ΑΕΚ: Διαβάστε τα e-mail με 10 πρώην προέδρους της ΑΕΚ που έβγαλε στη δημοσιότητα ο Κιντής!

0

Μέχρι να φτάσουμε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον κ. Γιώργο Κιντή κατά 10 πρώην και νυν στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη μαύρη τρύπα των 5 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει η εταιρεία EMPIRE (η οποία είχε αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση των σημάτων της Ενωσης), προηγήθηκε μία «καυτή» εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του μηνυτή και των μηνυθέντων. Το «Βήμα» δημοσίευσε ατόφια (με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη να επικοινωνεί σε greeklish!):

Αναλυτικά η επίμαχη εσωτερική αλληλογραφία:

From: G. Kintis

Date: 2012/8/13

Subject: Empire 1924 Α.Ε.

To: Σταύρος Αδαμίδης, nicos notias , Πέτρος Παππάς, Dimitris.Kapsis, Χάρης Κοσμάτος, poulakosvas, georgoulis

Προς

κ.κ.

Αδαμίδη Σταύρο

Νοτιά Νικόλαο

Κοσμάτο Θεοχάρη

Καπετανάκη Κωνσταντίνο

Καψή Δημήτρη

Παππά Πέτρο

Γεωργούλη Χαράλαμπο

Κωνσταντινίδη Γεώργιο

Πουλάκο Βασίλειο

Κύριοι,

Σας γράφω λόγω της ιδιότητάς σας ως μελών του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία Empire 1924 A.E., της οποίας τυγχάνω μέτοχος. Όπως γνωρίζετε, η εταιρεία ιδρύθηκε στις 11/2/2005 προκειμένου να διευκολύνει την εμπορική λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παραχώρησης Χρήσης Σημάτων στις 4/5/2005, η ΑΕΚ ΠΑΕ παραχώρησε στην «EMPIRE 1924 A.E.» α) το δικαίωμα χρήσης των σημάτων της «ΑΕΚ ΠΑΕ» και «ΑΕΚ FC» , β) το δικαίωμα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων με τη χρήση των ως άνω σημάτων, και γ) το δικαίωμα παραχώρησης υποάδειας χρήσης των σημάτων της ΑΕΚ ΠΑΕ σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα για εκμετάλλευση στις εμπορικές τους δραστηριότητες. Εν συνεχεία, με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό της 19/7/2005 η ΑΕΚ ΠΑΕ παραχώρησε στην εταιρεία «EMPIRE 1924 A.E.» το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης α) των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου, β) των διαφημιστικών καταχωρήσεων, γ) της βάσης δεδομένων, δ) κάθε είδους κινητών, ακίνητων και άυλων περιουσιακών δικαιωμάτων της και ε) των image rights των αθλητών της ΑΕΚ ΠΑΕ προς τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Η «Empire 1924 Α.Ε.» οφείλει να καταβάλει στην ΑΕΚ ΠΑΕ ως αντάλλαγμα ποσοστό 80% επί των καθαρών κερδών της.

Δυστυχώς, η εταιρεία όχι μόνο δεν πέτυχε το σκοπό της, αλλά αντίθετα μέχρι τις 31/12/2010 είχε σωρεύσει ζημίες ύψους περί τα €3.5 εκ. (λαμβανομένων υπόψη και των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών), ενώ σύμφωνα με την από 17/1/2011 έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, η τελευταία είχε καταβάλει ως τις 30/6/2010 στην Empire 1924 ταμειακές διευκολύνσεις ύψους άνω των €1,2 εκ. Μάλιστα, στην έκθεση σημειώνεται ότι για τις ταμειακές διευκολύνσεις ύψους 200.000 ευρώ που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης που έληγε στις 30/6/2010, δεν παραδόθηκαν στους ελεγκτές σχετικά πρακτικά εγκρίσεων από το Δ.Σ. ή τη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με δύο λόγια, η εταιρεία στην οποία έδωσε ως «προίκα» την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος της η ΠΑΕ ΑΕΚ, όχι μόνο δεν κατέβαλε ούτε ευρώ ως αντάλλαγμα επί τόσα χρόνια, αλλά την επιβάρυνε περαιτέρω με €1,2 εκ. κατ’ ελάχιστον. Πέραν τούτου, η εταιρεία εμφάνισε, βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού της στις 31/12/2010, μηδενικό σχεδόν περιθώριο μεικτού κέρδους, ζημίες €630.000 σε κύκλο εργασιών €1,3 εκ. και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ύψους €300.000 περίπου.

Η σημερινή κατάσταση της εταιρείας δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στη συμβατική σχέση με την εταιρεία Puma Hellas A.E., στις διαβόητες «φανέλες του Ριβάλντο». Σε συνέντευξή του στο Βήμα στις 23/1/2011 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Empire 1924 και τότε και της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης επαιρόταν διότι μείωσε την υποχρέωση αυτή από €7 εκ. σε €1 εκ. (αργότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υποχρέωση μειώθηκε ακόμη περισσότερο, στις €500.000) ενώ βεβαίως η εταιρεία είχε παραλάβει και αθλητικό υλικό. Ακούγονται βέβαια κι άλλα: για λογιστές που αμείβονταν με €10.000 μηνιαίως, για διευθυντικά στελέχη που είχαν παράπλευρες δραστηριότητες εμπορίας αθλητικών ειδών, για υπαλλήλους του Empire Café που συνέχιζαν να πληρώνονται χρόνια αφού είχε κλείσει το καφέ, για αθλητικές εφημερίδες που έλαβαν υλικό αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς ποτέ να το πληρώσουν (ενώ βεβαίως στήριζαν το έργο της διοίκησης). Ακόμη κι αν όλα τα ανωτέρω ευσταθούν, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πώς μια εταιρεία που θα έπρεπε να έχει αποδώσει από ιδρύσεώς της στην ΠΑΕ ΑΕΚ κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κατέληξε να έχει ζημίες αρκετών εκατομμυρίων.

Στην ίδια συνέντευξη στο Βήμα ο κ. Αδαμίδης εξέφραζε την πεποίθησή του ότι «στο εξής [η Empire 1924] θα είναι κερδοφόρος και όλα τα κέρδη της θα πηγαίνουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ». Προφανώς, έπεσε έξω στην πρόβλεψή του αυτή, καθότι σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα του τύπου, ο ίδιος καταδικάσθηκε το Μάιο του 2012 σε φυλάκιση επτά μηνών για οφειλές της εταιρείας. Το αν και κατά πόσο έχει πέσει έξω ο κ. Αδαμίδης δεν μπορούμε δυστυχώς να το κρίνουμε με άλλο τρόπο, διότι, κατά παράβαση του άρθρου 25 του ν. 2190/1920, η εταιρεία δεν έχει συγκαλέσει ως όφειλε τακτική Γενική Συνέλευση ως τις 30/6/2012, ούτε βεβαίως έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το έτος 2011.

Συμφωνείτε, πιστεύω, ότι τα παραπάνω μόνο στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούν να συμβούν. Στην περίπτωση της Empire 1924 όμως, δεν υπάρχει καν η συνήθης δικαιολογία (ή πρόφαση) περί ανάγκης αγωνιστικής ενίσχυσης της ομάδας, διότι η Empire 1924 έχει να κάνει βεβαίως μόνο με θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης κι όχι με αγωνιστικά.

Πέραν όμως του ότι έγινε στο παρελθόν, η Empire 1924 εξακολουθεί και σήμερα να έχει την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς όμως να έχει ούτε την ίδια μετοχική σύνθεση, ούτε το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Σημειωτέον ότι δεν είναι γνωστή η ακριβής μετοχική σύνθεση της Empire 1924 διότι δεν προκύπτει εάν και από ποιους καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου που αποφασίστηκε στις 9/3/2011.

Πρόκειται συνεπώς για μία τρίτη εταιρεία η οποία εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, να εισπράττει επί της ουσίας για λογαριασμό της, χωρίς να παρέχει κάποιο αντάλλαγμα, ενώ νόμιμος εκπρόσωπός της παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης, παραιτηθείς από την ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και δέκα περίπου μήνες.

Αντιλαμβάνεσθε ότι η συνέχιση της εκμετάλλευσης των εμπορικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την Empire 1924 επιτείνει την αναμφισβήτητη ζημία που έχει υποστεί η τελευταία από τη σύμβαση αυτή. Πρέπει, συνεπώς, η σύμβαση να τερματισθεί συναινετικά και να επανέλθουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ τα δικαιώματα αυτά (όπως νομίζω έγινε το 2008 με το δικαίωμα εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου), ώστε να μπορέσει η τελευταία, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να αξιοποιήσει κατά το δυνατόν καλύτερα τα περιουσιακά της στοιχεία. Εν συνεχεία, πρέπει η εταιρεία Empire 1924 να οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση (ή σε πτώχευση), αφού δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να προηγηθεί η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όσους κατάφεραν το ακατόρθωτο, να επιβαρύνουν την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τουλάχιστον €1,2 εκ. εκμεταλλευόμενοι τα περιουσιακά της στοιχεία, ζημιώνοντας ταυτόχρονα το λιγότερο κατά €3,5 εκ. την Empire 1924. Σας ζητώ συνεπώς να συγκαλέσετε το συντομότερο Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αφού προηγουμένως παράσχετε εγγράφως ενδελεχή πληροφόρηση στους μετόχους για την οικονομική κατάσταση και την πορεία των εργασιών της εταιρείας από ιδρύσεώς της. Στη Γενική Συνέλευση οφείλετε κατά τη γνώμη μου να καταλογίσετε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, εφόσον βεβαίως κρίνετε ότι οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές και πρέπει να προσωποποιηθούν, και να ζητήσετε την έγκριση των μετόχων προκειμένου να προβείτε στις δέουσες νομικές ενέργειες.

Γνωρίζετε ότι ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Empire 1924 έχετε την επιμέλεια και διαχείριση όχι μόνο της περιουσίας της ίδιας της Empire 1924 αλλά και της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παρότι τη διαχείριση αυτή οφείλετε να ασκείτε με το ίδιο μέτρο επιμέλειας, όπως και τις υπόλοιπες επαγγελματικές σας δραστηριότητες, τα αποτελέσματα της Empire 1924 δεν αποτελούν ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση. Οι καλές προθέσεις, όπου υπάρχουν, δεν απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία τρίτου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχουν την επιμέλεια ή διαχείριση.

Γνωρίζετε προφανώς ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο της Empire 1924, φέρετε ακεραία την ευθύνη έναντι των μετόχων της εταιρείας, της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και του νόμου. Το αν θα επιμερίσετε τις ευθύνες αυτές σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι προφανώς δική σας απόφαση. Μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν έχει το ηθικό ή νομικό δικαίωμα να κλείσει την πόρτα και να φύγει πριν τον καταλογισμό ευθυνών.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας το ταχύτερο δυνατόν, και πάντως όχι αργότερα της 24/8/2012.

Γιώργος Κιντής

From: gkintis

Date: Mon, 13 Aug 2012

Subject: Είχα ξαπλώσει για λίγο.

To: stavrosa

.και μόλις βρήκα την κλήση σου και το γραπτό μήνυμά σου με την παράκληση να επικοινωνήσω μαζί σου. Υποθέτω ότι τηλεφώνησες σχετικά με το email που έστειλα νωρίτερα για την Empire 1924.

Λόγω του ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο (πιθανόν μάλιστα και με νομικές προεκτάσεις) νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο η επικοινωνία μας να είναι γραπτή, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Με χαρά, συνεπώς, θα διαβάσω τα όσα έχεις να μου πεις.

Γιώργος

From: Stavros Adamidis

Date: 2012/8/13

Subject: RE: Είχα ξαπλώσει για λίγο.

To: gkintis

Yorgo, nomizw oti toulaxiston gnwrizomaste arketa wste na mhn xreiazetai h epikoinwnia mas na einai toso tupikh k elpizw na ksereis (opws toulaxiston gnwrizw egw gia sena) oti den eimai anentimos. Tha eimai Athina thn Pempti to prwi opote tha ithela na vrethoume apo konta an eukaireis. Filika, Stavros

From: Stavros Adamidis

Date: 2012/8/13

Subject: RE: Είχα ξαπλώσει για λίγο.

To: gkintis

Thelw episis na kserw (an vevaia thes na moirasteis mazi mou) ti exeis sto mualo sou genika gia thn Empire k gia thn AEK giati oi apopseis mas borei na einai idies auth thn dedomeni xroniki stigmi.

Stavros

From: G. Kintis

Date: 2012/8/15

Subject: Re: Είχα ξαπλώσει για λίγο.

To: Stavros Adamidis

Σταύρο, ακριβώς επειδή γνωριζόμαστε αρκετά, πρέπει η επικοινωνία μας να είναι τυπική. Δεν νομίζω πάντως ότι έθιξα την εντιμότητά σου με το email μου, ώστε να σπεύδεις να την υπερασπιστείς.

Χαίρομαι που θα βρεις το χρόνο να συναντηθούμε για το θέμα της Empire. Επειδή όμως αυτό το θέμα δεν αφορά εμάς τους δύο μόνο, αλλά όλους τους μετόχους και τα μέλη Δ.Σ. της Empire, θα πρότεινα στην ίδια συνάντηση να κληθούν κι αυτοί.

Όσο για το τι έχω στο μυαλό μου για την Empire και την ΑΕΚ, δυστυχώς, λόγω των γενικότερων εξελίξεων στη χώρα, το μόνο που σκέφτομαι πια είναι η αναζήτηση και ο καταλογισμός ευθυνών. Ελπίζω να συμπλέουμε σ’ αυτό.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/8/20

Subject: Ισολογισμός ΠΑΕ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Σταύρος Αδαμίδης

Σταύρο, κοιτούσα χθες τον τελευταίο ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ, προσπαθώντας να καταλάβω τι δεν πήγε καλά. Είδα λοιπόν ότι στις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή αναφέρεται το εξής:

Κατά παρέκκλιση του άρθρου 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, τα κονδύλια του κυκλοφορούντος ενεργητικού Δ.II.1 «Πελάτες» και Γ.II.1 “Προμηθευτές» εμφανίζονται μειωμένα κατά €4.994.106,81, καθώς συμψηφίστηκε εξωλογιστικά από την εταιρεία ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο».

Μου δημιουργήθηκαν, συνεπώς, τα εξής ερωτήματα:

1. Σε τι αφορούσαν οι κατά τα ανωτέρω απαίτηση και υποχρέωση;

2. Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος αυτός, που ήταν και προμηθευτής αλλά και πελάτης, και μάλιστα αυτού του ύψους ;

3. Ποιο λόγοι επέβαλαν τη διενέργεια του ανωτέρω συμψηφισμού, παρά το άρθρο 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, κατά το οποίο «απαγορεύεται οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ κονδυλίων των λογαριασμών ενεργητικού και παθητικού ή των λογαριασμών εσόδων και εξόδων και η εμφάνιση μόνο της μεταξύ τους διαφοράς».

4. Συνδέεται το ζήτημα αυτό με τη μη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire 1924, κι αν ναι, πως;

5. Προέβη ποτέ ή ΠΑΕ ΑΕΚ ή η Empire 1924 σε ευρείας κλίμακας καταστροφή αποθεμάτων; Τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες (πρακτικό Δ.Σ., γνωστοποίηση στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΥΟ, παρουσία ορκωτού ελεγκτή;). Αν όχι, γιατί; Συνδέεται κατά κάποιο τρόπο η καταστροφή αποθεμάτων, εφόσον βεβαίως συνέβη, με την ανωτέρω παρατήρηση του ορκωτού;

Επειδή τον ισολογισμό υπογράφεις εσύ, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν αφιέρωνες λίγο χρόνο προκειμένου να με διαφωτίσεις ως προς τα ανωτέρω.

Φιλικά, Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/8/21

Subject: Re: Ισολογισμός ΠΑΕ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Σταύρος Αδαμίδης

Σταύρο, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση, τόσο γι αυτά τα θέματα, όσο και για το τι μπορεί να γίνει για τη σωτηρία της ΑΕΚ, που είναι και το ζητούμενο. Επειδή είμαι στη Θάσο με τη Μανίνα, την αδελφή μου και τα παιδιά (θα φιλοξενήσω κι ένα φίλο μου που ανεβαίνει αύριο), μου είναι δύσκολο να μετακινηθώ. Θα σε παρακαλούσα, συνεπώς, να κάνεις τον κόπο να ανεβείς εσύ, είναι μια ευκαιρία να δεις και τη Θάσο, αν δεν έχεις έρθει ποτέ. Έχει δύο πτήσεις την ημέρα για Καβάλα, κι από εκεί είναι δέκα λεπτά το ταξί για Κεραμωτή και σαράντα λεπτά το πλοίο. Μπορείς να έρθεις και να επιστρέψεις αυθημερόν, χωρίς να ξυπνήσεις χαράματα.

Επειδή τα θέματα της ΑΕΚ πιέζουν χρονικά, θα ήταν σκόπιμο να τα πούμε πριν τη Δευτέρα.

Γιώργος

From: Stavros Adamidis

Date: 2012/8/21

Subject: RE: Ισολογισμός ΠΑΕ ΑΕΚ 30/6/2011

To: gkintis

Yorgo, tha se parw to prwi na milisoume. Den kserw an borw na anevw afou feugw Pempti prwi gia taxidi gia proswpiko mou thema alla as ta poume thlefwnikws aurio k kanonizoume. Isws borw na erthw Deutera prwi. Nomizw oti eimaste ok me thn summetoxi sto prwtathlima opote exoume kerdisei ligo xrono. Thelw na sou milisw k gia ta tou Vintiadi and Co giati nomizw oti isws boroume na kanoume kati oloi mazi.

From: G. Kintis

Date: 2012/8/21

Subject: Re: Ισολογισμός ΠΑΕ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Stavros Adamidis

Σταύρο αύριο το πρωί δε βολεύει–θα βγάλω τα παιδιά εκδρομή με ένα φουσκωτό. Εφόσον όμως νομίζεις ότι ο Βιντιάδης ενδιαφέρεται σοβαρά (και μάλιστα εάν, όπως είπε σήμερα ο Αντρέας, έχει μαζί του και τη Seymour Pierce) δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ αναμειχθώ εγώ με τα της ΑΕΚ. Ομολογώ ότι ως τώρα νόμιζα ότι είναι κι αυτός ένας από τους δεκάδες “επενδυτές” που έχουν εμφανιστεί στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται όμως ότι πλέον η γενικότερη συζήτηση που σου πρότεινα δεν έχει νόημα, εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα θα είμαι εκτός Ελλάδος. Ας περιμένουμε να δούμε την κατάληξη της προσπάθειας Βιντιάδη κι αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί, τα ξαναλέμε τότε.

Αναμένω συνεπώς τις απαντήσεις σου στα δύο email που σου έστειλα, όπως είχαμε πει, ως την Παρασκευή 24/8.

From: G. Kintis

Date: 2012/8/21

Subject: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Πέτρος Παππάς

Πέτρο καλησπέρα,

Ελπίζω να είσαι καλά.

Έστειλα χθες το παρακάτω email στο Σταύρο–δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση. Πιθανώς οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω να ενδιαφέρουν κι εσένα.

Γιώργος

Απο: G. Kintis

Προς: Χάρης Κοσμάτος, Βασίλης Πουλάκος

Στάλθηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Θεμα: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕΚ ΑΕΚ 30/6/2011

Χάρη, Βασίλη καλησπέρα,

Έστειλα χθες το παρακάτω email στο Σταύρο, δεν έχω λάβει απάντηση ακόμη. Επειδή τον ισολογισμό της ΠΑΕ τον υπογράφετε (και) εσείς, αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά κι αν θα θέλατε να τις μοιραστείτε μαζί μου.

Γιώργος

From: Βασιλειοσ Πουλακοσ

Date: 2012/8/21

Subject: Σχετ: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕΚ ΑΕΚ 30/6/2011

To: “G. Kintis”

γιωργο, καλησπερα

η .ισοποση ,απαιτηση και υποχρεωση αφορα την puma hellas sa επι του προκειμενου η μονη διαδικαδια που δεν τηρηθηκε αφορουσε την ανταλλαγη ισοποσων επιταγων μεταξυ των συμβαλλομενων λογω του οτι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν χρησιμοποιουσε μπλοκ επιταγων (αποφαση δικη μαs που αφορουσε προσπαθεια διακανονισμου και μειωσηs των υποχρεωσεων σε προμηθευτεs)-επι των ημερων μου (22/10/2010-07/03/2012) δεν διενεργηθηκε ουδεμια ευρειαs κλιμακαs καταστροφη εμπορευματων (κατα την αποψη μου ελεγχεται η διαδικασια μεταφοραs των αποθεματων απο τα κοντεινερ των θρακομακεδονων σε νεουs αποθηκευτικουs χωρουs)-σε καθε περιπτωση την πληρη εικονα την ειχε .ο καθ υλην υπευθυνοs ,γεωργουληs χαραλαμποs

στην διαθεση σου ,για οτιδηποτε χρειαστειs

βασιληs

From: G. Kintis

Date: 2012/8/21

Subject: Re: Σχετ: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕΚ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Βασιλειοσ Πουλακοσ

Βασίλη ευχαριστώ–αλλά ομολογώ ότι τώρα μπερδεύτηκα περισσότερο.Η σχέση με την Puma ήταν απ΄ όσο ξέρω μέσω της Empire. Η Empire είχε κάποια αποθέματα, λόγου χάρη 5 εκ., κι ισόποση υποχρέωση σε προμηθευτή Puma). Πως αυτά μεταφέρθηκαν στον ισολογισμό της ΠΑΕ κι η Puma έγινε πελάτης της ΠΑΕ, ενώ δεν ήταν της Empire; Τα αποθέματα της Empire πουλήθηκαν στην ΠΑΕ;

Συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε.

From: Βασιλειοσ Πουλακος

Date: 2012/8/22

Subject: Σχετ: Σχετ: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕΚ ΑΕΚ 30/6/2011

To: “G. Kintis”

γιωργο,

φανταζομαι οτι ολα αυτα εχουν σχεση με την μειωση τηs απαιτησηs τηs puma .για το θεμα “φανελλεs ριβαλντο”,με τριγωνικη συναλλαγη μεταξυ ΑΕΚ-PUMA-EMPIRE το ακριβεs ιστορικο τηs υποθεσηs το αναζητω για λογουs αφ ενοs μεν δεν περευρισκομουν σε εκεινη την συναντηση μεταξυ των μερων αφ ετερου δεν ευρισκομαι πια,ωs γνωριζειs ,εντοs τηs ΠΑΕ η σκεψη μου με οδηγει στην εξηs συμφωνια

Α .Η ΠΑΕ ΑΕΚ ειχε χορηγικη συμφωνια με PUMA HELLAS SA

B. να αποτελουσε διακανονισμο χρεουs τηs EMPIRE SA προs την PUMA HELLAS SA

Γ- η PUMA HELLAS SA να υποχρεωσε την ΠΑΕ ΑΕΚ να αγορασει ,καθορισμενηs αξιαs, αθλητικο υλικο .

ενεκα του δικανονισμου (Β)

για οτιδηποτε νεωτερο,θα σε ενημερωσω

βασιληs

From: G. Kintis

Date: 2012/8/22

Subject: Re: Σχετ: Σχετ: Fwd: Ισολογισμός ΠΑΕΚ ΑΕΚ 30/6/2011

To: Βασιλειος Πουλακος

Ευχαριστώ Βασίλη, αλλά δεν πρέπει να θυμάσαι καλά. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να εμφανίζεται το αθλητικό υλικό στα αποθέματα στον ισολογισμό της ΠΑΕ, πράγμα που δε συμβαίνει. Όποτε πάντως έχεις νέα, μου λες.

Ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/8/22

Subject: Καλημέρα Γιώργο

To: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Σε πήρα τηλέφωνο πριν λίγο. Ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:

Όπως θα δεις στο συνημμένο ισολογισμό της Empire (τον υπογράφεις, γι αυτό ρωτάω) μεταξύ 31/12/2009 και 31/12/2010 τα αποθέματα εμφανίζονται μειωμένα κατά 4 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ ισόποση περίπου είναι και η μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές. Υποθέτω ότι πουλήθηκαν (προς την ΠΑΕ ΑΕΚ;) τα αποθέματα αυτά, και το τίμημα χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Empire (προς την Puma;). Σωστά ή κάτι άλλο συνέβη;

Γιώργος

From: George Constantinidis

Date: 2012/8/22

Subject: Re: Καλημέρα Γιώργο

To: “G. Kintis”

Καλημερα Γιωργο,

Ειδα την κληση σου,αλλα ειμαι σε συναντηση και θα σε επαιρνα αργοτερα.

Ενημερωτικα, για το θεμα που αναφερεις, εγω πηγα 1/9/10 στην ΠΑΕ και στην empire δηλωθηκα Μαρτιο ή Απριλιο του ’11 ως μελος, με την παραιτηση μου να διδεται τον Οκτωβριο του ’11. Δεν γνωριζω και τι εγινε το 2009-2010. Αν, δηλωθηκα στον ισολογισμο ως μελος για τυπικους λογους, ειλικρινα δεν το θυμαμαι και δεν θυμαμαι ειλικρινα επισης αν ειχα υπογραψει χειρογραφα. Οπως σου ειπα και τηλεφωνικως, δεν ειχα πληρη εικονα ως μελος για την Εmpire , αφου ολα τα χειριζοταν ο Σταυρος με το Νομικο Τμημα κι εμενα απλα μου ειχε ζητηθει να διευκολυνω τη λειτουργια του Δ.Σ. για λιγους μηνες, ως φυσικο προσωπο μονο για τη συμπληρωση του συμβουλιου. Ειδικα το θεμα με την PUMA το χειριζοταν αποκλειστικα ο Σ. Αδαμιδης, με το μελος του Δ.Σ. Και αντιπροεδρο της ΠΑΕ κ.Δημητρη Καψη και τους οποιους διακανονισμους, διαπραγματευσεις ή συμψηφισμους τους εκαναν αυτοι και μονο, με τη διοικηση της αθλητικης εταιρειας.

Οπως και να εχει ομως, μιλα σε παρακαλω με τον Σ. Αδαμιδη, ο οποιος θα μπορει και θα ξερει να σου απαντησει συγκεκριμενα για οποια απορια προκυπτει.

Φιλικα,

Γιωργος Κ.

From: G. Kintis

Date: 2012/8/22

Subject: Empire 1924

To: Πέτρος Παππάς

Πέτρο καλησπέρα,

Νομίζω σιγά-σιγά βγάζω άκρη ως προς το τι έχει συμβεί. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, μπορύμε να τα πούμε τηλεφωνικά.

Γιώργος

Υ.Γ. Σου προωθώ ένα email του Γιώργου Κωνσταντινίδη, καθώς και την αλληλογραφία μου με το Βασίλη Πουλάκο.

From: Petros Pappas

Date: 2012/8/23

Subject: Re: Empire 1924

To: “G. Kintis”

Γιώργο, σε ευχαριστω για τα emails σου..εγω θεωρούσα ότι δεν ήμουν στο ΔΣ της Emoire και με έκπληξη διάβασα για το αντίθετο οπότε πρέπει καπως να τσεκαρω τι συμβαίνει αν και δεν έχω καμμια επαφή με κανέναν σχεδόν πλέον..θα σε πάρω τηλέφωνο να μιλήσουμε ( σε ποιο νουμερο?) χωρίς να έχω κάτι να προσθέσω αλλα περισσότερο για να ενημερωθω διότι δεν ειμαι σιγουρος ακριβώς που στοχευεις..πιστεύεις ότι κάποιος έκλεβε βασικα? αν θυμάσαι καθόλου, η ιστορία της Empire είχε στραβώσει απο την αρχη με διάφορες λανθασμένες κινήσεις του Μπεκιου που είχαν βάλει την εταιρία πολυ μέσα, αυτο φαντάζομαι δεν διορθώθηκε ποτε..Πέτρος

From: G. Kintis

Date: 2012/8/24

Subject: Re: Empire 1924

To: Petros Pappas

Πέτρο καλημέρα,

Βρήκα χθες δυο-τρεις κλήσεις στο κινητό από απόκρυψη. Έτυχε να είμαι στη θάλασσα ή να κοιμάμαι, δεν ξέρω αν ήσουν εσύ. Αν πάρεις από απόκρυψη πάντως και δεν απαντήσω, στείλε μου σε παρακαλώ ένα μήνυμα και θα σου τηλεφωνήσω εγώ.

Ως προς το email σου:

Το ότι είσαι ακόμη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Empire μπορείς να το επιβεβαιώσεις εύκολα από το site του Εθνικού Τυπογραφείου–δες εδώ την τελευταία συγκρότηση Δ.Σ. με ημερομηνία 25/2/2011:

http://www.et.gr/idocs-nph/search/fekAeEpeForm.html?args=ghPriTbqMLO1KL8YLjv4MblPftDoqEuJZpGpfuRaTFj7SbR6Q7-y5HuAEP5mMG8HbpDiIXIxcVX8UqWb_zFijG-u4o5DfggNKZAeTVtK3z7xCw79eoVe6DCYMPsIGvOj

Το ότι «η ιστορία της Empire είχε στραβώσει από την αρχή με διάφορες λανθασμένες κινήσεις του Μπέκιου που είχαν βάλει την εταιρία πολύ μέσα» είναι ίσως ακριβές, εφόσον αναφέρεσαι στη σχέση με την Puma και στις «φανέλλες του Ριβάλντο» (αν κι ο Ντέμης ισχυρίζεται ότι υπήρχε άλλη προφορική συμφωνία, πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνεται από τη μετέπειτα πορεία των πραγμάτων). Το ότι «αυτό δεν διορθώθηκε ποτέ» είναι σίγουρα ανακριβές. Από το Γενάρη του 2011, η οφειλή προς την Puma περιορίστηκε από €7 εκ. σε €1 εκ. (όπως έχει πει κι ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο Βήμα). Ακόμη κι αυτό το €1 εκ. αντιλαμβάνομαι ότι οφείλει να καταβάλει η Empire μόνο εφόσον έχει κέρδη. Δεν ξέρω ποιος και για ποιο λόγο συνέχισε να καλλιεργεί την εικόνα μια προβληματικής Empire λόγω παρελθόντων λαθών .

Πάμε τώρα στην ουσία του email μου. Δεν ξέρω αν κάποιος κλέβει. Ξέρω όμως ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με μία εγγραφή ύψους €4.994.106,81 στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ με ημερομηνία 30/6/2011—ερωτηματικά τα οποία δεν κατάφεραν απαντήσουν ως τώρα δύο οικονομικοί διευθυντές κι ένας διευθύνων σύμβουλος. Συγκεκριμένα στις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή αναφέρεται το εξής:

Κατά παρέκκλιση του άρθρου 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, τα κονδύλια του κυκλοφορούντος ενεργητικού Δ.II.1 «Πελάτες» και Γ.II.1 “Προμηθευτές» εμφανίζονται μειωμένα κατά €4.994.106,81, καθώς συμψηφίστηκε εξωλογιστικά από την εταιρεία ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο».

Ας πάρουμε λοιπόν ένα-ένα τα ερωτηματικά αυτά:

Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τον οποίο υπήρχε απαίτηση και υποχρέωση τέτοιου ύψους;

Ο Πουλάκος λέει ότι η εγγραφή έχει να κάνει με τη σχέση με την Puma. Θα μπορούσε να είναι λοιπόν η Puma Hellas Α.Ε.; Η λογική (και η έρευνα που έκανα) λέει πως όχι: η σχέση της Puma ήταν με την Empire, όχι με την ΠΑΕ. Ας κάνουμε λοιπόν μια υπόθεση εργασίας, ότι ο αντισυμβαλλόμενος αυτός ήταν η Empire, προς την οποία η ΠΑΕ είχε, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή, ισόποση απαίτηση και υποχρέωση ύψους €4.994.106,81 κι ας προχωρήσουμε στην καταγραφή των ερωτημάτων βάσει αυτής της υπόθεσης.

Πως προέκυψαν απαίτηση και υποχρέωση αυτού του ύψους έναντι της Empire;

Ας ξεκινήσουμε με την απαίτηση. Μία ένδειξη για το πώς γεννήθηκε αυτή η απαίτηση βρίσκεται στη σελίδα 48 του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ (http://www.aekfc.gr/media/ekthesi_diaheiristikou_elegxou.pdf). Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι τις 30/6/2010 είχε προβεί σε ταμειακές διευκολύνσεις προς την Empire ύψους περίπου €1.227.000—άρα είχε ως τότε απαίτηση αυτού του ύψους. Αν λοιπόν, ο άγνωστος αντισυμβαλλόμενος ήταν η Empire, οι ταμειακές διευκολύνσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Empire ανέβηκαν μεταξύ 30/6/2010 και 30/6/2011 από €1.23 εκ. σε τουλάχιστον €5 εκ.—χωρίς η Puma να εισπράξει κάτι απ’ αυτά τα χρήματα. Το γιατί η ΠΑΕ έδωσε κατ’ ελάχιστον €3.77 εκ. μετρητά στην Empire σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο είναι βέβαια ένα άλλο ερώτημα.

Πάμε τώρα στη υποχρέωση. Αν μπορούμε να φανταστούμε πώς η Empire χρωστάει στην ΑΕΚ, το γιατί η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει υποχρέωση έναντι της Empire είναι ένα ερώτημα για το οποίο δεν έχω απάντηση—ούτε εγώ, ούτε όπως είπαμε, δύο οικονομικοί διευθυντές κι ένας διευθύνων σύμβουλος (τουλάχιστον προς εμένα).

Πούλησε μήπως κάτι η Empire στην ΠΑΕ με πίστωση του τιμήματος; Το μόνο περιουσιακό στοιχείο τέτοιας (λογιστικής) αξίας που είχε η Empire ήταν τα αποθέματα από τη συμφωνία με την Puma («οι φανέλες του Ριβάλντο»). Να πούλησε η Empire το στοκ της στην ΠΑΕ; Το ότι αυτό δεν εμφανίζεται ως απόθεμα στον ισολογισμό της ΠΑΕ δεν αποτελεί πρόβλημα στο σενάριο αυτό, διότι πριν λίγους μήνες δύο φορτηγά ξεφόρτωσαν στη χωματερή αθλητικό υλικό με τα σήματα της ΑΕΚ.

Άρα θα μπορούσαμε θεωρητικά να έχουμε την απάντηση στα ερωτήματά μας αυτά (ως προς τις λογιστικές εγγραφές τουλάχιστον). Η ΑΕΚ είχε κάνει ταμειακές διευκολύνσεις ύψους τουλάχιστον €5 εκ. προς την Empire, η Empire της πούλησε έναντι €5 εκ. και με πίστωση τιμήματος το στοκ που είχε σε αθλητικό υλικό, η ΠΑΕ συμψήφισε με τις ταμειακές διευκολύνσεις και εν συνεχεία προχώρησε σε καταστροφή του αθλητικού υλικού (οπότε δεν εμφανίζεται στα αποθέματα). Το σενάριο αυτό θα δημιουργούσε βεβαίως άλλα ερωτήματα, όπως, λ.χ.: γιατί να αγοράσει η ΠΑΕ το στοκ για €5 εκ.; έγινε η καταστροφή των αποθεμάτων με πρακτικό Δ.Σ., παρουσία ορκωτού ελεγκτή και προηγούμενη ενημέρωση της αρμόδια ΔΟΥ όπως υπάρχει υποχρέωση;

Όμως, ούτε το σενάριο μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί σύμφωνα με την έρευνά μου το στοκ αυτό μεταβίβασε κατά κυριότητα η Empire στην Puma (κρατώντας το όμως στην κατοχή της με σύμβαση παρακαταθήκης προς πώληση έναντι προμήθειας) στο πλαίσιο της συμφωνίας συμβιβασμού που υπέγραψαν. Άρα, για να ισχύει το σενάριο αυτό, θα έπρεπε η Empire να έχει πουλήσει δύο φορές το στοκ (το οποίο εν συνεχεία κατεστράφη): μία στην ΠΑΕ και μία στην Puma. Αυτό όμως, αφενός θα ήταν παράνομο, ενώ αφετέρου ο ισολογισμός της Empire δε θα ισοσκέλιζε, οπότε ουδείς θα δεχόταν να τον υπογράψει. Σημειώνουμε βεβαίως εδώ ότι η Empire, για λόγους για τους οποίους δε μας διαφωτίζει ο Σταύρος, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη ισολογισμό, ενώ είχε υποχρέωση να το πράξει ως τις 30/6/2012. Πιστεύω ότι η δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα αποδείξει ότι αυτό το σενάριο δεν ευσταθεί.

Συνεπώς, ως προς το ερώτημα αυτό βρισκόμαστε στο σκοτάδι.

Το τρίτο και τελευταίο ερώτημα, εφόσον βέβαια ισχύει η υπόθεση εργασίας που κάναμε, είναι τι απέγιναν τα €3,75 εκ. τουλάχιστον που έλαβε μετρητά η Empire από την ΠΑΕ μεταξύ 30/6/2010 και 30/6/2011. Ελπίζω ότι με τη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα απαντηθεί κι αυτό—δεδομένου ότι σίγουρα δεν υπάρχουν στο ταμείο της. Όπως ίσως ξέρεις, ο Σταύρος καταδικάσθηκε το Μάιο σε φυλάκιση επτά μηνών για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, λέγεται ότι ερημοδίκησε, τόσο αυτός όσο και οι Καψής και Καπετανάκης που επίσης καταδικάστηκαν. Είναι απορίας άξιον γιατί δεν έστειλαν ένα δικηγόρο της ΠΑΕ, ενώ ο Αδαμίδης τουλάχιστον δεν μπορεί να μη γνώριζε για την κλήση—λες να οφείλεται σε αβελτηρία του νομικού τμήματος της ΠΑΕ;

Πέτρο, ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δοθούν το συντομότερο—η (ΠΑΕ) ΑΕΚ δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Το οφείλουμε στη ΑΕΚ, η επιβίωση της οποίας μπορεί και να εξαρτάται απ’ αυτό, στα πολλά χρήματα και χρόνο που έδωσες στην ΑΕΚ και στα λίγα (αλλά για μένα πολλά) χρήματα και πολύ κόπο που έδωσα εγώ.

Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα τη συμπαράστασή σου—προφανώς όχι οικονομική. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα προχωρήσω. Τα λέμε και τηλεφωνικά όποτε βρεις χρόνο.

Γιώργος

From: Petros Pappas

Date: 2012/8/24

Subject: Re: Empire 1924

To: “G. Kintis”

Οκ, κατάλαβα τι εννοείς, θα σου τηλεφώνησε αργότερα σήμερα όχι απο απόκρυψη..το ερώτημα σου είναι απλό, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πληρώσει 3.75 εκ ευρω μετρητα στην Empire και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους..μου φαίνεται λίγο απίστευτο όλο αυτο και θα πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση αλλοιώς κανείς μπορει να σκεφθεί τα χειρότερα..

From: Stavros Adamidis

Date: 24 August 2012

Subject:

To: gkintis

Yorgo kalimera,

Me pire h prwhn kopela mou apo to Londino exthes k mou eipe oti thn pires thlefwno ths eipes gia thn AEK k rwtouses gia tous trapezikous mou logariasmous (??) Klp. An ontws auto einai alitheia, to thewrw entelws aparadekto k den tha to xaraktirisw peraiterw. Stamata amesa. Den borw na katalavw ti se wthei se tetoies prakseis k praktikes. Eilikrina den se katalavainw.

Auth thn epoxi Yorgo, exw ton patera mou stous teleutaious tou mines, thn mitera mou me polu sovari aimatologiki pathisi, ta oikonomika mou einai toulaxiston dramatika k exw na antimetwpisw diafora themata me IKA, Eforia klp pou gnwrizeis. Den kserw an to menos sou enantion mou ofeiletai sto oti den se dieukoluna pro minwn na pareis thn AEK h se kati allo. Eilikrina ekplisomai. Na ksereis oti h entimotita mou k h hthiki mou einai ta mona pragmata pou htan k paramenoun adiapragmateuta k me tis prakseis sou auta amfisviteis. Ola t’alla katastrafikan kata thn diarkeia ths thiteias mou sthn AEK. Prospathisa, doulepsa, palepsa gia th AEK, alla….

Anarwtiemai an ksereis oti otan efuges apo ton Panionio o Ventouris kai alloi apo ton Paniwnio “lamogio k apatewna” se anevokatevazan. Mia fora pira ton Ventouri thlefwno k tou eipa na stamatisei afou se gnwriza proswpika k iksera oti apokleietai na exeis kanei otidipote to mempto. Hlpiza oti toulaxiston to idio nomizes gia mena. An stoxos sou einai na apodothouin euthines opws eipes, mazi sou. Tha prospathisw na kanw oti borw gia na se voithisw. Alla to na me stoxopoieis einai aparadekto.

Telos pantwn, epeidi eimai diarkws se nosokomeia tis teleutaies meres tha apantisw sta email sou me leptomereia early next week an k exeis parei arketi pliroforisi apo ton Poulako k tha laveis k epipleon. Episis, sthn diathesi sou gia otidipote allo xreiasteis se sxesi me thn Empire.

Se parakalw mhn apantiseis sto anwthen email. Tha milisoume thn epomeni evdomada otan epistrepseis apo to ekswteriko k boreis na proxwriseis opws esu antilamvanesai oti prepei. Egw eilikrina den exw tipota ma tipota na krupsw h na fovithw. Alloi prepei na fovountai k dustuxws autoi perasan mia xara sthn AEK opws gnwrizeis k opws exoume suzitisei sto parelthon.

Stavros

From: Βασιλειοσ Πουλακοσ

Date: 2012/9/4

Subject: EMPIRE SA

To: “Kintis G.”

Γιωργο,καλησπερα

αποσπασματικα ,για λογουs που θα σου εκθεσω κατωτερω σου δινω τιs κατωθι πληροφοριεs

A-ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ 2009/2010

το 2010 υπηρξε επιστροφη εμπορευματων στην puma το ακριβεs υψοs δεν το ενθυμουμαι (ανω του 1 εκ)

Β-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

υπηρξαν πωλησειs κατω του κοστουs και το 2010 αλλα και το 2011 (κωδικουs εμπορευματων μπορω να σου στειλω συντομα )

Γ-ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

κατα τα ετη 2008 και 2009 απωλεσθησαν(εκλαπησαν κατ εμε) εμπορευματα

Γ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΦΕ EMPIRE

τετοια δραστηριοτητα δεν υφιστατο ,σε καθε περιπτωση απο τοτε που πηγα στην ΠΑΕ (22/10/2010)

εκεινο που εχει πεσει στην αντιληψη μου ειναι ενα ιδιωτικο συμφωνητικο μεταξυ empire (με υπογραφη θανοπουλου) και ετερου συμβαλλομενου (ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ) για την ενοκιαση-παραχωρηση χωρου επι τηs οδου ΣΜΥΡΝΗΣ 3, με ορουs τουλαχιστον περιεργουs (για να το πω κομψα)

ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ οπου συντομα υπαρχει δικαστηριο με διεκδικουμενη,απο μερουs του ,αποζημειωση ενεκα του συμφωνητικου!

λογοι αποσπασματικηs πληροφορησηs

-Η EMPIRE ηταν απο τον 3/2012 παρατημενη (λογιστικη παρακολουθηση )

-υπαρχουν υποχρεωσειs και οχλησειs απο ΔΟΥ και κοιταμε πωs μπορουμε να το μαζεψουμε

-τα ιδια και με ΙΚΑ

-ζηταω πληροφοριεs σε σχεση με το οριστικο ισοζυγιο του 2011 (για να προωθηθει το θεμα του ισολογισμου) και πληροφοριεs δεν μου δινονται (η empire παρακολουθειτο απο το λογιστηριο τηs παε )μου εχουν δωσει-στελει κουτεs με παραστατικα αλλα τι να προλαβω ?

-υπαρχει η τρεχουσα δουλεια οπωs a)ενεργειεs για κλεισιμο αποθηκηs και υποκαταστηματοs ερυθραιαs

β) διακοπη και των δυο σε ικα

γ)τρεχουσεs φορολογικεs-ασφαλιστικεs υποχρεωσειs

δ)προσπαθεια λειτουργιαs τηs με αρνηση τηs οποιαδηποτε συνεργασιαs απο μερουs τηs ΠΑΕ ΑΕΚ (εντολη ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΥ/ΒΑΛΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ)

αυτα επι του παροντοs

βασιληs

From: G. Kintis

Date: 2012/9/4

Subject: Fwd: EMPIRE SA

To: Πέτρος Παππάς

Πέτρο,

Όπως ξέρεις, προσπαθώ εδώ και είκοσι μέρες να λάβω απαντήσεις σε κάποια προφανή και απλά ερωτήματα (όπως αυτό της μυστηριώδους εγγραφής των €5 εκ. στον ισολογισμό της ΠΑΕ). Τις απαντήσεις αυτές, επίτρεψέ μου να πω, θα όφειλε να έχει ένα οποιοδήποτε Δ.Σ., ειδικά κάποιο που δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα ισολογισμό. Η προσπάθεια που έκανα με το Σταύρο όπως είδες δεν απέδωσε. Υποθέτω ούτε η δική σου, για να μην έχεις επικοινωνήσει.

Έλαβα όμως πριν λίγο το παρακάτω email από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, στο οποίο περιέχονται διάφοροι απίστευτοι ισχυρισμοί: ότι η Empire (η οποία εξακολουθεί ως και σήμερα να διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΑΕΚ) λειτουργεί χωρίς λογιστική παρακολούθηση από το Μάρτιο, ότι το 2008-9 έγιναν κλοπές, ότι συνήφθησαν συμβάσεις «με όρους τουλάχιστον περίεργους (για να το [πει] κομψά)».

Όπως σου έχω ξαναπεί, ένας είναι ο ενδεδειγμένος και προφανής τρόπος να διαλευκανθούν τόσο τα δικά μου ερωτήματα, όσο και τα ζητήματα που θέτει ο Πουλάκος: να συγκληθεί το συντομότερο διοικητικό συμβούλιο, να συνεδριάσει τηρώντας πρακτικά, όπως οφείλει κατά το νόμο, να τεθούν όλα επί τάπητος και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν. Εν συνεχεία, να ενημερωθούν υπεύθυνα από το διοικητικό συμβούλιο τόσο οι μέτοχοι της Empire, όσο και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που έχουν κάθε λόγο να γνωρίζουν τα περί οικονομικής διαχείρισης της περιουσίας της.

Αντιλαμβάνεσαι ότι, εάν αυτό δε συμβεί, δε θα έχω άλλη επιλογή από το να κινηθώ δικαστικά. Αφενός, υπάρχουν πλέον όχι μόνο αποχρώσες ενδείξεις περί τελέσεως αξιοποίνων πράξεων, αλλά και περί τούτου ισχυρισμοί του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας. Αφετέρου, τυχόν αδράνεια των μελών του Δ.Σ. ενόψει των ανωτέρω θα πληροί κατά τη γνώμη μου την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της απιστίας (390 ΠΚ). Εκ τρίτου, υπάρχουν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας κατά τον ν. 2190/20: το 5% μπορεί με αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο να ζητήσει οικονομικό έλεγχο της εταιρείας από ορκωτό ελεγκτή που θα διορίσει το δικαστήριο, ενώ 10% μπορεί να ζητήσει την παράσταση πολιτικής αγωγής σε μήνυση και την άσκηση εταιρικής αγωγής κατά μελών του Δ.Σ. Μια ματιά στο μετοχολόγιο της Empire θα σε πείσει ότι δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν τα ποσοστά αυτά—θα γίνουμε όμως (και πάλι) τσίρκο στις εφημερίδες.

Ειλικρινά, μου φαίνεται αδιανόητο για ένα τόσο προφανές και απλό πράγμα να πρέπει να φτάσουμε στα δικαστήρια. Από to Σαββατοκύριακο και μετά όμως, αυτή θα είναι η μόνη μου επιλογή.

Όλα αυτά σου τα γράφω γιατί είσαι ο μόνος από το υπάρχον Δ.Σ. με τον οποίο είχα κάποτε προσωπική σχέση (πλην Σταύρου, με τον οποίο όμως η επικοινωνία είναι σταθερά αλυσιτελής) και δε θα ήθελα να γυρίσεις κάποτε να μου πεις, γιατί δε με προειδοποίησες.

Δε θα ήθελα επίσης να παρεξηγήσεις τον τόνο του email μου: δεν αμφισβητώ ούτε το τι έχεις προσφέρει στην ΑΕΚ, ούτε τις προθέσεις σου. Όταν όμως έχεις δώσει στο Σταύρο, όπως ο ίδιος λες, «5-6 φορές τα τελευταία 1-2 εκατομμύρια για την AEK», χωρίς ο ίδιος να σου δίνει οικονομική πληροφόρηση ενώ τη ζητούσες σε κάθε συνάντησή σας, αντιλαμβάνεσαι ότι όχι μόνο οι προθέσεις, αλλά ούτε καν οι πράξεις δεν αρκούν, αν δεν γίνονται με σχέδιο και τήρηση συγκεκριμένων διαδικασιών.

Πιθανώς ο λόγος για τον οποίο δεν έχεις κινηθεί ως τώρα στο θέμα της Empire, είναι γιατί ψυχολογικά φοβάσαι ότι θα σου είναι δυσάρεστες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Αυτό όμως δε σε απαλλάσσει ούτε από τις ηθικές, ούτε από τις νομικές ευθύνες. Εξάλλου, ένας βασικός λόγος που η ΑΕΚ έφτασε εκεί που έφτασε, είναι ότι συχνά δε θέλατε να ακούτε τη δυσάρεστη αλήθεια, προτιμώντας να πιστεύετε ότι «αυτό το εκατομμύριο θα είναι το τελευταίο»–ενώ μισή ώρα δουλειά θα σας έπειθε για το αντίθετο. Οφείλω, συνεπώς, να σε πιέσω να κινηθείς προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των ερωτημάτων αυτών. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος της ΑΕΚ, άρα και προς δικό σου.

Στο παρελθόν, έκανα πολλές φορές πίσω: μπροστά στον Ντέμη, στον Ντούσαν, και σε σένα ακόμη όταν παραιτήθηκα από την ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα δε δικαίωσαν τις επιλογές μου. Για ένα μπορείς να είσαι βέβαιος: αυτή τη φορά δεν πρόκειται να το κάνω.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/5

Subject: Re: EMPIRE SA

To: Βασιλειοσ Πουλακοσ

Ευχαριστώ Βασίλη.

Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι αυτά που αναφέρεις (κλοπές, “περίεργα” συμφωνητικα) αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων για τις οποίες οφείλετε ως διοικητικό συμβούλιο να κινηθείτε δικαστικά. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλατε να το έχετε ήδη πράξει.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να συγκαλέσετε το συντομότερο δυνατόν διοικητικό συμβούλιο. Γνώμη μου θα ήταν μάλιστα να θέσεις το Δ.Σ. ενώπιον των ευθυνών του ως προς τα θέματα οικονομικής διαχείρισης–δεν είναι σωστό να έχεις εσύ όλη την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, όταν το συμβούλιο δε σου παρέχει τα απαραίτητα αφόδια για να κάνεις τη δουλειά σου.

Αναρωτιέμαι επίσης αν καταφερες να θυμηθείς αν ο αντισυμβαλλόμενος προς τον οποίο είεχε υποχρέωση και απαίτηση ύψους €4.994.106,81 η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η Empire. Είναι εξάλλου μια εγγραφή σχεδόν δεκαπλάσια του τζίρου του 2011, δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητη.

Γιώργος

From: Βασιλειος Πουλακος

Date: 2012/9/5

Subject: Πρθ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ

To: “Kintis G.”

ΓΙΩΡΓΟ

προs ενημερωση σου

απαντηση δεν πηρα

βασιληs

From: Petros Pappas

Date: 11 September 2012

Subject: Empire

To: “gkintis

Giorgo,

Efharisto gia ta minimata sou, tin enimerosi shetika me ta tis Empire kai PAE kai to endiaferon sou. Sorry pou den epikoinonisa noritera alla pnigomai se ypohreoseis kai den ta prolavaino ola. Zitisa idi tin voithia tou logisti mou Dimitri Hioti. Opos sou eho pei den eiha shesi me ta oikonomika tis PAE oute fysika tis Empire kai olokliromeni enimerosi gia tin PAE den lamvana pote an kai eiha zitisei arketes fores. Meta tis energies sou prospatho na matho ti egine gia ena thema pou den borei na menei horis eparki exigisi. Oso gia ta diadikastika, anagkastika tha symvoulefto kai dikigoro gia na do ti ishyei se aftes tis periptoseis.

Pro imeron kanonistike na synantithei o Hiotis me Poulako kai Kapsi. O Hiotis tonise ston Poulako oti prepei na zitisei epimonos ta stoiheia apo tin PAE giati oi exigiseis tou den apantousan eparkos ta evloga erotimata pou anakyptoun. To idio kai zitithike apo ton Stavro. Ta minimata tou Poulakou pros PAE pros to paron paramenoun anapantita omos kai mallon pleon tha zitisei o logistis mou na tou dosoun ta stoiheia ekeinou prosopika.

Mipos omos, gia na boun ta pragmata se mia seira kai na mathoume oloi ti sinevi me tis eggrafes ktl tha itan kali idea na sizitisete, afou dothoun ta stoiheia apo PAE, esy, o Dim. Hiotis, o Poulakos ki o Stavros? Sti sineheia de, kai afou dimosiefthei o isologismos tis Empire, na sygklithei Gen. Synelefsi etsi oste na parousiastoun ola afta alla kai na apofasisthei ti tha ginei me to mellon tis etaireias? Isos einai kalytera etsi, giati poio DS na sygklithei? Oloi, plin Stavrou, ehoume paraitithei pro pollou, anexartitos tou oti logo kapoiou nomikou lathous tou Nomikou Tmimatos tis PAE i Nomarhia den ehei akoma egrinei to DS pou exelegi ton Iounio tou 2011.

An skeftesai kati allo pes mou..

Petros

From: G. Kintis

Date: 2012/9/11

Subject: Re: Empire

To: Petros Pappas

Πέτρο,

Θεωρείς, να υποθέσω, ότι o λόγος που o διευθύνων σύμβουλος κι o οικονομικής διευθυντής της εταιρείας δε θυμούνται περί τίνος πρόκειται μια εγγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι γιατί δεν έχουν συζητήσει το θέμα επαρκώς μαζί μου;

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/15

Subject: Re: Empire

To: Petros Pappas

Πέτρο,

Συγγνώμη για την ειρωνεία στο πρηγούμενο μήνυμα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι, μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει στην ΑΕΚ, μετά από τόσες συζητήσεις με το Σταύρο στις οποίες άκουγες ότι αυτά θα είναι τα τελευταία χρήματα που θα βάλεις, εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η λύση είναι πάντα η συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου, όταν η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, έρχεται η ώρα για πράξεις. Αυτή η ώρα για μένα έχει ήδη παρέλθει.

Σου είχα γράψει στις 4 Σεπτεμεβρίου ότι, από το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου και μετά, το να φτάσουμε στα δικαστήρια θα είναι η μόνη μου επιλογή. Εξάλλου, ούτε εγώ έχω απεριόριστο χρόνο να δαπανήσω για την ΑΕΚ (δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχω καμία νομική ή ηθική υποχρέωση) κι οι συζητήσεις με το Σταύρο είναι, όπως καλά γνωρίζεις, ατέρμονες. Είχε, όπως γνωρίζεις, πάνω από είκοσι μέρες να απαντήσει στο απλούστατο ερώτημα, αν είναι η Empire ο αντισυμβαλλόμενος των 5 εκ. Μου πήρε ήδη αρκετό χρόνο για να ανακαλύψω αυτά που ανακάλυψα–κάπου πρέπει κανείς να τραβήξει μια γραμμή στο χρόνο που διαθέτει. Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, συνεπώς, δρομολόγησα τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το δικό σου email το έλαβα το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου. Φοβούμαι ότι είτε θέλουμε πια είτε όχι, αυτό το θέμα θα απασχολήσει τις αρχές και τη δικαιοσύνη.

Πάμε τώρα στην ουσία: η απάντηση στο ερώτημα, αν είναι η Empire ο αντισυμβαλλόμενος των 5 εκ. και ποια η αιτία της συναλλαγής, δεν προαπαιτεί καμία συζήτηση, ούτε στοιχεία από την ΠΑΕ. Δεν μπορεί ο Σταύρος κι ο Βασίλης να μη γνωρίζουν. Η μόνη άλλη εξήγηση που βρίσκω είναι ότι δε θέλουν να μας πουν. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την απάντηση. Όπως είδες, δεν άλλαξαν στάση–οπότε τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγήθηκαν. Όταν καλούν κάποιον οι αρχές, το “να το συζητήσουμε” και το “δε θυμάμαι” δεν παίζει. Ο Σταύρος κι ο Βασίλης θα πρέπει άρα να δώσουν αυτή την απάντηση–αν όχι σε μένα, στον οποίο εξάλλου τυπικά δεν έχουν υποχρέωση, στις αρχές.

Πολύ σωστά κάνεις που συμβουλεύεσαι δικηγόρο, στη συμβουλή του οποίου και μόνο πρέπει να βασιστείς. Τα όσα σου γράφω από δω και πέρα είναι απλώς η δική μου νομική ανάλυση της κατάστασης, αλλά βέβαια δεν πρέπει να στηριχθείς σ’ αυτήν.

Όπως ξέρεις, ο ισολογισμός της ΠΑΕ με την περίφημη εγγραφή φέρει ημερομηνία 30/6/2011. Δεν ξέρω πότε τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη το νέο Δ.Σ. της Empire κι αν η συναλλαγή αυτή έγινε πριν ή μετά την εκλογή νέου Δ.Σ. Αν έγινε πριν την εκλογή του νέου Δ.Σ. δεν το συζητάμε. Το ένστικτό μου λέει πάντως ότι, ακόμη κι αν έγινε μετά, κάποιοι, όταν δουν τα δύσκολα, μπορεί να έχουν συμφέρον να πουν ότι έγινε πριν την εκλογή του νέου Δ.Σ.–ώστε να πάρουν κι άλλους, πιο ισχυρούς, μαζί τους. Γενικότερα, το θέμα του όχι μόνο να είσαι, αλλά και να φαίνεσαι τίμιος, πρέπει κατα τη γνώμη μου να το προσέξεις: ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα ισχυρισθεί κάποιος όταν βρίσκεται σε κίνδυνο να χάσει τα πάντα

Ας πάρουμε όμως το σενάριο ότι η συναλλαγή έγινε μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. κι ότι η εκλογή αυτή έγινε νόμιμα–απλώς δε δημοσιεύθηκε. Είναι δύσκολο νομικό ζήτημα αυτό, γιατί, αν καταλαβαίνω καλά, μειώθηκε ο αριθμός των μελών κάτω από τον κατώτατο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό–οπότε κόλλησε το θέμα στη νομαρχία. Δεν το έχω ψάξει νομολογιακά, αλλά νομίζω ότι ο δικηγόρος σου θα βρει άκρη. Ας πούμε όμως ότι έγινε νόμιμα.

Είναι πάγια η νομολογία των δικαστηρίων μας (Γνωμ ΝΣΚ 355/2009, ΑΠ 916/2004, 307/2003, 1204/2000) ότι την παραίτηση μπορείς να την επικαλεστείς έναντι τρίτων μόνο με τη δημοσίευση ή εάν αποδειχθεί ότι οι τρίτοι τη γνώριζαν–επί της ουσίας αν τους έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή. Εδώ υποθέτω κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε τις ευθύνες έναντι και των μετόχων της Empire αλλά και της ΠΑΕ εξακολουθείτε κατά τη γνώμη μου ως Δ.Σ. να να τις έχετε. Άρα, αν η ΠΑΕ πτωχεύσει και μήνες μετά ανακαλυφθεί ότι, λ.χ., κάπου υπάρχουν στην Empire 5 εκ. τα οποία λόγω εσφαλμένου λογιστικού χειρισμού δεν πληρώθηκαν ποτέ στην ΠΑΕ στην οποία και οφείλονταν (δε θέλω καν να σκεφτώ τίποτε χειρότερο), δε νομίζω ότι σας ξεπλένει τίποτε, ούτε νομικά (άντε να πείσεις το δικαστή ότι δεν γνώριζες τα περί τήρησης διαδικασιών δημοσιότητας όταν στο ίδιο Δ.Σ. είναι και ο δικηγόρος σου) ούτε ηθικά (θεωρείς ότι θα δεχθεί ο κόσμος της ΑΕΚ ότι ο λόγος που πτώχευσε η ομάδα ενώ, σύμφωνα με το σενάριο αυτό, στην Empire υπήρχαν πέντε εκατομμύρια, ήταν ότι έπρεπε πρώτα να γίνουν τα όσα περιγράφεις;).

Εν κατακλείδι, Πέτρο, νομίζω ότι τις ευθύνες, και νομικά και ηθικά τις έχετε. Πιστεύω, μάλιστα, από ηθικής τουλάχιστον απόψεως, όχι αδίκως: δικές σας επιλογές ήταν και ο Νίκος και ο Σταύρος και ο Ντούσαν. Κανείς τους δεν είδε φως και μπήκε. Τους επιλέξατε και τους στηρίξατε οικονομικά και ηθικά, επι μακρόν όπως είχατε κάθε δικαίωμα. Οφείλατε όμως και να τους ελέγχετε. Αδίκως ή δικαίως, όμως, μικρή σημασία έχει: με βάση το νόμο, κατά τη γνώμη μου τις έχετε.

Αν δεχθεί κανείς τη δική μου νομική ερμηνεία (μπορεί βέβαια ο δικηγόρος σου να έχει άλλη άποψη) οφείλετε να δράσετε το ταχύτερο δυνατόν. Τι θα έκανα στη θέση σας: θα ζητούσα ως μέτοχος από το Σταύρο να αναθέσει αμέσως τη δερεύνηση της υπόθεσης σε ελεγκτική εταιρεία της εμπιστοσύνης μου (καλό θα ήταν, όχι στο λογιστή σου, ώστε να υπάρχει και η έξωθεν καλή μαρτυρία). Αυτό θα το ζητούσα με εξώδικο, ώστε να μπορώ εν συνεχεία να το επικαλεστώ και έναντι τρίτων. Αν ο Σταύρος καθυστερούσε, το τι θα έκανα εξαρτάται από το αν ο δικηγόρος σου θεωρεί ότι η εκλογή νέου Δ.Σ. έχει γίνει νομίμως: σε αυτή την περίπτωση θα ζητούσα ως μέτοχος με ποσοστό άνω του 5% και σύμφωνα με το άρθρο 39 ν. 2190/1920 τη σύγκληση Γ.Σ. με αντικείμενο την ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και την εκλογή νέου Δ.Σ. (το δεύτερο θέμα θα το ανέβαλα αν οι απαντήσεις ήταν ικανοποιητικές). Αν ο δικηγόρος σου κρίνει ότι δεν έχει εκλεγεί νομίμως το νέο Δ.Σ., θα ζητούσα τη σύγκληση του ΔΣ με την παλιά του σύνθεση και θέμα την ενημέρωση για το αντικείμενο αυτό.

Αυτή, λοιπόν, είναι η γνώμη μου. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν έχω πολλά άλλα να συνεισφέρω: πρακτικά, ό,τι ήταν να κάνω το έκανα. Εάν δω ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς των αρχών ή της Empire (παλιού/νέου Δ.Σ. ή Γ.Σ.) καθυστερεί για οποιοδήποτε λόγο (αν δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος μέχρι το τέλος του μηνός), θα απευθυνθώ στους υπόλοιπους μετόχους της Empire για να τους ζητήσω να συνυπογράψουν αίτημα προς το Μονομελές Πρωτοδικείο για διενέργεια έκτακτου οικονομικού ελέγχου κατά το άρθρο 40 του ν. 2190/20. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι η πληροφορία για το θέμα αυτό μπορεί να φτάσει και σε ανθρώπους που θα θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία εντυπώσεων. Πιστεύω όμως ότι είναι προτιμότερο να διερευνηθεί το θέμα κι ας το χρησιμοποιήσουν κάποιοι, παρά να σκάσει η ΑΕΚ και να ψάχνουμε μετά να βρούμε τι έγινε.

Τέλος, ας μου επιτρέψεις να κλείσω με δύο ψυχολογικές παρατηρήσεις γενικής εφαρμογής. H μία είναι αυτό που λέει ο Warren Buffett: “you cannot do a good deal with a bad person”. Η δεύτερη είναι ότι πολλές φορές άνθρωποι ιδιαίτερα ευφυείς και σκληροί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι “το πάρτυ τελείωσε”, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση από τις πρώτες ανακοινώσεις τιου Σταύρου. Αποτέλεσμα είναι ότι συνεχίζουν να δίνουν μέχρι τέλους μια μάχη που είναι προφανές ότι θα τη χάσουν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Σαντάμ, του Μουμπάρακ και του Καντάφι: ενώ μπορούσαν να διαπραγματευθούν μια αξιοπρεπή έξοδο, είχαν το τέλος που είχαν, προκαλώντας ταυτόχρονα τα πάνδεινα στη χώρα τους. Αντίθετα, ο Μπεν Αλί της Τυνησίας την έκανε νωρίς και περνάει μια χαρά στην Τζέντα (όσο καλά μπορεί κανείς να περνάει στην Τζέντα, εν πάση περιπτώσει). Επειδή γενικότερα στην Ελλάδα το πάρτυ τελείωσε και συναντώ συνέχεια ανθρώπους που αρνούνται να το αποδεχθούν, κατέληξα ότι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε είναι να τους πείσουμε το συντομότερο για το ότι η μάχη έχει ήδη κριθεί.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/15

Subject: Re: Empire

To: Petros Pappas

Πέτρο,

Ξέχασα στη νομική ανάλυση που σου έκανα ένα κρίσιμο πραγματικό περιστατικό, που καλό είναι να γνωρίζει ο δικηγόρος σου: ο Κωνσταντινίδης έχει παραιτηθεί από 10/10/2011 με εξώδικο, αντίγραφο του οποίου μου έχει στείλει (δες συνημμένα). Άρα, ακόμη κι αν η νέα διοίκηση εξελέγη νομίμως, η Empire είναι χωρίς διοίκηση από 10/10/2011, διότι δεν έχει τον ελάχιστο εκ του νόμου αριθμό μελών. Οι λύσεις είναι δύο: ή αυτόκλητη Γενική Συνέλευση με παρουσία όλων των μετόχων (και των δεκαπέντε αρχικών–δες συνημμένο) για εκλογή νέου Δ.Σ. ή αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης (ο δικηγόρος σου μπορεί να δει σχετικά http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=4&mid=1479&mnu=3&id=25487). Αλλιώς, ούτε τακτική Γ.Σ. μπορεί να συγκληθεί, ούτε καμία άλλη πράξη διοίκησης μπορεί να γίνει–ούτε ισολογισμός να δημοσιευθεί. Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία χωρίς διοίκηση εκμεταλλεύεται την περιουσία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η πρώτη λύση έχει το πρόβλημα αφενός ότι κάποιοι μπορεί να μην παραστούν, αφετέρου ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να αρχίσουν να ψάχνοιυν τι γίνεται και να το εκμεταλλευθούν για δημιουργία εντυπώσεων. Αν πάντως πιστεύεις ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, εγώ θα συνταχθώ μαζί σου.

Η δεύτερη λύση είναι να ζητήθεί από το μονομελές πρωτοδικείο ο διορισμός προσωρινής διοίκησης–οπότε αποφεύγεται κάθε δημοσιότητα. Εάν πιστεύεις ότι καλύτερη λύση είναι η δεύτερη, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί η σχετική αίτηση. Επειδή μάλιστα ο νόμος δεν απαιτεί να έχει ο αιτών ελάχιστο ποσοστό μετοχών (δε χρειάζεται καν να είναι μέτοχος, αρκεί να έχει έννομο συμφέρον) θα μπορούσα και μόνος μου να καταθέσω την αίτηση. Όμως, καλυτερο θα ήταν η αίτηση να κατατεθεί από τους μετόχους της πλειοψηφίας: όπως θα δεις από το attachment, ο Γκίκας, ο Νοτιάς κι εσύ είστε αρκετοί. Όσο για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση, πιστεύω (και το εννοώ) ότι το καλύτερο είναι να τοποθετήσετε ανθρώπους της εμπιστοσύνης σας. Αν δε βρίσκονται τέτοιοι λόγω των οφειλών σε εφορία, ΙΚΑ κ.λπ. (αλλά μόνο τότε), θα δεχόμουν εγώ να είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διότι κρίνω ότι ο κίνδυνος δεν είναι σοβαρός. Όσο το σκέφτομαι, αν δεν κρίνεις σκόπμο να προχωρήσουμε σε αυτόκλητη Γ.Σ. (αρκεί και ένας να μη συναινεί), πρέπει να ζητηθεί ο διορισμός προσωρινής διοίκησης. Οπότε, πες μου αν θέλεις ως το τέλος της εβδομάδας τι σκοπεύεις να κάνεις, οπότε από Δευτέρα 24/9 να προχωρήσω/εις/ουμε στην κατάθεση της σχετικής αίτησης (ή στη σύγκληση αυτόκλητης Γ.Σ.). Επαναλαμβάνω ότι το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι το θέμα να το χειριστείτε εσείς ως μέτοχοι πλειοψηφίας, χωρίς την παραμικρή δική μου εμπλοκή, πέραν της απαιτούμενης παρουσίας μου στην αυτόκλητη Δ.Σ. Εάν όμως καθυστερήσετε για οποιονδήποτε λόγο, θέλω να είναι σαφές ότι θα καταθέσω μόνος μου την αίτηση.

Τέλος, επειδή το θέμα αφορά και τους Γκίκα και Νίκο (Νοτιά) με τους οποίους έχεις πολύ πιο στενή σχέση απο τη δική μου, το αφήνω σε σένα να τους ενημερώσεις ή όχι. Δε θα ήθελα να μου πουν ότι έκανα πράγματα πίσω από την πλάτη τους. Στον Τάκη έχω πει εδώ και πολλούς μήνες ότι θα κάνω κάποιες ενέργειες σχετικά με την ΑΕΚ, αλλά για τη δική του ψυχική ηρεμία δε θα τον ενημερώνω–και συμφώνησε. Στον Ντέμη δεν έχω καμία υποχρέωση να πω κάτι, ούτε προφανώς στο Νάσο.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/16

Subject: “Το πάρτυ τελείωσε”

To: Σταύρος Αδαμίδης

Καλημέρα,

Δεν ξέρεις πόσο συχνά μου έρχεται στο μυαλό αυτή η φράση που χρησιμοποίησες στο πρώτο σου δελτίο τύπου.

Επειδή όπως ξέρεις, το πάρτυ στην Ελλάδα έχει τελειώσει γενικότερα, συναντώ συνέχεια ανθρώπους, ιδιαίτερα ευφυείς κατά τα λοιπά και σκληρούς που αρνούνται να το παραδεχθούν. Αποτέλεσμα είναι ότι συνεχίζουν να δίνουν μέχρι τέλους μια μάχη που είναι προφανές ότι θα τη χάσουν. Φέρνω συχνά ως παραδείγματα σ’ αυτές τις περιπτώσεις το Σαντάμ και τον Καντάφι: ενώ μπορούσαν να διαπραγματευθούν μια αξιοπρεπή έξοδο, είχαν το τέλος που είχαν, προκαλώντας ταυτόχρονα τα πάνδεινα στη χώρα τους. Αντίθετα, ο Μπεν Αλί της Τυνησίας την έκανε νωρίς και περνάει μια χαρά στην Τζέντα (όσο καλά μπορεί κανείς να περνάει στην Τζέντα, εν πάση περιπτώσει). Ή τον Ψωμιάδη (τον Παύλο, όχι τον “κύριο Μάκη”), ο οποίος αντί να είναι τώρα στη Βραζιλία και να πίνει καϊπιρίνιες σε καμία παραλία, σαπίζει στη φυλακή, γιατί συνέχιζε να κάνει όλο και μεγαλύτερες απάτες για να καλύψει τις προηγούμενες–με αποκορύφωμα την πλαστή εγγυητική των 500 εκ. Αντίθετα, ο Λαυρεντιάδης, που έχει κάνει τρισχειρότερα, είδε από νωρίς που πάει το πράγμα, την έκανε, διαπραγματεύθηκε, επέστρεψε κάποια χρήματα και τώρα ζει κάπου κοντά σου, στη Βούλα νομίζω.

Συνάντησα πρόσφατα κάποιον που πάει καρφί για φυλακή: προσπαθούσε να έχει το γνωστό αγέρωχο ύφος με το οποίο τον είχα συνηθίσει, πιστεύοντας ότι με τη γοητεία που ασκεί στους ανθρώπους και τα ψέμματα που πάντα έλεγε θα τα καταφέρει και πάλι. Ήταν θλιβερό, γιατί ήταν τόσο προφανές ότι αυτό δε δουλεύει: τον έχουν καταλάβει πια οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που τον είχαν στηρίξει. Πιο θλιβερό ακόμη ήταν το θέαμα των υποτιθέμενων στενών συνεργατών του: βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, τον έδιναν στεγνά στην προσπάθειά τους να σώσουν το δικό τους κώλο, ενώ μπροστά του τού έκαναν το φίλο. Στο βλέμμα του μπορούσες να διακρίνεις τη μοναξιά, την αγωνία και τον τρόμο: αν το πρωινό χτύπημα στην πόρτα θα είναι ο ταχυδρόμος ή η ασφάλεια, αν το τηλεφώνημα από το δικηγόρο θα είναι για μια κλήση γιατί δεν πλήρωσε το ΙΚΑ ή για κακούργημα.

Στενοχωρήθηκα που τον είδα έτσι, δε σου κρύβω, γιατί δεν είναι τελείως σκάρτος: έχει καταφέρει πολλά στη ζωή του και μάλιστα με πολύ κόπο, ξεκινώντας από χαμηλά. Ήταν σαν να τον βλέπω μπροστά μου, ηττημένο και ταπεινωμένο, ενώ άνθρωποι κατώτερου επιπέδου και ηθικής, που είχαν μάλιστα ωφεληθεί τα μέγιστα απ’ αυτόν, εξέφραζαν υποκριτικά την έκπληξή τους, κάνοντας τους κήνσορες. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από όλους αυτούς. Σκεφτόμουν επίσης, χωρίς να τους ξέρω, τους γονείς του, που δεν μπορεί παρά να μόχθησαν για να φτάσει αυτός εκεί που έφτασε: θα τον αγαπούν και θα ‘ναι περήφανοι γι αυτόν. Γνωρίζοντας ότι η υπόθεση απασχολεί ήδη τη δικαιοσύνη, ήθελα να του ουρλιάξω: “Ξύπνα, το πάρτυ τελείωσε”–έτσι σε θυμήθηκα. Έφυγα όμως κι άφησα τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους: είμαι βέβαιος ότι η φυλακή, όταν έρθει, θα είναι ανακούφιση.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/19

Subject: You don’t want to know….

To: Πέτρος Παππάς

Μίλησα χθες με τον ορκωτό της ΑΕΚ. Τον είδα λίγο δαγκωμένο–μου είπε όμως ότι ο αντισυμβαλλόμενος είναι η Puma κι ότι η υποχρέωση/απαίτηση έχει ξεκινήσει να χτίζεται από το 2007/8–χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει από που προήλθε. Παρότι του ζήτησα τρεις φορές το email του για να του στείλω τα θέματα εγγράφως, δε μου το έστειλε ποτέ (εγώ το βρήκα όμως και θα του τα στείλω). Μετά μου είπε κάτι που λογιστικά δε στέκει (ότι το αθλητικό υλικό, αν δεν είναι για εμπορία, δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό). Περίεργο, ε;

Κατά σύμπτωση, από χθες το βράδυ (πού μίλησα με τον ορκωτό) δε μου απαντούσε τα τηλέφωνα κι ο Δημαράκης (ενώ του μίλησα μια-δυο φορές αυτό το διάστημα κι ήταν φιλικότατος). Με πήρε σήμερα, με το καλημέρα εχθρικός (από το πουθενά, όταν κλείσαμε τελευταία φορά το τηλέφωνο ήταν Γιώργο μου, ό,τι χρειαστείς), αρχικά δε θυμάμαι, μετά έχει κλείσει το κεφάλαιο ΑΕΚ για μένα. στο τέλος ναι, η η ΑΕΚ έπαιρνε αθλητικό υλικό από την PUMA κι είχε και χορηγία. Όταν ρώτησα, αφού έπαιρνε αθλητικό υλικό η AEK, γιατί δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό αυτό είτε στο λογαριασμό 16 είτε στο 20 ως απόθεμα, αρχίσαμε τα “δεν ξέρω, δε θυμάμαι, υπήρχαν διευθύνοντες σύμβουλοι, υπεύθυνοι κ.λπ., δε θέλω να με ξαναενοχλήσεις”.

Αυτό που υποθέτω ότι έγινε (η αλήθεια είναι δεν υποθέτω μόνο, ή, εν πάση περιπτώσει, δεν υποθέτω μόνο εγώ), είναι ότι η υποχρέωση άρχισε να χτίζεται λόγω προκαταβολών από την Puma. Η περίπου ισόποση απαίτηση όμως δεν εξηγείται: όταν παίρνεις μια προκαταβολή, πιστώνεις τις υποχρεώσεις και χρεώνεις, κανονικά το ταμείο, εκεί που πήγε η προκαταβολή. Αν τα λεφτά δεν πάνε στο ταμείο, θα πρέπει να χρεώσεις τις απαιτήσεις. Θα πρέπει, δηλαδή, να έχεις μια απαίτηση έναντι αυτού στον οποίο πήγαν τα χρήματα, αφού δεν πήγαν στο ταμείο. Το ερώτημα βέβαια είναι, σε ποιον πήγαν.

Νομίζω κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια–άρχισε επί Ντέμη, συνέχισε ο Θανόπουλος και ο Αδαμίδης, πιο ικανός απ’ όλους, τους ξεπέρασε…

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε–ή μάλλον, τι κάνεις εσύ, γιατί εγώ ξέρω τι θα κάνω.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/19

Subject: Ερωτήματα–έλεγχος ΠΑΕ ΑΕΚ

To: n.skotis

Cc: Πέτρος Παππάς

κ. Σκότη,

Μετά τη συνομιλία μας, σας στέλνω και εγγράφως τα θέματα που κατά τη γνώμη μου χρήζουν διερεύνησης από πλευράς σας:

1. Πως δημιουργήθηκε η υποχρέωση και η περίπου ισόποση απαίτηση προς την Puma, η οποία βαίνει αυξανόμενη από το 2007/8;

2. Αν η υποχρέωση αφορά αθλητικό υλικό, γιατί το αθλητικό υλικό δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό της ΠΑΕ και συγκεκριμένα στο λογαριασμό 16;

3. Προέβη η ΠΑΕ σε ευρείας κλίμακας καταστροφή αθλητικού υλικού τον Οκτώβριο του 2010 και, αν ναι, ποια ήταν η αιτία;

4. Αν η υποχρέωση δημιουργήθηκε από προκαταβολή της εταιρείας Puma Hellas προς την ΑΕΚ και άρα πιστώθηκαν οι υποχρεώσεις, ποια ήταν η αντίστοιχη χρέωση; Ήταν στο ταμείο ή ήταν στις απαιτήσεις; Αν χρεώθηκαν οι απαιτήσεις, με ποιο παραστατικό χρεώθηκαν; Ποιος ήταν αυτός προς τον οποίο κατεβλήθησαν τα μετρητά της προκαταβολής της Puma Hellas ώστε να γεννηθεί η αντίστοιχη απαίτηση;

Ελπίζω από τον έλεγχό σας να προκύψουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα.

Γιώργος Κιντής

From: G. Kintis

Date: 2012/9/19

Subject: Τα πλήρωσες, δεν τα διάβασες όμως…

To: Πέτρος Παππάς

Μεταξύ 30/6/2007 και 30/6/3008 οι τιμολογήσεις αθλητικού υλικού από την Puma ανεβαίνουν από 200 χιλιάρικα σε 1.200 περίπου. Διάβασε τη συνημμένη σελίδα από το διαχειριστικό έλεγχο (ίσως μαζί με το λογιστή σου) θα τη βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Πες μου μόνο, σε παρακαλω, τι σκοπεύεις να κάνεις–if anything.

Γιώργος

From: G. Kintis

Date: 2012/9/24

Subject: Σχέση ΠΑΕ -Puma

To: Ντέμης Νικολαΐδης

Καλημέρα,

Ελπίζω να είσαι καλά.

Διερευνώ εδώ και καιρό κάποιες λογιστικές εγγραφές της περιόδου Αδαμίδη. Επειδή τόσο ο ίδιος, όσο και ο Βασίλης Πουλάκος, οικονομικός διευθυντής της περιόδου εκείνης, δεν έχουν καταφέρει να μου εξηγήσουν τι έχει συμβεί (ενώ θέτω επανειλημμένα σχετικά ερωτήματα εδώ κι ένα μήνα περίπου) τηλεφώνησα προ ημερών στον Νομικό Σκότη, ορκωτό ελεγκτή του πιο πρόσφατου δημοσιευμένου ισολογισμού της ΠΑΕ—υποθέτω τον ξέρεις, γιατί ήταν και ορκωτός του Group Eleven.

Αυτός μου είπε ότι οι λογιστικές εγγραφές που με απασχολούν είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2007-8, πράγμα που επιβεβαίωσα και από το διαχειριστικό έλεγχο που είχε δημοσιεύσει ο Αδαμίδης.

Blog

Προηγούμενο άρθρο15χρονη Μυρτώ: Δείτε τα τελευταία νέα για την Μάχη Ζωής που δίνει η νεαρή συμπολίτισσα μας…
Επόμενο άρθροΓ.Παπακωνσταντίνου: Λυπάμαι αλλά κάπου έχασα τη λίστα Λαγκάρντ!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.