιάζονται” ο τίτλος του ρεπορτάζ του Radio France στην Νέα Φιλαδέλφεια

0

Το κρατικό Γαλλικό ραδιόφωνο(radio France) και η αξιόλογη ρεπόρτερ του Mathilde Lemaire με την συμβολή του Βασίλη Βέττου(Fx-news.gr) και της Ένωσης Γονέων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (Πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κατωπόδη και τον Γραμματέα Στέφανο Μικρόπουλο) έκανε  ρεπορτάζ για την παιδεία σε σχέση με την οικονομική κρίση της Ελλάδας στην πόλης μας και συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας την 1η μέρα έναρξης των μαθημάτων της “Ενισχυτικής διδασκαλίας…

Δείτε σχετικά→Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ για την Παιδεία και την ενισχυτική διδασκαλία!!!(video-photos)

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο, “Ce sont nos enfants qu’on sacrifie”(“Τα παιδιά μας Θυσιάζονται”) και στην συνέχεια αναφέρει:

“4 χρόνια τώρα  η Ελλάδα βιώνει την κρίση και την λιτότητα. Η καρδιά των Ελλήνων είναι σε κατάδυση που  κατά κάποιο τρόπο προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό.Η Εθνική Παιδεία έχει χτυπηθεί σκληρά.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί πληρώνονται  από 900 έως 1000 ευρώ το μήνα και πολλοί από αυτούς εργάζονται εθελοντικά τα απογεύματα σε προγράμματα “Ενισχυτικής διδασκαλίας των συλλόγων γονέων” για να βοηθήσουν  τους μαθητές τους. Οι γονείς των παιδιών αισθάνονται ένοχοι που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν  ιδιαίτερα μαθήματα το απόγευμα στα παιδιά τους , λόγω  έλλειψης εισοδήματος. Τα παιδιά φορούν στην σχολική αίθουσα τα παλτά τους γιατί η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη. Οι έφηβοι ονειρεύονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για τη Γερμανία, τη Βρετανία ή τη Γαλλία…”

Ακούστε και το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ του Radio France info και της Mathilde Lemaire:

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ→franceinfo.fr

Δείτε και το video του Fx από το Ρεπορτάζ:

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα όλοι οι Δήμαρχοι της Χώρας…
Επόμενο άρθροΒ.Βέττος: Επιτέλους…!
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.