Εργαζόμενοι ΟΤΑ και Δήμαρχοι μαζί… στην Απεργία σήμερα!

0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., όπως επίσης και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να δώσουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά το παρόν αύριο στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας». Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν αρχικά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24- Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί και από εκεί θα πορευτούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

«Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας… Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε». Με το μήνυμα αυτό οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούν να μην περάσει το νέο πακέτο των «βάρβαρων» μέτρων, να μην συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, «στραγγαλίζει» οικονομικά τα νοικοκυριά και ισοπεδώνει τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τη φωνή τους με τους διαδηλωτές ενώνουν σήμερα και οι δήμαρχοι, οι οποίοι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των αιρετών, την ΚΕΔΕ -το διοικητικό συμβούλιο της οποίας στις 13 Σεπτεμβρίου απέρριψε την πρόταση της εκπροσώπου του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη να συμμετάσχουν και οι δήμοι στη σημερινή 24ωρη απεργία-, αλλά από τη μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας: την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Προηγούμενο άρθρο“Λουκέτο” σήμερα σε όλη τη χώρα…
Επόμενο άρθροΤρομερά επεισόδια με 64 τραυματίες και 28 συλλήψεις στις διαδηλώσεις της Μαδρίτης!(videos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.