Γερμανία: Τεράστια αύξηση πώλησης όπλων επί Μέρκελ…

0


Πρόσφατα πορίσματα αναλυτικής έκθεσης σχετικά με τις εξαγωγές όπλων έδειξαν ότι το 2011 η Γερμανία ενέκρινε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αδειών για εξαγωγές-πωλήσεις όπλων σε ξένους εταίρους απ’ ό,τι το 2010.

Η αύξηση που σημειώθηκε εκτιμάται πως είναι της τάξεως του 14%, αποφέροντας περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εν λόγω ποσοστό αφορά στρατιωτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει όπλα και άλλο γενικότερο εξοπλισμό ή υλικό στρατιωτικής χρήσης, όπως λόγου χάρη οχήματα.

Την έκθεση ενέκρινε η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως εκφράσει τη στήριξή της στην εξαγωγή στρατιωτικού υλικού σε «αξιόπιστες» – όπως τις χαρακτήρισε η ίδια – χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ ή σε άλλο παρεμφερή οργανισμό, με το σκεπτικό ότι κατ’ αυτό τον τρόπο η Γερμανία συμβάλλει στην ενδυνάμωση ανίσχυρων κρατών.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης να στηρίξει ανοικτά το εμπόριο όπλων προκάλεσε τη δριμεία κριτική από πολλά μέλη του κεντρο-αριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Deutsche Velle

Προηγούμενο άρθρο4.447 νέες θέσεις εργασίας στους Δήμους!
Επόμενο άρθροΒόμβα… “ΝΕΟΣΕΤ” με θύματα 1014 εργαζόμενους!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.