Επέτειο Δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την χώρα!

0


Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε όλη την χώρα.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Αττική στις 11 το πρωί στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές. Λίγο πριν από τις 12 και μισή οι σπουδαστές ξεκίνησαν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή. Μικροένταση δημιουργήθηκε στη Σταδίου όταν οι μαθητές και φοιτητές αντιλήφθηκαν την παρουσία των ΜΑΤ. Τους «απάντησαν» με πέτρες, μπουκάλια και συνθήματα, ενώ η κατάσταση γρήγορα ηρέμησε.

Οι σπουδαστές, που υπολογίζονται περίπου στους 2.000, λίγη ώρα μετά τις 13:00 κατευθύνθηκαν και πάλι προς το σημείο αφετηρίας τους, τα Προπύλαια, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Η αστυνομική παρουσία έξω από τη Βουλή και στο Σύνταγμα είναι ισχυρή και δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν, ενώ ο γνωστός φράχτης έχει στηθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Λίγο πριν τις 13:30, η πορεία έφτασε στα Προπύλαια. Όταν οι σπουδαστές αντιλήφθηκαν την ισχυρή αστυνομική παρουσία απέναντι από τα Προπύλαια, κάποιοι μέσα από την πορεία άναψαν βόμβα μολότοφ και την πέταξαν προς τα ΜΑΤ. Εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν δύο γυναίκες, εκτός της πορείας. Το αποτέλεσμα ήταν μία από τις δύο να υποστεί εγκαύματα στο πόδι και να καούν τα μαλλιά της.

Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων παρέμεινε στα Προπύλαια, ωστόσο μικρή ομάδα κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο προσαγωγές στη διασταύρωση Πανεπιστημίου-Πατησίων, όπου επικρατεί ένταση. Τα ΜΑΤ [ετούν χημικά στο σημείο και η μικρή ομάδα σπουδαστών απαντά με πέτρες, μπουκάλια και αυγά.

Κλειστοί αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο. Επίσης, κλειστοί είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη διαδηλώσεις  για τις πέντε το απόγευμα από την Νεολαία του Συνασπισμού και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και στις επτά το βράδυ από αντιεξουσιαστές. Στις εννέα το βράδυ έχει προγραμματισθεί μνημόσυνο στον τόπο της δολοφονίας. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και χιλιάδες αστυνομικοί είναι στο κέντρο της Αθήνας.

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Καμάρα για να τιμήσουν τον άτυχο Αλέξη.
Ένταση επικράτησε στην πορεία των μαθητών, λίγο μετά τις 11.30. Όλα ξεκίνησαν μετά την Καμάρα, όταν οι μαθητές αντιλήφθηκαν την έντονη παρουσία αστυνομικών.

Ένταση επικράτησε και στο Αγρίνιο σε πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών

protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΣ.Ε.Οδηγισμού Φ.Χ.: Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα…
Επόμενο άρθροΣπύρος Λίτσας: “Ένα μοντέλο σε στιλ Γκάνας”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.