Από τη φυλακή στη Νομική Αθηνών…

1

Eίδε τη μητέρα της και την αδερφή της να βυθίζονται στα ναρκωτικά και να μαραζώνουν από τη χρήση. Ο Ρώσος πατέρας της, στον οποίο στράφηκε για να στηριχτεί, είχε κι εκείνος εναποθέσει τη ζωή του στο αλκοόλ. Γυρνώντας στην Ελλάδα, ακόμη και ο έρωτας την πρόδωσε. Φυλακίστηκε χωρίς να φταίει και εξέτισε την ποινή της πριν ακόμη δικαστεί… Η Μαρίνα έζησε την αδικία στο πετσί της…

Χρειάστηκε να συνωμοτήσει ολόκληρη η (μικρή) κοινωνία της Θήβας για να μπορέσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ο άνθρωπος που την πίστεψε, ο διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας της φυλακής, Κλήμης Πυρουνάκης, φρόντισε να κινητοποιήσει μια ζεστή οικογένεια για εκείνη: ένα μικρό ξενοδοχείο τη φιλοξένησε τον πρώτο καιρό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος τής κάλυπτε το φαγητό. Η βουλευτής Βάσω Τσόνογλου εγγυήθηκε για να βρει δουλειά… Ο δήμος Θήβας την απασχόλησε στη δημοτική επιχείρηση. Ο ιερέας της ενορίας τη βοήθησε οικονομικά να νοικιάσει σπίτι. Και ο δικηγόρος Αλέξης Λάμαρης που ασχολήθηκε σοβαρά με την υπόθεσή της την αθώωσε στο Εφετείο.

«Είμαι περήφανη». Η Μαρίνα Λιτβίνοβα τον περασμένο Ιούνιο επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τη στήριξαν. Στις πανελλήνιες εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 18.500 μόρια και να περάσει από τους πρώτους στη Νομική Αθηνών… Με τη βαθμολογία αυτή θα μπορούσε να έχει περάσει στην Ιατρική, αλλά δεν το ήθελε. «Οι συγκρατούμενές μου πάντοτε έλεγαν ‘γιατί οι δικηγόροι, οι δικαστικοί, οι εισαγγελείς δεν έρχονται εδώ στη φυλακή να δουν πώς ζούμε’. Ε, εγώ θα έχω περάσει και είμαι περήφανη γι’ αυτό», δηλώνει στο «Eθνος της Κυριακής». Σκοπός της ζωής της τώρα είναι να λιγοστέψει την αδικία…

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μητρόπουλος: Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ… (video)
Επόμενο άρθροSkyfall 007: “Γνωρίστε καλύτερα”… την νέα κοπέλα του James Bond(Berenice Marlohe)! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.