Δήμοι: Καταργούνται οι περισσότερες οργανικές θέσεις…

0


Περίπου οι έξι στις δέκα κενές οργανικές θέσεις στην Αυτοδιοίκηση καταργούνται.

Αυτό προκύπτει από μια πρώτη δειγματοληπτική ανάλυση των στατιστικών δεδομένων που αφορούν πραγματικά στοιχεία 58 νομικών προσώπων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις δεν καταργούνται καθώς πρόκειται για πραγματικές θέσεις οι οποίες δεν μπορούν μεν να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις, αλλά καλύπτονται με συμβασιούχους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε συνολικά 58 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  τα οποία αφορούν 1 Περιφέρεια, 30 Δήμους και 27 Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α.

Στα επίμαχα σχέδια προβλέπεται η κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει. Από το σύνολο των 58 αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 61,67%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 38,33%. Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 3.090.

Τα επίμαχα σχέδια αποφάσεων διαβιβάζονται άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή.

Στη συνεχεία θα πάρουν το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Αφού δημοσιευθούν θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής των Οργανισμών  Εσωτερικής λειτουργίας των ΟΤΑ.

Προηγούμενο άρθροΝέα Δημοσκόπηση με σαρωτικές αλλαγές του σκηνικού…
Επόμενο άρθροΡουκέτα Λαφαζάνη στον Τσίπρα: Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο- Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.