Εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο!

0


Οι τρεις μεγάλες αγάπες τους -καφές, ποδηλασία και αειφορία- ενέπνευσαν δύο φοιτητές της σχολής Royal College of Art στο Λονδίνο να δημιουργήσουν ένα κινητό εσπρέσο μπαρ, που θυμίζει εν πολλοίς τους παλιούς παγωτατζήδες της γειτονιάς, λατρεμένους μικρών και μεγάλων. Το μοναδικό «The Velopresso» λειτουργεί αποκλειστικά με την κίνηση των πεντάλ, ενώ το άλεσμα του καφέ αλλά και το ζέσταμα του νερού γίνονται μόνο με την… ποδηλασία. Η πρωτοποριακή δημιουργία των φοιτητών έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Deutsche Bank 2012 (Design), ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Design Pininfarina 2012.


Μόλις πέντε δευτερόλεπτα πεντάλ στο τρίκυκλο είναι αρκετά για να αλέσουν έναν διπλό εσπρέσο, ενώ ένας μικρός βραστήρας ζεσταίνει παράλληλα το νερό και τον ατμό, τροφοδοτώντας τη μηχανή εσπρέσο. Αρωματικός καφές, άριστη φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος είναι τα βασικά στοιχεία που απολαμβάνουν στο έπακρο οι δύο σχεδιαστές, ενώ οι λάτρεις του εσπρέσο έχουν έναν ακόμη λόγο για τον απολαμβάνουν πιο συχνά.

Προηγούμενο άρθροΣκάνδαλα και Παιδεραστία… πλήττουν το BBC!!!!
Επόμενο άρθροΕλένη Φιλίνη: “Για πάντα νέα…”(photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.