Από τον Αγ. Ανδρέα μέχρι της Βόρειες Σποράδες… κατασκηνώνουν oι Πρόσκοποι της Νέας Φιλαδέλφειας!

0

Η ομαδική ζωή μέσα στα Προσκοπικά Τμήματα, αποτελεί ένα απ’ τα βασικότερα παιδαγωγικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Προσκοπισμός, για την κάλυψη  των πολύπλευρων αναγκών ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού και του εφήβου. Παράλληλα, ο Προσκοπισμός εξ’ ορισμού, είναι ένα Μεγάλο Υπαίθριο Ομαδικό Παιχνίδι και η Προσκοπική εργασία του χειμώνα δεν είναι τίποτα άλλο από την προετοιμασία των Κατασκηνωτικών ημερών του καλοκαιριού.

Η Αγέλη Λυκοπούλων, (παιδιά ηλικίας 07 έως 11 ετών) έπαιξαν , γέλασαν και ψυχαγωγήθηκαν, μέρα και νύκτα στο οργανωμένο Προσκοπικό κέντρο του Αγίου Ανδρέα ζώντας πραγματικά σαν μικρά Στρουνφάκια αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον κακό Δρακουμέλ… Μέσα από αυτήν την μικρή περιπέτια έμαθαν να ξεχωρίζουν το καλό και το κακό.

 

Η Ομάδα των Προσκόπων κατασκήνωσε στο Εγγλεζονήσι ή Κυπονήσι του Δήμου Δροσιάς του Νομού Ευβοίας ενώ πραγματοποίησαν και ημερήσια εκδρομή στην Χαλκίδα.  Οι Πρόσκοποι, επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους, κουβαλώντας στις αποσκευές τους αξέχαστες εμπειρίες και βιώματα από τις  εξερευνήσεις, τα μαγείρεμα, τις θαλάσσιες δραστηριότητες, τις πεζοπορίες στα κατάφυτα μονοπάτια, αλλά και τα  ξένοιαστα παιχνίδια και τραγούδια γύρω από την βραδινή πυρά.

Εν τω μεταξύ, μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ Δράση Υπαίθρου ζούσαν 8 Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι ηλικίας 15 έως 18 ετών) από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί με τρεις ενήλικους Βαθμοφόρους, στις Βόρειες Σποράδες. Αρχίζοντας την περιπλάνησή τους από την Αλόννησο, όπου περιπλανήθηκαν στο Θαλάσσιο πάρκο μέχρις τις ακτές της Περιστέρας όπου στην συνέχεια ενημερώθηκαν αλλά και προσέφεραν την βοήθεια τους στο Περιαυτολογικό κέντρο της ΜΟΜ. Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και η έρευνα στην παλιά πόλη της Αλοννήσου αλλά και στο πειρατικό μουσείο του νησιού. Πήγαν στην Σκόπελο, όπου εκεί τους υποδεχτήκαν ντόπιοι πρόσκοποι και νιώσανε τι θα πιει φιλοξενία. Ερεύνησαν τα σοκάκια της Σκοπέλου, άναψαν ένα κερί στο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και η πεζοπορία μέχρι την Σκόπελο σκιαζόταν από τα καταπράσινη βλάστηση. Γνώρισαν παραδοσιακούς τεχνίτες που κατασκεύαζαν μαχαίρια και κεραμικά με ιδιαίτερο τρόπο ενώ αξέχαστη θα μείνει μία ηλικιωμένη που με απίστευτη ευκολία χειριζόταν έναν ξύλινο αργαλειό. Τελευταίος προορισμός η Σκιάθος και το παλιό κάστρο έδωσε την ευκαιρία στους Ανιχνευτές να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές με την σύγχρονης ζωής. Ευκαιρία δεν χάσανε και ξαφνικά ο προορισμός τους ήταν ο Άγιας Γιώργης του Πηλίου καταλήγοντας αυτό το ημερήσιο ταξίδι ρίχνοντας άλλη μία βουτιά στα Λαλάρια. Στα πολυσύχναστα σοκάκια της σύγχρονης Σκιάθου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεξερεύνητο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ούτε όμως και το θρυλικό Μπούρτζι. Η έρευνα στην Ιερή Μονή της Ευαγγελίστριας δεν θα μπορούσε να λείψει καθώς εκεί συναντιόντουσαν οι οπλαρχηγοί του 21 και ό αργαλειός που ύφανε την πρώτη Ελληνική σημαία ήταν σε περίτρανη θέση. Δεν θα μπορούσε μια τέτοια δράση να μην τελειώσει με ένα νυκτερινό μπάνια και μία πυρά κάτω από πρώτο Αυγουστιάτικο φεγγάρι για να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα τον δρόμο της επιστροφής, κατάκοποι μεν, αλλά φορτωμένοι με αξέχαστες αναμνήσεις.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Προσκοπικής χρονιάς, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, οι Βαθμοφόροι και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος  Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδελφείας σας προσκαλούν στον καθιερωμένο αγιασμό του Συστήματος μας, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 και  ώρα 12:00’ στον χώρο της Αγέλης (είσοδος Άλσους) ενώ παράλληλα περιμένουμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου τα παιδιά όλης της περιοχής να έρθουν και να πάρουν μια μικρή γεύση αυτού του Μεγάλου  Υπαίθριου Ομαδικού Παιχνιδιού στην λίμνη του Άλσους (μπροστά απ’ τον Κένταυρο).

Προηγούμενο άρθροΙ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου(Παναγίτσα): Εγγραφές στο εργαστήρι Αγιογραφίας
Επόμενο άρθροTo μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι και η σφαγή της Κεφαλονιάς…(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.