Γέμισε νέφος η Αθήνα από τα τζάκια!!!

0


Με… ρέγουλα ανάβετε τα τζάκια, γιατί «χανόμαστε»! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο των «αναμμένων τζακιών», που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα, βλάπτει σοβαρά την υγεία, αφού αυξάνει την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η ατμόσφαιρα στην Αττική και την Θεσσαλονίκη έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο ουρανός έχει γεμίσει αιθαλομίχλη.

Το νέφος από τα τζάκια γίνεται περισσότερο ορατό και αισθητό, επειδή τα σωματίδια που το προκαλούν συνιστούν πυρήνες συμπύκνωσης.

Πάνω τους, δηλαδή, προσκολλώνται υδρατμοί και ο όγκος τους αυξάνεται, ενώ οι χαμηλής εντάσεως άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες ευνόησαν τη συσσώρευση του νέφους πάνω από τον νομό σε σχετικά μικρό ύψος πάνω από το έδαφος.

Για το ζήτημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έρευνα, προκειμένου, όπως λέει στα «Νέα» ο διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών, κ. Β. Γερασόπουλος, «να διαπιστώσουμε εκτός από τα επίπεδα των συγκεντρώσεων του και την κατανομή του στον αττικό ουρανό, τη χημική του σύσταση, ώστε να γνωρίζουμε για τι ακριβώς πρόκειται».

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι:

Έως και 70% της χειμωνιάτικης ρύπανσης με ενώσεις άνθρακα προέρχεται από τα τζάκια.

Το 80% των διαμερισμάτων που κτίστηκαν κατά την δεκαετία του 2000 διαθέτουν τζάκια.

Ένα τζάκι που λειτουργεί 3 ώρες εκπέμπει έως και 50 γραμμάρια ρύπων.

Τα Νέα

Προηγούμενο άρθροHeavy Metal διάσημος κιθαρίστας πέθανε στη σκηνή την ώρα που έκανε σόλο!!!(video)
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Κουτρούκης: “Τα Άλφα της Κρίσης”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.