Άρης Μεσσήνης: Ο “μαχητής” Έλληνας φωτορεπόρτερ…(photos)

0

Ο Άρης Μεσσήνης, φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων τιμήθηκε με το βραβείο «Bayeux- Calvados for War Correspondents» για τις φωτογραφίες του στη μάχη της Σύρτης, στη Λιβύη, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2011. Οι φωτογραφίες του τραβήχτηκαν,  ενώ οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επέφεραν το οριστικό πλήγμα στις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Λίβυου ηγέτη. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν τη βία, τη σύγχυση και τον πανικό που κυριαρχούσαν στην περιοχή πριν και κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο 35χρονος φωτογράφος, γιος του επίσης καταξιωμένου διεθνώς φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη, που πλέον είναι στέλεχος στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, είναι επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα από το 2006, ενώ ασκεί το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ από το 1997. Δούλεψε στην Λιβύη και την Αίγυπτο κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις μεταξύ των οποίων το «Days Japan 2012», το «Fotoweek 2011», το «NPPA» και πολλά άλλα.

Ο θεσμός των βραβείων «Bayeux- Calvados Awards for War Correspondents» ξεκίνησε το 1994 με πρωτοβουλία των αρχών της πόλης Bayeux και τιμά φωτορεπόρτερς που καλύπτουν τις ένοπλες συγκρούσεις, τις επιπτώσεις τους στον άμαχο πληθυσμό και   ρεπορτάζ που αφορούν στην προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη παρουσιάστηκαν και στο φετινό φεστιβάλ φωτορεπορτάζ  «Visa pour l’image» μαζί με άλλων Ελλήνων συναδέλφων του, της Λουΐζας Γουλιαμάκη και του Άγγελου Τζωρτζίνη που επίσης εργάζονται στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Αθήνα.

Ο νεαρός φωτορεπόρτερ από ότι φαίνεται έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει τα κατορθώματα του πατέρα του, ο οποίος έχει γράψει τη δική του Ιστορία, με σημαντικούς σταθμούς της καρίερας του, την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, τους πολέμους στον Κόλπο και στα Βαλκάνια.

Ο υιός Μεσσήνης  μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη συνεχή του προσπάθεια, περνάει τα σύνορα και ταυτόχρονα διεθνώς το θετικό μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο100 χρόνια Ελεύθερο Αιγαίο! (video)
Επόμενο άρθροΣκάνδαλα και Παιδεραστία… πλήττουν το BBC!!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.