Δήμος Φ.Χ.→Πολιτιστικός Σεπτέμβρης: Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων!

1

Σας καλωσορίζουμε στο θεσμό του «Φεστιβάλ γειτονιάς», με μια πλούσια σειρά εκδηλώσεων,  επιλέγοντας κυρίως συνεργασίες με θεατρικά και μουσικά σχήματα της πόλης μας, χαρακτηρίζοντας τον έτσι ως «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη ερασιτεχνικής δημιουργίας».

Η σημερινή δυσμενής οικονομική συγκυρία με την συνακόλουθη βαθιά κοινωνική κρίση αξιών έχει θέσει και το χώρο του πολιτισμού ενώπιον προβληματισμών και διλημμάτων. Ποιο άραγε είναι το όριο ανάμεσα στο αναγκαίο και στο περιττό; Μπορούν η τέχνη και ο πολιτισμός να αποτελούν αντίβαρο στην ύφεση, τη φτώχια και την ανεργία;

Η τέχνη και ο πολιτισμός δε μπαίνουν σε ζύγι.

Η τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να προσπεράσουμε την οργή και να αναζητήσουμε την ελπίδα. Είναι καταφύγιο αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Γιατί το κεκτημένο του πολιτισμού είναι ιστορική αναγκαιότητα.

Τα πολιτιστικά δρώμενα έρχονται να δώσουν μια ανάσα ξεγνοιασιάς, γέλιου και διασκέδασης που το έχουμε όλοι μας ανάγκη, αφού σε τόσο δύσκολους καιρούς ο Πολιτισμός αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αγκαλιάσετε με την παρουσία σας όλες τις εκδηλώσεις για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι στην αναγκαιότητα της λιτότητας απαντάμε με την αναγκαιότητα της δημιουργίας.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Δείτε ποιοί είναι οι πιο “προικισμένοι” Ευρωπαίοι άνδρες…
Επόμενο άρθροΠαραποίηθηκε απόφαση του Δ.Σ. για τους Ειδικούς συνεργάτες από την διοίκηση? Το Fx-news έχει την αλήθεια με video!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.